Stäng

Veckans meny för äldre

Varje vardag serverar vi två alternativrätter med kokta grönsaker och råkost. Du kan även dagligen köpa till dessert. Högtider uppmärksammar vi lite extra med tradtionella måltider.

Vecka 49 2023

Måndag: Köttbullar med stuvade makaroner, grönsaker.
Alternativt: Blodkorv med stekt bacon, kokt grönsak.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Ugnstekt lax med potatis och hollandaiesås, grönsaker.
Alternativt: Krämig grönkålssoppa med ägghalvor, bröd
Dessert: Körsbärssoppa med skorpa.

Onsdag: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis, morötter.
Alternativt: Lasagne med grönsaker.
Dessert: Aprikoser med visptopp.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Falukorvsgryta med rotfrukter och kokt potatis.
Dessert: Pannkakor med sylt.

Fredag: Fläskkarré med stekt potatis, sås, rödkål och brysselkål.
Alternativt: Lunchkorv med stekt potatis och senapskräm, brysselkål
Dessert: Päronkräm med kaffegrädde.

Lördag: Schweizerfärslimpa med potatis, gräddsås och kokt grönsak.
Dessert: Pepparkakans dag! Mjuk pepparkaka med frosting.

Söndag: Nobeldagen! Ugnstekt kycklingfilé med potatisgratäng, choronsås, broccoli.
Dessert: Saffranspannacotta med glöggelé.

Vecka 50 2023

Måndag: Korv stroganoff med ris/potatis och broccoli.
Alternativ: Leverbiff med kokt potatis, gräddsås och kokt grönsak.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Stekt sill med potatismos, skirat smör och gröna ärtor.
Alternativt: Fläskpannkaka med lingonkål.
Dessert: Aprikossoppa med skorpa.

Onsdag: Pannbiff med lök, potatis, brunsås och kokt grönsak.
Alternativt: 2 sorters sill med potatis, gräddfil, rödlök, tomat och gurka.
Dessert: Saffranskaka.

Torsdag: Skånsk kalops med morötter, potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Köttfärssoppa med nybakat bröd.
Dessert: Tropisk fruktsallad med visptopp.

Fredag: Julskinka med brunkål och potatis, kokt grönsak.
Alternativt: Krämig kycklingpaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Äpple- och kanelkräm med kaffegrädde.

Lördag: Fiskgratäng med räkor och dill, potatis, gröna ärtor.
Dessert: Smulpaj med vaniljsås.

Söndag: Skinkstek med glöggsås och kokt potatis och brysselkål.
Dessert: Husets parfait.

Vecka 51 2023

Måndag: Kokt julkorv med pepparrotssås, potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Ugnspannkaka med lingonkål.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Janssons frestelse med ägg och kavring, grönsak.
Alternativt Köttbullar med potatis, brunsås och kokt grönsak.
Dessert: Svartvinbärssoppa med kardemummaskorpa.

Onsdag: Grönkålssoppa med ägghalvor, hembakat bröd
Alternativt: Risgrynsgröt med saftsås, kavring.
Dessert: Pannkaka med sylt.

Torsdag: Kycklingklubba med gräddsås, potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Redd grönsakssoppa med bröd.
Dessert: Apelsinkräm med kaffegrädde.

Fredag: Lutfisk med kokt potatis, senapssås och gröna ärtor.
Alternativt: Torsk med kokt potatis och senapssås, gröna ärtor.
Dessert: Ostkaka med sylt.

Lördag: Lille julafton: Stekt kalkonbröst med potatis, gräddsås, brysselkål och rödkål
Dessert: Brylépudding.

Söndag: Julafton: Kall och varm jultallrik.
Dessert: Ris á la malta med saftsås.

Vecka 52 2023

Måndag: Juldagen: Juliga revben med stekt potatis, gräddsås, rödkål.
Dessert: Vit chokladmousse med pepparkakskross.

Tisdag: Annandag jul: Wallenbergare med potatismos, gräddsås och gröna ärtor.
Dessert: Saffranscheesecake

Onsdag: Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis, gröna ärtor.
Alternativt: Potatis- och purjolökssoppa med strimlad skinka, bröd.
Dessert: Kräm.

Torsdag: Kött- och grönsakssoppa med nybakat bröd.
Alternativt: Potatisbullar med stekt bacon, grönsaker.
Dessert: Ostkaka med sylt

Fredag: Kycklinggryta med curry, ris/potatis och grönsak.
Alternativt: Två sorters sill med ägg och potatis, gräddfil, tomat, gurka, rödlök.
Dessert: Päronkräm med kaffegrädde.

Lördag: Kåldolmar med potatis, gräddsås, smörslungade morötter.
Dessert: Mango-och passionsmousse.

Söndag: Nyårsafton: Fläskfilé med potatisbakelse och rödvinssås, haricotsverts.
Dessert: Nyårsglass med smak av punsch och choklad.

Vecka 1 2024

Måndag: Nyårsdag: Ugnskokt lax med dillhollandaisesås, potatis, ärtor och sparris.
Dessert: Hallonmousse med blåbär

Tisdag: Grekisk färsbiff med potatis och krämig paprikasås, grönsaker
Alternativt: Crepes med räkor, varma grönsaker
Dessert: Kräm.

Onsdag: Kasslerlåda med chiligrädde, potatis och grönsak.
Alternativt: Broccolisoppa med strimlad skinka, bröd.
Dessert: Äppelkräm med kaffegrädde.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Bratwurst med stekt potatis och senapskräm, kokt grönsak.
Dessert: Husets dessert.

Fredag: Trettonafton: Kycklingfilé med purjolökspotatis, dragon-och senapssås, haricotsverts
Dessert: Citronfromage.

Lördag: Trettondedagen: Lutfisk med fläsktärningar, senapssås, kokt potatis, gröna ärtor.
Alternativt: Torsk med fläsktärningar, senapssås, kokt potatis och gröna ärtor.
Dessert: Ris á la malta med saftsås.

Söndag: Biff stroganoff med potatis och broccoli.
Dessert: Änglamat med kex.

 

 

Viktigt att veta

 

Är du i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost och önskar köpa din lunch på Restaurang Rutger så är du välkommen att förbeställa maten dagen innan, före klockan 9.00.

Restaurang Rutger
Stora Torggatan 11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: