Stäng

Abbekås hamn

Välkommen till Abbekås hamn som är en hamn med gamla anor, belägen i Skurups kommun längs vackra sydkusten. Här presenterar vi lite matnyttig information om du besöker med båt, bil eller cyklandes längs sydkustleden.

En person sitter och läser i en hamn, solsken och blå himmel, båtar i bakgrunden.

Abbekås hamn - en plats för stora som små.

Välkommen till en historisk fiskeby

Fiskebyns historia börjar redan vid medeltiden, men den stora utvecklingen noteras först under 1800-talets senare del. Hamnen består av två hamnbassänger, där inre hamnbassängen används av yrkesfiskarna medan den yttre används för fritidsbåtar och gästbåtar. Missa inte den K-märkta snipan - bara den ett stycke historia.

En by och hamn med liv och rörelse

Abbekås hamn erbjuder aktiviteter och sevärdheter för såväl båtentusiaster som turister. Om du inte känner till området sedan innan så vill vi passa på att informera om hamnen och övriga samhället. På hamnområdet finns duschar, toaletter, tvättmaskin och pentry samt biljettautomat för gästbåtar.

Det finns även en båtklubb:

Båtplatser i hamnen

🚤 Förenkla din båtplatsansökan med kommunens nya e-tjänst!

Är du intresserad av en båtplats i Abbekås hamn? Eller har du kanske redan bestämt dig? Oavsett, nu lanserar vi en smidig och enkel e-tjäns Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.t, så att du slipper pappersblanketten för ansökan av båtplats i Skurups kommun.

Vår e-tjänst ger många fördelar:

  • Enkelt: Med ett par klick ansöker du båtplats när det passar dig bäst.
  • Smidigt: Du slipper krångliga pappersblanketter som tar tid att fylla i och skicka in. Du följer din ansökan online.
  • Hållbart: Med minskad pappershanteringen bidrar du till en mer hållbar framtid. Mindre papper, mindre miljöpåverkan!
  • Enklare ärendehantering: Följ din ansökan online och se vad du redan har fyllt i.

Välkommen till vår e-tjänsteplattform och ta steget mot ditt nästa äventyr på sydkusten, men glöm inte flytvästen!🌊

Rikt utbud i hamnområdet och runt om i byn

Bongska huset i Abbekås är beläget i hamnen och är öppen året om, och har möjlighet till Logi. Här finns även ett bageri och en restaurang.

Någon kilometer österut i Abbekås ligger stugbyn Faxestugor. Längs med kustvägen, mitt i byn, ligger Dinahs Place, som har danska smörrebröd som sin specialitet. Missa inte detta!

Sportfiske, golf och badbrygga

Följer du genomfartsvägen österut ligger Abbekås Golfklubb på vänster hand någon km utanför hamnen. Här finns 18-hålsbana och 9-håls korthålsbana, knattebana, bra träningsområden och studio med restaurang.

Fler aktiviteter i närheten är bland annat sportfiske, badbrygga, cykelturer och promenader i natursköna områden. Gör gärna en vandring längs stranden, som börjar redan där hamnen tar slut.

Cykelväg, hotell och matvarubutik

En nationell cykelväg Sydkustleden går parallellt med kustvägen förbi Abbekås hamn och gör att du idag kan cykla längs stora delar av Skånes kust, från Helsingborg till Simrishamn. Ytterligare någon km österut ligger Mossbylunds Hotell med den vackra Mossbystrand på gångavstånd. Det finns en uttagsautomat inrymt i ICA-butiken Thores Allköp, Skivarp (4 km).

Varmt välkommen till Abbekås hamn!

Information om Abbekås hamn


Hitta hit

Fiskarevägen 1
274 56 Abbekås

 

Läge

55°23,6 N, 13°36,4 E Angöring i belyst enslinje 297°

Djup i inseglingen och hamnen är 1,5-2,5 meter, men sand- och tångdrift samt lågvatten kan förekomma vilket gör att det exakta djupet inte kan garanteras.

 

Avgift 2023-2024

Avgiften för gästnätter är 200 kr/dygn (2023) för båtar med maxlängd på 12 m och 250 kr/dygn (2023) med maxlängd över 12 m. El och dusch ingår i avgiften.

 

Kollektivtrafik

Information Skurup

0411-53 60 00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: