Stäng

Gymnasieval, ansökan och antagning

Här hittar du information om val till gymnasieutbildning.

Så här ansöker du

Ansökan till gymnasieskolan gör du via Skånegy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Inloggning får du av din studievägledare eller intagningskansli. Ansökan är öppen mellan den 15 januari till 15 februari. Omvalsperioden är 25 april till 15 maj. Den slutliga antagningen är klar 1 juli.

Kontaktuppgifter

Gymnasieantagningen
S:t Nicolai plan 1, Trelleborg

Om du blir antagen till Nils Holgerssongymnasiet

De elever som sökt till Nils Holgerssongymnasiet önskas välkomna hit. Blir du antagen till oss får du ett brev samt en blankett för anmälan om önskemål om boende. Pdf, 75.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Boendeblanketten ska skickas till Nils Holgerssongymnasiet, medan svarsbeskedet om platsen skickas till antagningskansliet i Trelleborg.

Gymnasieantagningen Trelleborg

Gymnasieantagningen i Trelleborg sköter antagning för: Skurup, Svedala, Trelleborg, Vellinge, Ystad, Sjöbo och Tomelilla kommuner.

Kontaktuppgifter

Expedition Nils Holgerssongymnasiet

Internat

Att bo på internat är en möjlighet för gymnasieelever som annars skulle behöva pendla långt varje dag. Det är en speciell upplevelse att bo på internat som kan vara både utvecklande och rolig. Internat gör att man träffar och umgås med elever från de olika programmen och skapar stark gemenskap och många härliga minnen för livet.

I nuläget kan elever på anpassat gymnasium inte ansöka om boende på internatet.

Bo hemma på skolan

Vårt internat består av 3 byggnader, Bikupan, Axet och Lägenheterna som är nyrenoverade rum i markplan. Totalt har vi plats för cirka 100 boende, vilket möjliggör att nästan hälften av våra elever faktiskt kan bo hos oss om de vill. Elever kan välja mellan att bo i enkelrum eller dubbelrum. Målsättningen är att alla elever ska få ett boende som passar just dem.

Fritid med klasskamraterna

Internatpersonalen engagerar eleverna efter deras idéer och synpunkter. Vi välkomnar alla förslag som kan vara roliga att genomföra på fritiden. Vi har gymrum, pingisrum, biljardrum och musikrum. På kvällstid finns det möjlighet att mecka med sitt eget fordon. På skolans område finns en fotbollshall och vår egen idrottsförening har fotbollskvällar där. Populärt är också våra tjejkvällar där eleverna själv bestämmer innehållet för kvällen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad:

icon Innehåll på sidan