Stäng

Öppen Arena

En hand håller en badmintonboll över ett nät. Blått golv i bakgrunden.

Gummifabriken - Kommunens fritidsgård

Under öppen arena erbjuds barn och unga ett varierande utbud av aktiviteter tillsammans med vuxna från olika kommunala verksamheter, föreningar och andra aktörer. Verksamheten utvecklas tillsammans med ungdomarna. Platsen är Skurups Sparbank Arena.

Vill ni som förening eller företagare medverka under någon av kvällarna? Hör av dig till oss via tobias.embretsen@skurup.se / 0738-001437

1 mars kl 16:00-22:00 - Prova på Cirkus med kommunens kulturskola

Kulturskolans cirkusskola kommer med prova på verksamhet kl 19-21 plats med akrobatik mattor och jonglering. Plats: Skurups Sparbank Arena. Ålder: Årskurs 6-18 år.

15 mars kl 16:00-22:00 - Plats: Skurups Sparbank Arena. Ålder: Årskurs 6-18 år.

Testa på Padel med Skurups Padelklubb. Vi grillar och bjuder på mat under kvällen (kl 17.30-19.00). Svenska kyrkans ungdomsgrupp håller cafeét öppet!. Under kvällen vill vi prata med besökare om kommande öppna arenor. Vi kommer ha en SMS-tävling där ungdomar deltar genom sina åsikter, vinnare lottas fram och presenteras på Instagram mot stängning. Vinnaren får ett presentkort, 300 kr, på Dollarstore.

Vad är Öppen Arena?

Öppen arena är en samverkan genom kommunens SSPF-arbete med koppling till utökad meningsfull fritid för ungdomar. Projektet drivs i samverkan mellan fritidsgårdarna, kultur och fritid, socialtjänsten, räddningstjänst, polis, föreningslivet och Svenska kyrkan. Aktivitetskvällarna sponsras utöver kommunal budget av Skurups sparbanks miljonprojekt och social hållbarhet, Skurups elverk, Action och trend.

Under Öppen arena kvällar på Skurups sparbanks arena erbjuds alltid följande:
Öppen hall-verksamhet med aktiviteter som basket, fotboll, innebandy, badminton, handboll och andra idrottsaktiviteter som går att ordna på plats. Vissa av kvällarna gästar även olika föreningar som erbjuder "prova på".

Enklare café med spel och häng i entréhallen. Kom och umgås med dina vänner och spela sällskapspel, prata med ledarna om olika teman och frågor. I arenan finns även ett café som vi håller öppet med hjälp av föreningslivet. Under vissa kvällar kan aktörer och föreningar gästa med aktiviteter.

Öppen Arena är tillbaka 2024

Vårens datum för Öppen Arena är:

  • 2 februari
  • 16 februari
  • 1 mars
  • 15 mars