Stäng

Praktik och arbetsträning

Det är Arbetsförmedlingen som erbjuder olika former av praktik.

Det kan handla om när en arbetssökande behöver arbetsträna eller när arbetsgivare vill ge en person möjlighet att testa arbetsuppgifter inför en eventuell anställning. Att ta emot en praktikant på en arbetsplats hjälper en arbetssökande att komma närmare arbetsmarknaden.

Arbetspraktik

Arbetspraktik innebär att en person under en tid får prova arbetsuppgifter på en riktig arbetsplats under handledning. Praktiken är till för att arbetssökande ska få praktiska erfarenheter av ett arbete och stärka sina möjligheter att få en anställning.

Arbetsträning

Arbetsträning innebär att en arbetssökande under en tid får vara på en arbetsplats och delta i verksamheten. Personen ska få möjlighet att i anpassad form och under handledning genomföra arbetsuppgifter utan några krav på produktivitet.

Intensiv praktik

Intensiv praktik innebär att en nyanländ arbetssökande får prova att arbeta i din verksamhet, få yrkespraktik, stärka sin yrkeskompetens och få arbetslivserfarenhet.

Vill du veta mer?

 

Besök Arbetsförmedlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information om praktik och arbetsträning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: