Stäng

Gruppbostad och servicebostad

Bostad med särskild service finns i form av gruppbostad och servicebostad.

Rött, tegel, hus

Rött tegelhus

Gruppbostad

För dig som har stora och omfattande behov av omvårdnad och tillsyn kan det passa att bo i en gruppbostad. I en gruppbostad bor du i en egen lägenhet i direkt anslutning till gemensamma utrymmen. De gemensamma utrymmena inkluderar kök med matplats där det finns möjlighet till matlagning och gemensamma måltider. Det finns personal i huset dygnet runt som ger dig stöd i det du behöver. Det finns 5 gruppbostäder som ligger i Skurups tätort.

Servicebostad

Om du behöver stöd och hjälp, men inte alltid behöver ha personal på plats, kan en servicebostad passa dig. I en servicebostad har du en egen lägenhet och du har också tillgång till en gemensam lokal där du kan träffa personalen eller andra personer som bor i samma hyreshus. Personalen från serviceboendet besöker dig och ger dig det stöd som du behöver för att du ska klara ditt vardagsliv. Du kan också ringa personalen dygnet runt. Det finns en servicebostad som ligger i Skurups tätort.

Vem kan söka om bostad med särskild service?

Du som har en funktionsnedsättning och som har rätt till insatser enligt LSS (Lagen om stöd och service).

Hur ansöker jag?

Du själv, din vårdnadshavare eller God man ansöker om bostad med särskild service. Ansökan ska göras hos LSS-handläggaren.

LSS-handläggare

Maria Elmstedt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: