Stäng

Veckans meny för äldre

Varje vardag serverar vi två alternativrätter med kokta grönsaker och råkost. Du kan även dagligen köpa till dessert. Högtider uppmärksammar vi lite extra med tradtionella måltider.

Ett bord med grönsaker, frukt och kryddor

Vecka 12 2025

Måndag: Falukorv med stuvade makaroner, grönsaker.
Alternativ: Krämig rotfruktssoppa med strimlad skinka, bulle.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Ugnsgratinerad sej med tomat och basilika serveras med potatis, sås och ärtor.
Alternativ: Kycklingklubba med potatis, ädelostsås, grönsaker.
Dessert: Inlagd persika med visptopp.

Onsdag: Köttfärsruta med morot, äppelgräddsås, kokt potatis och grönsak.
Alternativ: Kalvsylta med rödbetssallad, kokt potatis och grönsaker.
Dessert: Drottningssoppa med skorpa.

Torsdag: Stuvade morötter med prinskorv och kokt potatis, grönsak.
Alternativ: Spenatsoppa med ägghalva och baconkrisp, nybakat bröd.
Dessert: Ostkaka med sylt.

Fredag: Kassler med chiligrädde och ananas, sås, potatis, broccoli.
Alternativt: 2 sorters sill med kokt potatis, ägghalva, gräddfil och grönsak.
Dessert: Bärkräm med kaffegrädde.

Lördag: Herrgårdskyckling med potatis och bukettgrönsaker.
Dessert: Vanilj- och jordgubbspannacotta.

Söndag: Pork brisket med rödkål, gräddsås och stekt kulpotatis.
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.

 

Vecka 13 2025

Måndag: Köttbullar med potatis, brunsås och grönsaker.
Alternativ: Raggmunk med bacon, kokt grönsak.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad fisk med kokt potatis, tatarssås och kokt grönsak.
Alternativ: Kallskuren kalkon med kall anananssås, kokt potatis och grönsak.
Dessert: Fruktcocktail med kaffegrädde.

Onsdag: Pytt i panna med stekt ägg och grönsak.
Alternativ: Krämig kycklingsoppa med nybakat bröd.
Dessert: Gammaldags fruktkräm med kaffegrädde.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativ: Lunchkorv med senapskräm, stekt potatis och grönsak.
Dessert: Pannkaka med sylt.

Fredag: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och kokt morot.
Alternativt: Köttfärsfylld paprika med krämig tomatsås och ris.
Dessert: Hallonsoppa med skorpa.

Lördag: Fiskgratäng med dill och citron, potatismos, sås och gröna ärtor.
Dessert: Smulpaj med vaniljsås.

Söndag: Kycklingfilé med mangochutneysås, potatis och bukettgrönsaker.
Dessert: Chokladpudding med visptopp.

 

Viktigt att veta

 

Är du i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost och önskar köpa din lunch på Restaurang Rutger så är du välkommen att förbeställa maten dagen innan, före klockan 9.00.

Restaurang Rutger

Stora Torggatan 11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: