Stäng

Yrkesutbildningar

Vilka olika möjligheter finns att läsa en yrkesutbildning? Läs mer här.

Person utför lastning av byggvaror på lastbilsflak med kran, lastbilen är målad i orangea eldflammor

Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få utbilda yrkesförare och undersköterskor på plats på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Vi har även samarbete med andra kommuner för utbildningar till anläggningsförare, bussförare eller installationstekniker. Observera att du söker i din hemkommun oavsett var utbildningen är platsförlagd. Det är även din hemkommun som beslutar om du blir antagen

Vård- och omsorgsutbildning till undersköterska

Vårdutbildningen här på vuxenutbildningen i Skurup bedrivs på gymnasial nivå och leder till en undersköterskeexamen. Vi erbjuder platsförlagd och lärarledda teoretiska studier, upplägget är att du studerar 40% på skolan och 60% hemma. Du har därför möjlighet att kombinera yrkesarbete på deltid med studierna som är på heltid. Du får hemuppgifter att arbeta med. Du har även möjlighet till resurstid/lärarledd studiehandledning vid behov på måndagar kl. 9.00-12.00. Vi har ett lärcentrum på skolan där du är välkommen att sitta och studera på i lugn och ro måndagar-torsdagar kl. 08.00-15.00.

Vi är Vård- och Omsorgscollage certifierade

Yrkesprogrammet ska förbereda dig för att kunna arbeta inom såväl hälso- och sjukvård som inom socialtjänsten. Vi samarbetar och samverkar med andra yrkesutbildningar i SÖSK som är de sydöstra kommunerna (Ystad, Skurup, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla), vi samverkar framförallt med att hitta attraktiva APL-platser. Detta kan betyda att du erbjuds en APL-plats i en annan SÖSK-kommun.

Förkunskapskrav för att söka in till utbildningen: Betyg i grundläggande svenska eller grundläggande svenska som andraspråk.

Utbildningen är CSN-berättigad.

 

Yrkesförarutbildning inriktning godstransporter

Utbildningen avser att ge dig de kunskaper och intyg som krävs för att kunna arbeta inom transportbranschen. Yrkesförarutbildningen kommer att ge dig möjligheten att ta yrkeskompetensbevis, YKB, körkortsbehörighet C (körning med tung lastbil), körkortsbehörighet CE (körning med tung släp efter tung lastbil).
Utbildningsintyg för APV (arbete på väg), ADR - Styckegods (transport av farligt gods på flak), Truck-kort inkl hjullastare med gafflar (industriell hantering av gods med hjullastare med gafflar) samt Krankort över 18 T/M.

Teoretisk undervisning varvas med körträning och praktiska moment. Utbildningen innefattar minst 15% arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din APL har du möjlighet att skapa kontakter, få erfarenheter och möjligheter till arbete efter avslutade studier.

Skolans placering erbjuder övningsmöjligheter på exempel landsväg, motorväg, stadskörning med mera. Vi har erfaren, engagerad personal och även egna examinatorer som fortlöpande kan examinera förarbevisen på plats.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Yrkesutbildning - distans

Vi erbjuder yrkesutbildningar på distans via Hermods. Detta innebär att man studerar hemma via Hermods lärplattform NOVO och man har samtidigt möjlighet att komma till skolan för handledning via vårt lärcentrum. Här finns även teknisk utrustning att låna.

Vill du snabbt komma ut i arbetslivet så anmäl dig till några av våra yrkesutbildningar. Du kan läsa mer om utbildningarna här. Länk till annan webbplats.

Barn- och fritidsprogrammet, inriktning barnskötare/elevassistent

  • Utbildningspoäng: 1300 p
  • Studiestart: Löpande intag
  • Studietakt: Heltid / Deltid


Utbildningen är uppdelad i två delar: bas och påbyggnad.

Försäljning och service

Administration bas och påbyggnad

Handel

Hotell och turism

Bygg och måleri

Vuxenutbildningens expedition

Administratör, Jane Nilsson

Kontakt

Valentina Bajramaj, Studie- och yrkesvägledare. Telefontid måndag-fredag 8.30-10.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad:

icon Innehåll på sidan