Stäng

Öppen Arena

En hand håller en badmintonboll över ett nät. Blått golv i bakgrunden.

Gummifabriken - Kommunens fritidsgård

Under öppen arena erbjuds barn och unga ett varierande utbud av aktiviteter tillsammans med vuxna från olika kommunala verksamheter, föreningar och andra aktörer. Verksamheten utvecklas tillsammans med ungdomarna. Platsen är Skurups Sparbank Arena.

Vill ni som förening eller företagare medverka under någon av kvällarna? Hör av dig till oss via tobias.embretsen@skurup.se / 0738-001437

Höstens Öppen Arena med datum, tider och innehåll:

1 december, Tid/ålder: kl16-22 / årskurs 6-18 år. Vi bjuder på mat!

Förening och aktivitetskväll. Denna kväll kan man bland annat testa på Wipeout, action archery, judo med Wemmenhögs Budoklubb mellan kl 17:00-20:00 och badminton med Skurups badmintonklubb. Grillen är igång mellan kl 17-18. Aktiviteterna formas under kvällen av ungdomarna. Svenska kyrkans ungdomsgrupp är på plats för samverkan. Skurups IBK´s (innebandy) herrlag har match och håller cafét öppet.

Skurups Sparbank Arena

15 december, 16-22 / årskurs 6-18 år.

Avslutningskväll med jultema. Denna kväll erbjuds speciella aktiviteter i hallen. Testa på kickboxning med Skurups kick- och boxningsklubb. Friluftsfrämjandet i Skurup medverkar under kvällen och bjuder på krabbelurer. Under kvällen gästas vi av Svenska kyrkans ungdomsgrupp som även håller caféet öppet.

Vad är Öppen Arena?

Öppen arena är en samverkan genom kommunens SSPF-arbete med koppling till utökad meningsfull fritid för ungdomar. Projektet drivs i samverkan mellan fritidsgårdarna, kultur och fritid, socialtjänsten, räddningstjänst, polis, föreningslivet och Svenska kyrkan. Aktivitetskvällarna sponsras utöver kommunal budget av Skurups sparbanks miljonprojekt och social hållbarhet, Skurups elverk, Action och trend.

Under Öppen arena kvällar på Skurups sparbanks arena erbjuds alltid följande:
Öppen hall-verksamhet med aktiviteter som basket, fotboll, innebandy, badminton, handboll och andra idrottsaktiviteter som går att ordna på plats. Vissa av kvällarna gästar även olika föreningar som erbjuder "prova på".

Enklare café med spel och häng i entréhallen. Kom och umgås med dina vänner och spela sällskapspel, prata med ledarna om olika teman och frågor. I arenan finns även ett café som vi håller öppet med hjälp av föreningslivet. Under vissa kvällar kan aktörer och föreningar gästa med aktiviteter.