Stäng

Ridning

Att rida utomhus är något speciellt. Det gäller dock att du som ryttare vet var du får rida och vad som gäller i allemansrätten, när du tar dig fram på hästryggen.

svaneholm Norrskog, vandrings och ridslinga, skog, markeringar

I Svaneholm Norrskog kan man både rida och vandra på markerade slingor

Svaneholm Norrskog

I naturreservatet Svaneholm Norrskog finns två uppflisade och markerade rid-och promenadslingor. Slingorna är vardera på ca 2,3 km och omges av vacker böljande skog. Läs mer om naturreservatet Svaneholm Norrskog på Länsstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ridning i natur och trafik

Du får rida i naturen enligt allemansrätten. Men hästens tyngd ökar risken för skada på skog, mark eller väg. Som ryttare behöver du därför visa extra stor hänsyn när du rider på annans mark.

För ridning finns det även vissa undantag från Allemansrätten. Läs mer på Naturvårdsverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om ridning i den fria naturen.

När du och hästen ger er ut i trafiken, är det mer än hästen du ska hålla reda på. Läs mer på Transportstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om ridning i trafik.

Regler i Skurups kommun

Även om man får rida i naturen enligt allemansrätten finns lokala föreskrifter i kommuner.

Detta gäller i Skurups kommun:

Ridning får inte ske i motionsspåret i Bräknehus. Ridning får inte ske under tiden 15 april – 15 oktober på följande platser:

  • Badplatserna i Mossby och Mossbystrand, i öster till kommungränsen mot Ystad och västerut till Skivarpsån.
  • Bingsmarkens camping och angränsande strand i sträckning 500 meter i öster och västerut till Tullstorpsåns mynning (kommungränsen till Trelleborg).

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: