Stäng

Studie- och yrkesvägledning vuxenutbildning

Studie- och yrkesvägledaren erbjuder dig vägledning både för studier och yrken.

Vägledning kan gälla allt från grundläggande nivå till högskolenivå.
Vi kan hjälpa dig att konkretisera dina önskemål, och utöver det kan vi även hjälpa dig bli medveten om vilka möjligheter som finns för just dig.

Individuell studieplan och validering

Tillsammans gör vi upp en individuell studieplan. Den bygger på de kunskaper och erfarenheter du redan har. En studieplan är ett hjälpmedel för dig att se vilka kurser som behövs för att nå ett bestämt mål. Den bör också innehålla en tidsplan.

Validering innebär att kunskaper som du redan har bedöms och värderas. Dessa kunskaper kan du ha skaffat genom tidig studier eller av dina yrkeserfarenheter. Detta kan göra att du kan förkorta dina studier.

Hur går jag tillväga för att söka?

Alla som bor i Skurups kommun är välkomna att boka ett individuellt studievägledningssamtal. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare pratar ni om de kurser du behöver, vilka utbildnings- och yrkesmål du har och hur du vill lägga upp dina studier. Allt sammanställs i en individuell studieplan just för dig.

Är du folkbokförd i Skurups kommun men vill studera i annan kommun?


Om du bor i Skurups kommun och vill studera på en vuxenutbildning i annan kommun ska du använda ansökningsformulär från den kommun du söker till. Ansökningsformuläret skickas till vuxenutbildningen i Skurup. Skurup beslutar om din ansökan kan godkännas och beslutet skickas sedan vidare till den sökta kommunen. Du kommer att få besked om du är antagen från kommunen du sökt till.


Till ansökan ska bifogas: betygskopior, personbevis och personligt brev med motivering eller syfte med sökt utbildning eller kurs.

Kontakt

Valentina Bajramaj, Studie- och yrkesvägledare. Telefontid måndag-fredag 8.30-10.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: