Stäng

Cykling

Upptäck kommunen på cykel, här kan du cykla längs öppna landskap.

Gör en cykeltur längs Sydkustleden eller på de många mysiga vägarna, det ger dig det mesta av det skånska landskapet.

kusten, cykelväg, hav, fält

I Skurups kommun kan man vandra och cykla i vacker miljö

Sydkustleden mellan Trelleborg och Ystad

Längs Västra kustvägen finns det en fin gång- och cykelled, kallad Sydkustleden. Sydkustleden är en av Sveriges nationella cykelleder för turism och rekreation. Huvudsträckningen går mellan Simrishamn-Ystad-Trelleborg-Skanör/Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg.

Mellan Trelleborg och Ystad är det 47 km. Det kan gärna bli en heldagsutflykt eftersom det finns många trevliga besöksmål utmed sträckan. Det unika med etappen genom Skurups kommun är att den till största delen går i ett kustnära, öppet landskap med en fantastisk utsikt i alla väderstreck.

Längs cykelleden ligger ett stort utbud av såväl butiker, matställen som övernattningar. Fiskelägena Abbekås och Hörte är värda ett stopp och varför inte ta ett svalkande dopp vid Mossbystrand eller Bingsmarken. Sydkustleden är asfalterad, går mestadels längs med väg 9 och är lättcyklad.

Cykelrastplatsen Mossby cykelpaus

Vid Mossbystrandkiosk finns en cykelrastplats vid namn Mossby cykelpaus med bänkbord, vindskydd i form av en kub och en cykelpump. Cykelrastplatsen Mossby Cykelpaus upprättades våren 2024 med stöd av Region Skåne som är ledhuvudman till Sydkustleden.

Läs mer om Sydkustleden här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Unik cykelrastplats upprättad våren 2024 vid Mossbystrand

Karta över cykelvägar, parkeringar och pumpar

Skurupskartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ser du gång -och cykelvägarna i kommunen. Här finns både cykelvägar utan biltrafik och cykelbara vägar med blandtrafik i lägre hastighet. Här kan du även se var det finns kommunala cykelparkeringar och cykelpumpar.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: