Stäng

Veckans meny för äldre

Varje vardag serverar vi två alternativrätter med kokta grönsaker och råkost. Du kan även dagligen köpa till dessert. Högtider uppmärksammar vi lite extra med tradtionella måltider.

Ett bord med grönsaker, frukt och kryddor

Vecka 28 2025

Måndag: Ugnstekt falukorv med äpple och senap, potatis, sås, kokt grönsak.
Alternativ: Brie- och mangochutneypaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad spätta med remouladsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Alternativ: Pastrami med legymsallad, kokt potatis, grönsallad.
Dessert: Citrussoppa med skorpa.

Onsdag: Köttbullar med brunsås, potatis och kokta morötter.
Alternativ: Matjessill med ägghalva, kokt potatis, färsk gräslök, grönsallad.
Dessert: Bärkompott med kaffegrädde.

Torsdag: Kassler med chilitäcke, ris/potatis, sås och broccoli
Alternativ: Bondomelett med tomat- och löksallad.
Dessert: Kaka.

Fredag: Ugnstekt lax med kall örtsås, kokt potatis och romanescogrönsaker.
Alternativ: Kalvsylta med rödbetssallad, kokt potatis, grönsallad
Dessert: Krusbärskräm med kaffegrädde.

Lördag: Kycklinglårfilé med gräddsås, potatis, och grönsaker.
Dessert: Päronhalvor med visptopp och chokladsås.

Söndag: Plommonspäckad köttfärslimpa med potatis, gräddsås och sommargrönsaker.
Dessert: Husets kokta kräm med kaffegrädde.

 

Vecka 29 2025

Måndag: Ostpanerad kycklingschnitzel med choronsås, kokt potatis och slottsgrönsaker.
Alternativ: Spenatsoppa med ägghalva och prinskorv, bröd.
Dessert: Prinsessbakelse.

Tisdag: Kokt sej med ägg- och persiljesås, kokt potatis och gröna ärtor.
Alternativ: Rökt skinka med potatissallad, grönsallad.
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier.

Onsdag: Kyckling i currysås med ris/potatis och bukettgrönsaker.
Alternativ: Brantevikssill med kokt ägg, potatis, gräddfil, rödlök, tomat och gurka.
Dessert: Bärkaka.

Torsdag: Kåldolmar med kokt potatis och gräddsås, kokt grönsak.
Alternativ: Bakad potatis med räkröra, grönsallad.
Dessert: Drottningkräm med kaffegrädde.

Fredag: Stekt falukorv med spenatsås, kokt potatis och kokt morot.
Alternativ: Raggmunk med stekt fläsk, lingonkål.
Dessert: Exotisk fruktsallad med vaniljvisp.

Lördag: Panerad fisk med kall romsås, kokt potatis och brytbönor.
Dessert: Hallonmousse.

Söndag: Wallenbergare med gräddsås, stekt potatis och sommargrönsaker.
Dessert: Mangoparfait.

 

Vecka 30 2025

Måndag: Bratwurst med stuvade grönsaker, kokt potatis.
Alternativt: Blodkorv med stekt bacon, grönsak
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis, gröna ärtor.
Alternativt: Krämig kycklingpaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Aprikossoppa med skorpa.

Onsdag: Kassler med blomkålsgratäng och kokt potatis.
Alternativt: Grön ärtsoppa med baconströssel och crème fraiche, nybakat bröd.
Dessert: Vinbärskaka.

Torsdag Sötsur fläskgryta med potatis och haricots verts.
Alternativt: Janssons frestelse med ägg och kavring.
Dessert: Inlagd frukt med kaffegrädde.

Fredag: Pannbiff med stekt lök, brunsås, potatis och kokta morötter.
Alternativt: Varmrökt kalkon med mimosasallad, kokt potatis, grönsallad.
Dessert: Sommarkräm med kaffegrädde.

Lördag: Mandelfisk med vitvinssås med kokt potatis och klostergrönsaker.
Dessert: Mango-och passionsmousse.

Söndag: Fläskkarré med gräddig örtsås, kokt potatis och romanescogrönsaker.
Dessert: Persikopaj med visptopp.

 

Vecka 31 2025

Måndag: Korv Stroganoff med potatis/ris, broccoli.
Alternativt: Crepes med köttfärs, grönsallad och dressing .
Dessert: Kräm.

Tisdag: Laxpudding med skirat smör, gröna ärtor.
Alternativt: Pastasallad med rökt skinka, dressing och bulle.
Dessert: Hallonsoppa med skorpa.

