Stäng

Visselblåsarfunktion

Det är viktigt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden i offentlig verksamhet.

Violett visselpipa, vit bakgrund.

Visselblåsarfunktion är tillgänglig för dig som har en arbetsrelation till Skurups kommun.

En lagstadgad rapporteringsfunktion

Vår kommun har en lagstadgad visselblåsarfunktion, som är tillgänglig för dig som har en arbetsrelation till Skurups kommun. Där kan du rapportera misstanke om allvarliga missförhållanden i någon av våra verksamheter.

För att göra en anmälan går du in på en extern webbplats (se länk nedan) och fyller i ett formulär med relevant information. Det är också möjligt att lämna en rapport per telefon, telefonnummer finns i länken nedan. En intern utredningsgrupp inom Skurups kommun kommer att bedöma ärendet och lämna rekommendation för vidare åtgärder till berörd verksamhet. Det finns rutiner som säkerställer att det inte förekommer intressekonflikter i utredningsgruppen.

Så här rapporterar du

OBS! För att skydda din identitet, rekommenderar vi dig att:

1. Använda en dator utanför din arbetsgivares nätverk när du rapporterar, då webbtrafik från arbetsplatsen kan vara spårbar.

2. Kopiera och klistra in länken nedan i din webbläsare.

https://whistle.qnister.com/skurupskommun Länk till annan webbplats.

3. Om du har en QR-läsare i mobilen kan du också skanna QR-koden nedan och komma direkt till rapporteringssidan. Se då till att mobilen inte är uppkopplad mot arbetsplatsens wifi.

Skurups kommun möjliggör intern rapportering:

  • digitalt
  • via telefon
  • vid personligt möte (på begäran)
Två äldre personer sitter vid ett bord och tittar på en meny.

Du har alltid möjlighet att vara anonym

 

Via länken ovan hittar du också mer information om vad som utgör ett visselblåsarärende, vem som omfattas av bestämmelserna av skydd i >> Visselblåsarlagen Länk till annan webbplats. - samt vad skyddet i sig innebär för det fall en person rapporterar om ett missförhållande som omfattas av Visselblåsarlagen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: