Stäng

Buss och tåg

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten.

Här finns goda kommunikationer i alla väderstreck.

tågövergång, trafikljus, lila tåg

En bildtext till bilden

Tåg

Från Skurups och Rydsgårds station avgår det tåg två gånger i timmen mot Malmö och Ystad och en gång i timmen till Simrishamn. Trafiken bedrivs cirka 05-01 beroende på veckodag. Sök din resa hos Skånetrafiken Länk till annan webbplats. för exakta tider.

Buss

Skurups tätort har goda bussförbindelser med övriga delar av kommunen och möjliggör byte till tåg vid Skurups station. Trafiken bedrivs till större delen som ordinarie trafik, vissa avgångar körs dock som anropsstyrd trafik och måste förbeställas minst två timmar i förväg. Se Skånetrafikens tidtabeller för samtliga avgångar.

  • Linje 190 förbinder Abbekås och Mossbystrand med Trelleborg och Ystad och har upp till två avgångar i timmen. I stort sett all trafik är ordinarie trafik.
  • Linje 302 är en anropsstyrd linje mellan Rydsgård och Skivarp, allt resande måste förbeställas minst två timmar i förväg.
  • Linje 305 förbinder Skurup med Skivarp och Abbekås och har en avgång i timmen. På kvällar är trafiken anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.
  • Linje 306 är en ringlinje Skurup- Slimminge- Svaneholm -Skurup. Trafiken är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.
  • Linje 307 går Skurup-Skårby-Ystad och är delvis ordinarie och delvis anropsstyrd, d.v.s. måste förbeställas minst två timmar i förväg.
  • Linje 309 förbinder Skurup med Stenberget och enstaka avgångar går till/från Veberöd. All trafik är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Tidtabeller, biljetter och priser

Skånetrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du söka resor, hitta aktuella tidtabeller och linjekartor för kollektivtrafiken (buss och tåg). Du kan också köpa biljett direkt i Skånetrafikens app.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad:

icon Innehåll på sidan