Onsdag: Fläskkorv med persiljesås, potatis och smörslungade morötter.
Alternativt: Skärgårdssill med kokt potatis, lök, tomat och gurka.
Dessert: Inlagd frukt och kaffegrädde.

Torsdag: Schweizerfärslimpa med kokt potatis, brunsås och haricots verts.
Alternativt: Ängamatssoppa med strimlad skinka, bulle.
Dessert: Fyriskaka (äppelkaka).

Fredag: Kycklinglårfilé med stekt potatis och grönpepparsås, grönsaker.
Alternativt: Pastrami med waldorfsallad, kokt potatis och grönsallad.
Dessert: Krusbärskräm med kaffegrädde.

Lördag: Fiskgratäng med dill och citron, potatis och romanescogrönsaker.
Dessert: Husets parfait.

Söndag: Örtagårdsstek med potatis, gräddsås, slottsgrönsaker.
Dessert: Chokladpudding med visptopp.

 

Vecka 32 2025

Måndag: Köttbullar med kokt potatis, brunsås och kokta morötter.
Alternativ: Varmrökt kalkon med potatissallad, grönsallad.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Fisk Bordelaise med kokt potatis, sås och gröna ärtor.
Alternativ: Paj med ost- och skinka, grönsallad och dressing.
Dessert: Inlagd mandariner med kaffegrädde.

Onsdag: Wienerkorv med senapskräm, stekt kulpotatis och grönsaker.
Alternativ: Bakad potatis med tonfiskröra och grönsallad.
Dessert: Smulpaj med vaniljsås.

Torsdag: Köttfärsjärpe med katrinplommon, potatis, gräddsås, grönsaker.
Alternativ: Kalvsylta med rödbetssallad, kokt potatis, grönsallad.
Dessert: Blåbärssoppa med skorpa.

Fredag: Kassler med potatisgratäng med rödvinssås, haricots verts.
Alternativ: Matjessill med kokt potatis, gräddfil, gräslök, tomat och gurka.
Dessert: Husets kräm med kaffegrädde.

Lördag: Kycklingfilé med äppelcidersås, kokt potatis och slottgrönsaker.
Dessert: Exotisk fruktsallad med vaniljkräm.

Söndag: Fläskschnitzel med stekt potatis, gräddsås och bukettgrönsaker.
Dessert: Päron med havretosca och kolavisptopp.

 

Vecka 33 2025

Måndag: Falukorvslåda med kokt potatis, sås och kokta grönsaker
Alternativ: Spenatsoppa med ägghalva, baconkrisp och bröd.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Stekt sill med potatismos, skirat smör och grönsak.
Alternativ: Stekt korv med potatismos, gurkmajonnäs och kokt grönsak.
Dessert: Mangosoppa med skorpa.

Onsdag: Dillfrikassé på kyckling med potatis och kokt morötter.
Alternativ: Två sorters sill med ägg, kokt potatis, gräddfil, tomat och gurka.
Dessert: Persikor med hallongrädde.

Torsdag: Skinkstek med potatis, gräddsås och slottgrönsaker
Alternativ: Spaghetti med köttfärssås, grönsaker.
Dessert: Choklad- och apelsinsockerkaka.

Fredag: Kycklinglårfilé med brunsås, klyftpotatis och grönsak.
Alternativ: Raggmunk med stekt fläsk, lingonkål.
Dessert: Körsbärskräm med kaffegrädde.

Lördag: Kokt kummel med citronsås, potatis och broccoli.
Dessert: Änglamat.

Söndag: Kåldolmar med gräddsås, potatis och kokta morötter.
Dessert: Ananaspaj med visptopp.

 

Vecka 34 2025

Måndag: Kassler med kall ananassås, kokt potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Korv Stroganoff med havreris och grönsak
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad fisk med kall dillsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Alternativt: Pork brisket med kokt potatis, brunsås och grönsak.
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier.

Onsdag: Biff a´la Lindström med potatis, gräddsås och bukettgrönsaker.
Alternativt: Lasagne med varm bönsallad.
Dessert: Päron med chokladsås.

Torsdag Helstekt kotlettrad med rödkål, stekt potatis och brunsås.
Alternativt: Bondomelett med tomatsallad.
Dessert: Äpplekräm med kaffegrädde.

Fredag: Rimmad oxbringa med pepparrotssås, kokt potatis, morot
Alternativt: Tacogratäng med grönsallad och dressing
Dessert: Jordgubbs-och rabarberkräm med kaffegrädde.

