Stäng

Sevärdheter

Om du besöker Skurups kommun för första gången listar vi här några pärlor väl värda ett besök.

Svaneholms Slott

En sevärdhet som fungerar lika bra året runt. Oavsett årstid går det att promenera i det vackra strövområdet, i parken eller i någon av de uppmärkta lederna, en på 2,6 km och en på 4,2. På hälsans stig runt sjön finns möjligheter att träna, stanna till på en bänk och njuta av den spegelblanka sjön eller sätta sig ner intill en grillplats och själv förbereda sin lunch. Längs med de uppmärkta stigarna finns även vindskydd för den som vill övernatta.

slott, sjö, natur

Svaneholm slott bjuder på naturupplevelser och slottsmiljö.

Själva slottet erbjuder både en slottspark med tennisplan och en vacker trädgård med ytterligare grillmöjligheter. Där finns tillfälle för picknick, bollspel eller bara en stunds rekreation. Under sommaren går det bra att hyra en liten roddbåt för en fisketur på sjön. Om sjön fryser under vintern ger den fina möjligheter till skridskoåkning med det vackra slottet som en kuliss.

Slottsrestaurangen samt slottets museum har öppet året runt, medan Kafé Rökstugan och pizzerian på innergården är rena sommarnöjen. Besök Svaneholms slotts hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Zimmermans backe

Naturreservatet mitt i Skurup ger inte bara en fantastisk utsikt över omgivningarna, det är också en populär pulkabacke. Namnet kommer från den tyske lantbrukaren C.F Zimmerman som brukade marken kring kullen under 1800-talet. Han hade drömde om att få en majestätisk tysklönn planterad på toppen. Trädet står kvar och har blivit en symbol för Skurup. Läs mer om Zimmermans backe här

Hörte hamn

Intill väg nio, på en något skymd plats ligger vackra Hörte hamn. Den ligger vid Dybäcksåns mynning ett par kilometer väster om Abbekås. I hamnen återfinns en gammal vattenkvarn, ett kulturhus och restaurangen Hörte Brygga. Det är en vacker pärla, väl värd ett besök. Läs mer om Hörte hamn här. Länk till annan webbplats.

Abbekås hamn

I hamnen är det liv och rörelse året runt. Hit anländer du med buss, bil, cykel eller båt. Här finns också en cykelstation, om du behöver pumpa din cykel i samband med en tur längs kustvägen. Här finns även bageri, café och restaurang Bongska Huset. Dessutom ligger en av Sveriges sydligaste golfbanor ett stenkast från Abbekås hamn. Här finns också underbara promenadstråk samt bad från brygga. Läs mer om Abbekås hamn här.

hamn, läsande kvinna, solsken, hav

I Abbekås hamn finns något för alla att göra

Johannamuseet

I Sandåkra ligger minnenas museum, ett tekniskt och allmänt museum där minnen väcks till liv. Det är ett av Skånes största enskilda museum med veteranbilar, leksaker, motorcyklar och bruksföremål. Barnvänligt och en trevlig utflykt för flera generationer. Läs mer om Johannamuseet här. Länk till annan webbplats.

Mossbystrand

Vacker vit sand, unik växtflora, långgrunt och klart vatten. Dessutom nära till service i form av utomhusduschar, grillplatser, toaletter och kiosk. Läs mer om Mossbystrand här.

Bingsmarken

Inbjudande vit sandstrand, tillgänglighetsanpassad ramp, badbrygga, picknickplatser och mycket mer. Detta är en av områdets mest uppskattade badplatser, om du frågar barnfamiljerna. Stranden är lika vacker under tidig vår, sen höst och vinter. En underbar plats att se horisonten och låta tankarna löpa fritt. Bingsmarkens camping är en strand och upplevelse i ett. Hyr en vedeldad badtunna och få den levererad till stranden, bada i utomhuspoolen eller spela padel, volleyboll och boule. Läs mer om Bingsmarken här.

Vill du veta mer?

 

Välkommen att kontakta eller besöka Information Skurup för att få veta mer om vad kommunen har för sevärdheter.

 

Information Skurup

Stora Torggatan 4 Skurup

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad:

icon Innehåll på sidan