Stäng

Kontaktperson

Behöver du stöttning med att göra saker på din fritid och få ett större socialt nätverk? Behöver du stöd i vardagen så att du kan göra sådant som du skulle vilja göra på din fritid men som du kanske har svårt att få till på egen hand? Då kan du ansöka om kontaktperson.

Sol, grönt gräs, träd, äng

Hage i Svaneholm, Skurups Kommun

Vem kan få kontaktperson?

Du som har en funktionsnedsättning och som har rätt till insatser enligt LSS (Lagen om stöd och service) till vissa personer med funktionsnedsättning kan ansöka om kontaktperson.

Du som beviljas kontaktperson har få eller inga kontakter utanför familjen. Du känner dig kanske ensam och har svårt att knyta och upprätthålla kontakter på egen hand. Insatsen riktar sig till både ungdomar och vuxna.

Vad kostar kontaktperson?

Att ha en kontaktperson kostar inget men du betalar själv för dina egna personliga utgifter i samband med aktiviteter.

Hur ansöker jag?

Du själv, din vårdnadshavare eller God man ansöker om kontaktperson. Ansökan skall göras hos LSS-handläggaren.

Hur funkar det när jag har fått mitt beslut?

När du har fått ditt beslut blir du kontaktad av uppdragssamordnaren som bokar in ett möte för att lära känna dig och ta reda på vilka intressen du har.

Det är viktigt att insatsen av kontaktperson anpassas efter dina behov och önskemål och vad du ska göra, det bestämmer du själv.

När uppdragssamordnaren har hittat en kontaktperson som vi tror passar för dig och dina intressen får ni träffas innan ni bestämmer er så att ni har bra förutsättningar för det fortsatta samarbetet.

Är du intresserad av att ta uppdrag

Klicka på länken här nedan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: