Stäng

Om webbplatsen

Välkommen till Skurup.se som är Skurup kommuns officiella webbplats. Den nya webbplatsen lanserades 9 oktober 2023.

En staty i vit färg, Gås som flyger, nils holgersson, molnig himmel.

Skurups kommun fortsätter den digitala resan med en ny webbplats och fokus på mobilanvändare.

Ny webbplats med fokus på inkludering och mobilanvändare

Skurups kommun lanserar vi en helt nydesignad webbplats för Skurups kommun. Vi är så glada att få presentera en webbplats för alla invånare, som inte bara är helt rustad för alla dagens tekniska krav, men som även visuellt representerar vår älskade plats på jorden – med närheten till havet och den underbara naturen som finns vid stränderna.

- Att utveckla en webbplats för offentlig sektor 2023 innebär a- Vatt vi i första hand tar hänsyn till alla de lagkrav som finns på området – säkerhet, tillgänglighet och integritetsskydd vid användning av e-tjänsterna. Efter det vill vi erbjuda en så positiv användarupplevelse som möjligt även estetiskt, säger Leif Liam Rahnasto, digital kommunikatör och projektledare.

Med inspiration från vår kust

Designen har fått inspiration av våra vackra stränder och flora längs sydkusten, utmärkande drag för vår kustnära kommun. Färgerna är milda för att framhäva textinnehållet, så att även personer med nedsatt färgseende kan läsa texten. Webbplatsen är utrustad med Talande webb för dem som kompletterar med eller är helt beroende av uppläsning.

- Skurup.se har en majoritet av mobilanvändare, så den nya webbplatsen är optimerad för mobiler och surfplattor.

Innehåll på webbplatsen

Utvecklingen av sidorna med att hålla informationen aktuell sker i samverkan med de olika förvaltningarna och enheterna på kommunen. Varje förvaltning har utsett webbredaktörer för arbetet.

  • Vi vill utgå från att så många som möjligt ska kunna ta del av informationen på webbplatsen. Därför använder vi modern teknik för att möta de krav på webbtillgänglighet som lagen kräver utifrån DOS-lagen - lagen om tillgänglighet i digital offentlig service.

Teknik

Skurups kommun har valt webbpubliceringssystemet Sitevision för all informationshantering på Skurup.se. Sitevision är ett av de mest användna systemen av kommuner i Sverige, vilket bidrar till samarbeten mellan kommunerna.

Använder Skurups kommun Ai på webbplatsen?

  • Vissa illustrationer kan vara skapade med Adobe Firefly, detta framgår i så fall i bildtexten.
  • Vissa mindre viktiga texter kan få inspiration med hjälp av Ai via Microsoft Bing Enterprise, men vi faktakontrollerar allt material - och skriver om före publicering. Inget material publiceras utan handpåläggning.

- Varför används Ai?

Visst material som inte är samhällskritiskt kan skapas med hjälp av automatisering för att effektivisera framtagandet av texter och bilder. Vi använder inte Ai för ljud och filmproduktion. Kontakta digital kommunikatör vid Ai-relaterade frågor.

Versionsnummer och datum för publicering

  • Version 1.0.2, 2023-10-11. Diverse mindre uppdateringar.
  • Version 1.0.3, 2023-10-19. Nytt filformat för bilder (WebP).
  • Version 1.0.4, 2023-11-02. Optimeringar av söktjänstens algoritm.


Välkommen att kontakta oss

 

Har du synpunkter? Skicka dem gärna med e-post till oss.

Ansvarig utgivareMarcus Willman, kommundirektör
Operativt ansvarigMagdalena Hellström, kommunikationschef
SystemförvaltningLeif Liam Rahnasto, digital kommunikatör och systemförvaltare

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: