Varje vardag serverar vi två alternativrätter med kokta grönsaker och råkost. Du kan även dagligen köpa till dessert. Högtider uppmärksammar vi lite extra med tradtionella måltider.
Måndag: Rotmos med fläsklägg och kokt grönsak
Alternativt: Lunchkorv med skånsk potatis
Dessert: Kräm
Tisdag: Kokt torsk med skånsk senapssås och potatis, gröna ärtor
Alternativt: Blodkorv med stekt fläsk
Dessert: Äppelkräm med kaffegrädde
Onsdag: Skånsk kalops med potatis.
Alternativt: Morotsoppa med strimlas skinka och crème fraiche, bröd.
Dessert: Nyponsoppa med skorpa.
Torsdag: Skånsk äggakaka med stekt fläsk och kokta grönsaker.
Alternativt: Leverkorv med rödbetssallad, potatis, tomat och gurka.
Dessert: Gammeldags fruktkräm med kaffegrädde.
Fredag: Skinkstek med plommon och lökfräs, potatis, sås.
Alternativt: Branteviksill med potatis, gräddfil, rödlök och tomat.
Dessert: Knäckpäron med visptopp.
Lördag: Kålpudding med potatis, sås och kokta morötter.
Dessert: Ris à la Malta med sylt.
Söndag: Mårtensafton! Helstekt kalkonbröst med potatis, rödkål, brysselkål och gräddsås.
Dessert: Skånsk äpplekaka med vaniljsås.
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatis och spenatsås, grönsaker.
Alternativt: Pasta med ost- och skinksås, grönsaker.
Dessert: Kräm.
Tisdag: Stekt sill med potatismos, skirat smör och gröna ärtor.
Alternativt: Köttbullar med brunsås, potatis och kokt grönsak.
Dessert: Svartvinbärssoppa med skorpa.
Onsdag: Dillfrikassé på kyckling, potatis ock kokt morot.
Alternativt: Matjessill med ägg, potatis, rödlök, gräddfil, tomat och gurka.
Dessert: Kaka.
Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Bondomelett med potatis och skinka, kokt grönsak.
Dessert: Plättar med sylt.
Fredag: Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker.
Alternativt: Krämig kycklingpaj med sallad och dressing.
Dessert: Husets kräm med kaffegrädde.
Lördag: Fiskgratäng med räkor, potatis och gröna ärtor.
Dessert: Peach melba (persika med hallonsås) med vispgrädde.
Söndag: Plommonspäckad köttfärslimpa, kokt potatis, gräddsås och slottsgrönsaker.
Dessert: Chokladmousse med visptopp.
Måndag: Stuvad vitkål med kassler, kokt potatis
Alternativt: Korvgryta med sting, pasta
Dessert: Kräm
Tisdag: Panerad fisk med kall dillsås och potatis, gröna ärtor
Alternativt: Raggmunk med bacon
Dessert: Citrussoppa med skorpa
Onsdag: Persiljekryddad järpe med potatis, brunsås och kokta morötter
Alternativt: Kycklingsoppa med bröd
Dessert: Mandariner med yoghurtkräm
Torsdag: Bruna bönor med stekt fläsk och stekt korv, kokt grönsak
Alternativt: Pytt i panna
Dessert: Ostkaka med sylt
Fredag: Långbakad karré med klyftpotatis, kall sås, grönsak
Alternativt: Rostbiff med potatissallad, picklade grönsaker, tomat
Dessert: Jordgubbskräm med kaffegrädde
Lördag: Kycklingfilé med potatis- och rotfruktsgratäng, rödvinssky, varm haricots verts-sallad
Dessert: Äpplekaka med vaniljvisp
Söndag: Vintergryta på ox, glögg och smålökar serveras med potatis
Dessert: Vitchokladmousse med smulad pepparkakstopping
Måndag: Ugnskokt falukorv med potatismos, kokt grönsak
Alternativt: Klar kött- och grönsakssoppa, kavring
Dessert: Kräm
Tisdag: Tacofisk i gräddig salsasås serveras med potatis
Alternativt: Kalvsylta med potatis och rödbetssallad, gurka och tomat
Dessert: Fruktsoppa med skorpa
Onsdag: Rotmos med rimmad fläskbog, skärbönor
Alternativt: Crêpes med skinka och spenat, grönsallad och dressing
Dessert: Ananas med visptopp
Torsdag: Gulaschsoppa med nybakat bröd och crème fraiche
Alternativt: Två sorters sill med potatis, gräddfil, rödlök, tomat och gurka
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Fredag: Kyckling med dragon- och dijonsenapsås, potatis och grönsaker
Alternativt: Spaghetti och köttfärssås, kokt grönsak
Dessert: Husets kräm med kaffegrädde
Lördag: Kåldolmar med stekt potatis, gräddsås och brysselkål
Dessert: Ris á la Malta med saftsås
Söndag: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis, gröna ärtor
Dessert: Cheesecake med after eight
Måndag: Köttbullar med stuvade makaroner, grönsaker
Alternativt: Husets paj med sallad och dressing
Dessert: Kräm
Tisdag: Ugnsstekt lax med potatis och hollandaisesås, grönsaker
Alternativt: Krämig grönkålssoppa med ägghalvor, bröd
Dessert: Körsbärssoppa med skorpa
Onsdag: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis, morötter
Alternativt: Potatisbullar med blodkorv och bacon, grönsak
Dessert: Aprikoser med visptopp
Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring
Alternativt: Falukorvslåda med rotfrukter och potatis
Dessert: Pannkakor med sylt
Fredag: Dansk fläskestek med stekt potatis, sås, rödkål och brysselkål
Alternativt: Lunchkorv med stekt potatis och senapskräm, brysselkål
Dessert: Kräm
Lördag: Spätta med remouladsås, potatis och broccoli
Dessert: Aprikoser med kolavisptopp
Söndag: Schweizerlimpa med potatis, gräddsås och kokt grönsak
Dessert: Mjuk pepparkaka med frosting
Är du i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost och önskar köpa din lunch på Restaurang Rutger så är du välkommen att förbeställa maten dagen innan, före klockan 9.00.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?