Lördag: Kyckling mangochutney med potatis, sås och haricots verts.
Dessert: Smulpaj med vaniljsås.

Söndag: Gräddig skinkgryta med champinjoner, potatis och broccoli.
Dessert: Hallonpanncotta.

 

Vecka 35 2025

Måndag: Gratinerad falukorv med tomat och ost, potatismos och grönsak.
Alternativt: Kyckling i currysås med havreris och kokt grönsaker.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Fiskgratäng med krispigt täcke, potatismos och gröna ärtor.
Alternativt: Kalvsylta med rödbetssallad, kokt potatis, grönsaker.
Dessert: Tropisk soppa med skorpa.

Onsdag: Pytt i panna med stekt ägg och ugnrostade rödbetor.
Alternativt: Nasi goreng med kyckling och ris, grönsaker.
Dessert: Ananas med kolasås, visptopp.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Krämig kycklingpaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Pannkaka med sylt.

Fredag: Kycklingklubba med gräddsås, potatis och kokta morötter.
Alternativt: Köttbullar med stuvade makaroner, kokta morötter.
Dessert: Bärkräm med kaffegrädde.

Lördag: Panerad rödspätta med remouladsås, potatis och gröna ärtor.
Dessert: Cheesecake med äppeltopping.

Söndag: Plommonspäckad köttfärslimpa med potatis, gräddsås och brytbönor.
Dessert: Chokladpudding med visptopp.

 

Vecka 36 2025

Måndag: Fläskkorv med persiljesås, kokt potatis och brytbönor.
Alternativ: Chili con carne på viltfärs, bulger, crème fraiche och bröd.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Ugnsgratinerad sej med kokt potatis och kokt grönsak.
Alternativ: Wienerkorv med stekt potatis, senapskräm och kokt grönsak.
Dessert: Citronsoppa med skorpa.

Onsdag: Kålpudding med potatis, brunsås och kokta morötter
Alternativ: Blodkorv med stekt bacon och stekta äppelklyftor.
Dessert: Persika med hallongrädde.

Torsdag: Bruna bönor med stekt fläsk och falukorv, kokt grönsak.
Alternativ: Krämig ost- och broccolisoppa med strimlad skinka, nybakat bröd.
Dessert: Vinbärskaka.

Fredag: Kycklinglårfilé med klyftpotatis och gräddsås, broccoli.
Alternativ: Pastrami med potatisgratäng, grönsallad
Dessert: Drottningkräm med kaffegrädde.

Lördag: Rödvinsgryta med champinjoner och syltlök, potatis och grönsak.
Dessert: Ananaspaj med vaniljvisp.

Söndag: Helstekt karré med potatis, sås, katrinplommon- och lökfräs.
Dessert: Vit chokladmousse.

 

Vecka 37 2025

Måndag: Ugnstekt falukorv på rotfruktsbädd, potatismos
Alternativ: Köttfärspaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Frasbakad fiskfilé med kokt potatis, dill- och äpplesås, gröna ärtor.
Alternativ: Fläskpannkaka med kokt grönsak.
Dessert: Nyponsoppa med skorpa.

Onsdag: Sötsurgryta på fläskkött, potatis och broccoli
Alternativ: Spaghetti med köttfärssås, broccoli.
Dessert: Husets kokta kräm med kaffegrädde.

Torsdag: Rotmos med rimmad fläsklägg, brytbönor
Alternativ: Bondomelett med kokt grönsak.
Dessert: Ostkaka med sylt

Fredag: Pannbiff med lök, potatis, brunsås och kokta morötter.
Alternativ: Husets pizza med vitkålssallad
Dessert: Fruktcocktail med vaniljvisp

Lördag: Kokt kummel med ägg-och persiljesås, potatis och gröna ärtor.
Dessert: Persikopaj med visptopp

Söndag: Herrgårdskyckling med potatis och bukettgrönsaker.
Dessert: Blåbärspannacotta.

 

Vecka 38 2025

Måndag: Pytt i panna med ägg och ugnsrostade rödbetor.
Alternativt: Thailänsk kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry, ris
Dessert: Kräm.

Tisdag: Pocherad lax med citronsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Alternativt: Köttfärscrepe med grönsallad och dressing.
Dessert: Ananas med kaffegrädde

Onsdag: Kycklingklubba med kokt potatis, gräddsås och grönsak.
Alternativt: Leverbiff med kokt potatis, gräddsås och stekta champinjoner.
Dessert: Mangosoppa med skorpa.

Torsdag Oxbringa med persiljesås, kokt potatis och morötte.
Alternativt: Gulaschsoppa på viltfärs med nybakat bröd, créme fraiche.
Dessert: Fyriskaka ( äpplesockerkaka).

Fredag: Helstekt kotlett med gräddsås, potatis och rödkål.
Alternativt: Matjessill med kokt potatis, gräddfil, gräslök, tomat, kavring.
Dessert: Hallonkräm med kaffegrädde.

Lördag: Persiljejärpe med potatis och brunsås, grönsaker.
Dessert: Risifrutti med äppelkompott.

Söndag: Kassler med champinjonssås, potatis och slottsgrönsaker
Dessert: Glassbåt.

 

Vecka 39 2025

Måndag: Wienerkorv med stuvade grönsaker, kokt potatis.
Alternativt: Paj med brie och mangochutney, grönsallad och dressing .
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad spätta med remouladsås, potatis och gröna ärtor
Alternativt: Grönsaksbullar med kokt potatis, sås och grönsaker.
Dessert: Körsbärssoppa med skorpa.

Onsdag: Köttbullar med kokt potatis, brunsås och kokta morötter.
Alternativt: Cowboysoppa med nybakat bröd.
Dessert: Jordgubbskräm med kaffegrädde.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Hamburgare med bröd, sallad, dressing, tomat.
Dessert: Aprikos med kaffegrädde

Fredag: Fläskstek med gräddsås, potatis och rödkål.
Alternativt: Grillade drumsticks med klyftpotatis, tzatziki och majskolvar.
Dessert: Tropisk fruktsallad med vaniljvisp.

Lördag: Pocherad fisk med vitvinssås, kokt potatis och bukettgrönsaker.
Dessert: Äpplesmulpaj med vaniljsås.

Söndag: Kycklinglårfilé med dragonsås, potatis och harcots verts.
Dessert: Cheesecake.

 

Vecka 40 2025

Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos, grönsak.
Alternativ: Köttbullar med pasta och italiensk tomatsås, grönsak.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Apelsin- och chilibakad fisk, potatis och grönsaker
Alternativ: Kallskuren kassler med ananassås och kokt potatis, grönsallad.
Dessert: Hallonsoppa med skorpa.

Onsdag: Pannbiff med lök, stekt potatis, brunsås och morötter.
Alternativ: Bratwurst med senapskräm och stekt potatis, surkål.
Dessert: Krusbärskräm med kaffegrädde.

Torsdag: Västkustsoppa med lax och räkor, hembakat bröd.
Alternativ: Raggmunk med stekt fläsk, brytbönor.
Dessert: Husets kaka.

Fredag: Biff stroganoff med potatis och broccoli.
Alternativ: Brantevikssill med ägghalva, potatis, gräddfil och rödlök, tomat.
Dessert: Mandariner med visptopp.

Lördag: Kycklingfilé med kokt potatis, grönpepparsås, slottsgrönsaker.
Dessert: Mango- och passionsmousse.

Söndag: Kåldolmar med gräddsås, potatis och klostergrönsaker.
Dessert: Päronpaj med vaniljsås.

 

Vecka 41 2025

Måndag: Ost- och baconkorv med dillstuvad potatis, grönsaker.
Alternativ: Potatisbullar med stekt fläsk och äpple- och rödkålsfräs.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad sej med dillsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Alternativ: Broccoli - och ostpaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Drottningsoppa med skorpor.

Onsdag: Rimmad oxbringa med pepparrotssås, potatis och morötter.
Alternativ: Fläskpannkaka med lingonsylt.
Dessert: Inlagda äpple med vaniljvisp.

Torsdag: Bruna bönor med falukorv och stekt fläsk, grönsaker
Alternativ: Krämig kycklingsoppa med nybakat bröd.
Dessert: Brödpudding med sylt.

Fredag: Timjan- och äppledoftande fläskköttsgryta med potatis, grönsak.
Alternativ: Krämig kebabpasta med grönsaker.
Dessert: Kökets kokta kräm med kaffegrädde.

Lördag: Mandelfisk med vitvinssås, kokt potatis och broccoli.
Dessert: Bärkaka med visptopp.

Söndag: Wallenbergare med potatismos, gräddsås och gröna ärtor.
Dessert: Änglamat.

 

Viktigt att veta

 

Är du i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost och önskar köpa din lunch på Restaurang Rutger så är du välkommen att förbeställa maten dagen innan, före klockan 9.00.

Restaurang Rutger

Stora Torggatan 11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: