Stäng

E-förslag

Har du en idé på hur kommunen kan utvecklas? Då har du möjligheten att lämna in ett e-förslag.

Ett par händer som skriver och använder dator på ett skrivbord.

Hur går det till?

Alla som är folkbokförda i Skurups kommun kan skicka in ett e-förslag, tycka till och skriva under på andras förslag. Ditt e-förslag kan handla om allt som kommunen ansvarar för och har möjlighet att besluta om. Det finns ingen åldersgräns - barn och unga kan också engagera sig.

För att skapa ett förslag eller skriva under på andras förslag behöver du ha ett konto på Dialogportalen. Ditt namn kommer att publiceras på ditt förslag samt på de förslag som du skriver under.

Hur skriver jag ett e-förslag?

Ditt förslag ska ha en rubrik och en kortfattad beskrivning. Beskrivningen ska ge tydlig information om ditt förslag och vad du vill ska hända eller förändras. Förslaget ska vara konkret och handla om kommunens verksamhet, alltså det som kommunen har möjlighet att besluta om. Efter att du har skickat in ditt förslag kommer det att granskas. Ditt förslag godkänns inte om:

  • Förslaget handlar om myndighetsutövning mot enskild, som till exempel bygglov eller bistånd, eller rör sig om en ansökan om bidrag i olika former.
  • Kommunen har fått in ett liknande e-förslag under de senaste tolv månaderna.
  • Det finns en pågående parallell politisk eller rättslig process i frågan.
  • Förslaget är diskriminerande.
  • Förslaget ligger i inom kommunens ansvar.

Om inte e-förslaget blir godkänt

Om ditt förslag inte blir godkänt kommer du få information om detta. Efter granskningen publiceras sedan i 3 månader så att andra kan läsa och skriva under ditt förslag. Det krävs 50 underskrifter för att ditt förslag ska tas upp av politiken.

Har du inte möjligheten att använda e-tjänsten kan du lämna ditt förslag skriftligt. Det gör du till kommunhuset i Skurup eller e-post kansli@skurup.se.

Mer information om e-förslag finns i Dialogportalen:

Glöm inte att ”marknadsföra” ditt e-förslag. Ju fler som känner till det, desto större chans att det får tillräckligt många som röstar på ditt förslag.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: