Stäng

Färdtjänst och riksfärdtjänst

Skånetrafiken ansvarar för färdtjänst.

Skånetrafiken ansvarar för färdtjänst

Skånetrafiken ansvarar för färdtjänst och riksfärdtjänst i Skurups kommun. Genom att samla all kollektivtrafik hos en och samma huvudman skapas bättre service och ökade resmöjligheter, både för dig som är färdtjänstresenär och för dig som reser med allmän kollektivtrafik d v s bussar och tåg.

Skånetrafikens färdtjänstområde omfattar hela Skåne samt resor till och från angränsande kommuner. För resor utanför färdtjänstområdet kan du ansöka om riksfärdtjänst.

Du kan ansöka om färdtjänst digitalt

Du kan ansöka om färdtjänst digitalt via 1177.se Länk till annan webbplats.. Du ansöker enkelt och tryggt genom att logga in med ditt e-legitimation.

För att kunna ansöka via 1177.se behöver du ha fyllt 18 år och ha tillgång till e-legitimation. När ansökan kommit in till Skånetrafiken hanterar och handlägger vi den i turordning. Vår förhoppning är att den digitala ansökan ska vara enkel, trygg och underlätta ansökningsprocessen.

Läs mer om tjänsten här. Länk till annan webbplats.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Serviceresors kundtjänst 0771-77 44 33 eller mejla kundtjanstserviceresor@skanetrafiken.se

Viktigt att veta

  • Du ansöker om färdtjänst hos Skånetrafiken
  • Om du vill beställa färdtjänstresa, anmäla en försenad bil eller lämna synpunkter/klagomål, ringer du till Växeln på nummer 0411-536000, så hänvisar dom dig vidare.
  • Synpunkter/klagomål kan även lämnas till kundtjänst via e-post: kundtjanstserviceresor@skanetrafiken.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: