Stäng

Fiske

I vår kommun finns det både hav, sjöar och åar att prova fiskelyckan i.

Skivarpsån, Bongska marken, natur, blå himmel

Skivarpsån

Skivarpsån är en liten å som producerar mycket havsöring. En vandring längs ån som rinner genom Bongska marken rekommenderas varmt. Här finns bord och bänkar och eldstad för en paus i den vackra naturen. Vid nedfarten till brygga norr finns en informationstavla om Bongska marken.
Fiskarter är öring, gädda, abborre, mört, id, ål och vild regnbåge.
Fiskemetoder: flugfiske, spinnfiske och begränsat mete.

Läs mer om Fiskeklubben Sydfiskarna här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Bongska marken här.

Svaneholmssjön

Vid Svaneholms slott ligger Svaneholmssjön där du kan hyra roddbåtar och fiska. Fiskarter är gädda, abborre, vitfisk m.m. Fiskekort löses i museet. Här finns mer information om fiske i Svaneholmssjön. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prästamossedammen

Mitt i centrala Skurup finns den fina Prästamossedammen, intill Prästamosseskolan. Här finns sedan ett tag tillbaka möjlighet att fiska.

Fiskeregler Prästamossedammen:

  • Fiske är endast tillåtet från utsidan av staketet runt dammen.
  • Iaktta stor varsamhet och hänsyn gentemot fågellivet i och runt dammen.
  • Fisk får inte rensas på platsen.
  • Ål måste återsättas.
  • Mått på gädda: min 35 cm, max 80 cm, fisk utanför dessa mått återsätts i dammen. Måttet mäts från nosspetsen till stjärtfenans yttersta spets.
  • Det är förbjudet att lämna linor, krokar, agn, avfall etc. på platsen utan detta ska antingen tas med hem eller slängas i soptunnor på platsen.

Kusten

Längst med Skurups 12 km långa kust får du fiska fritt med spö och vissa andra handredskap. Fiske är fritt efter havskusten och i våra fem största insjöar (Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön). Vilka regler som gäller för fiske kan du läsa mer om genom länkarna nedan.

Övriga sjöar och vattendrag

Fiske ingår inte i allemansrätten och för att få fiska krävs fiskekort eller annat tillstånd. För Näsbyholmssjön och andra vattendrag i Skurups kommun som inte är uppräknade ovan saknas möjligheten att skaffa fiskekort.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: