Stäng

Hallar och idrottsanläggningar

På denna sida hittar du kommunens idrottshallar, gymnastiksalar och idrottsplatser.

Bild över huvudentré.

Skurups Sparbank Arena

Hallar och anläggningar i kommunen

I Skurups kommun finns det ett stort utbud av hallar och idrottsanläggningar som kommunens föreningar och privat personer har möjlighet att använda.

Idrottshallar och idrottsanläggningar

Skurups Sparbank Arena

Arenan erbjuder varierande hallar som kommunens föreningar använder dagligen. Skurups Sparbank Arena består av: Bordtennishallen, Budohallen, Innebandyhallen, Mackleanhallen och Skurupshallen. Det finns även ett konferensrum och ett café i Arenan. Anläggningens adress är Vaktgatan, intill friluftsbadet.

Rydsgårds Arena

Rydsgårds Arena invigdes 30 oktober 2016. I arenan kan fotboll, handboll, badminton och volleyboll utövas. Anläggningens adress är Västergatan 8, intill skolan och konstgräsplanen.

Östergårds Idrottshall

Under 2023 invigdes kommunens nya idrottshall "Östergårds idrottshall". Hallen är ej en fullstor idrottshall utan har måtten 23*14 meter.

Nils Holgerssonhallen (fotbollshall)

År 2003 invigdes kommunens fotbollshall, Nils Holgerssonhallen.

Hallen ligger intill Nils Holgerssongymnasiet, med besöksadress: Skurup 4860, Väg 755, Landsvägen mot Skivarp.

Övriga idrottshallar/anläggningar

Fotbollsplaner - Spontanfotboll

Skurups kommun har tre fullstora konstgräsplaner, en vid Skurups idrottsplats, en vid Granhällans IP i Rydsgård och en i Skivarp (Möllevallen). Dessa planer är alltid öppna för spontanfotboll om ingen organiserad träning eller match är bokad på planen, se bokningsschemat via kommunens bokningssystem. Det finns även en mindre konstgräsplan vid Östergårdsskolan som är, efter skoltid, öppen för spontanfotboll.

Tennisbana

Det finns en hardcourt bana i Skurups tätort. Den ligger på Mårtensgatan, vid stadsparken. Det finns även en hardcourt bana i Abbekås (Idrottsvägen) och en i Rydsgård (vid skolan). På samtliga av kommunens tennisbanor krävs ingen bokning.

Skejtpark

I Rydsgård finns det en skejtpark i närheten av stationen.

I Skurup är en skejtpark under uppbyggnad på Erikstorget.

Följ länken och läs mer om den kommande skejtparken på Erikstorget

Beachvolleybollplan

På friluftsbadet finns det en beachvolleybollplan. Mer info om badet, bland annat öppettider, finner ni via Friluftsbadet i Skurup.

Gymnastiksal

I Skivarp och Slimminge finns gymnastiksalar som man har möjlighet att boka.

Viktigt att veta

 

För mer detaljerad information om respektive hall/anläggning finner ni via kommunens bokningssida. Välj där "objektinformation".

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: