Stäng

Att bo på internat

Ett boende under trivsamma former som gör att du knyter nya kontakter och får vänner för livet.

Nils Holgerssongymnasiet erbjuder internatboende, en möjlighet som gör studierna enklare för de elever som bor långt från skolan.

Öppettiderna

Internatet har öppet från måndag kl 07.00 till fredag kl 16.30, du kan inte bo här under helgen. Skoldagen börjar senare på måndagar just för att de som pendlar ska hinna i god tid. Internatpersonalen är tillgänglig fram till klockan 03.00 måndag till torsdag. Vi stänger på fredagar cirka 16.30. För elev som ska arbeta helg i kostallet har vi övernattningsrum som man bor i över helgen.

Internatboendet

Internatet består av tre byggnader - Axet, Bikupan och ”lägenheterna”, här bor man i korridor med runt 12 rum på samma våning beroende på hus. Totalt finns 75 rum varav 45 är dubbelrum och 30 är enkelrum. Det bor cirka 80 - 100 elever per termin på skolan.

Rummen

Samtliga rum på skolans internat hyrs ut omöblerade, vilket innebär att man själv får möblera rummet med det man behöver
till exempel säng, sängbord, skrivbord med mera.

I alla rum finns det garderob, handfat, spegelskåp, takbelysning, rullgardin och handdukshängare. Toalett och dusch delas med övriga i korridoren.

Måltider

För elev boende på internatet är det obligatoriskt med frukost, lunch, kvällsmat och kvällsfika under internatets öppettider det serveras dock ingen frukost på måndag morgon eller kvällsmat på fredagar. All mat serveras i matsalen som är belägen i huvudbyggnaden.
Kvällsfikan anordnas av kvällspersonalen och serveras mellan 19.30 – 20.30. Har du behov av specialkost så meddelar eleven/vårdnadshavare köket.

Aktiviteter

Efter skoltid erbjuder internatet stående aktiviteter som tillgång till tvätthall, verkstad, gym, pingis, biljard, sällskapsspel, utespel, musikrum, hobbyrum, tv-spel, filmkväll med mera.
Du som elev är välkommen att komma med förslag på ytterligare aktiviteter. På din fritid finns det också möjlighet att åka på utflykter såsom bad, bowling, café, bilvårdsbutiker, maskinvisningar.

Boende med djur

Tyvärr har vi inget boende där du kan ha ditt djur med.

Matavdrag

Skolan medger matavdrag då eleven inte bor på skolan till exempel vid APL. Meddela internatpersonalen när du ska ut på APL.

Inackorderingstillägg

För dig som bor på internat finns det möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg i din hemkommun. Om du är berättigad för inackorderingstillägg beror på hur långt det är mellan ditt hem och din skola. Avståndet beräknas utifrån den resväg du har med allmänna kommunikationer, till exempel buss eller tåg.
Kontakta skolförvaltningen i din hemkommun för mer information.

Kontakt

Pether Book, Internatföreståndare Nils Holgerssongymnasiet

Kontakt

Expedition Nils Holgerssongymnasiet

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: