Stäng

Vångens förskola

Vångens förskola ligger i Skurups tätort. Här ska barnen våga gå sin egen väg och samtidigt ha roligt.

Röd byggnad, lekplats, grönska och solsken.

Vångens förskola har en härlig utemiljö för lek och rörelse.

Om förskolan

På Vångens förskola följer vi barnens fötter och utmanar varje barns fantasi. Vi vill skapa en tillåtande atmosfär där olikheter ses som en tillgång. Alla barn ska få en positiv självkänsla och tillit till sin egen förmåga. De ska våga prova nya saker även om det innebär att misslyckas ibland. Barnen ska våga gå sin egen väg och samtidigt ha roligt.

På Vången anser vi att den pedagogiska miljön är enormt viktig för barnens utveckling och lärande. Genom att förändra den efter de barn som för tillfället vistas där känner vi att vi på ett bra sätt tar tillvara barnens intressen och tillgodoser deras behov.

Förskola har fyra avdelningar. Två avdelningar till de yngre barnen (Noten och Sagan) och två avdelningar till de äldre barnen (Klossen och Penseln).

På Vångens förskola arbetar vi över avdelningsgränserna med de äldsta barnen. Sista året som barnen går på förskolan ingår de i en grupp som kallas för "Guldgänget"!

I Guldgänget träffas alla blivande sexåringar från Penseln och Klossen en gång i veckan tillsammans med en pedagog från respektive avdelning. Under dessa möten har vi skolförberedande aktiviteter som grundar sig på barnens önskemål om vad de vill kunna inför skolstarten.

Kontaktuppgifter till Vångens förskola


Administratör:
Linda Voss-Rosvall
linda.vossrosvall@skurup.se eller 0411-536366

Avdelningar:

Penseln 0738-560817

Klossen 0738-560816

Noten 0738-560815

Sagan 0738-560814

Rektor: Carina Andersson
carina.andersson@skurup.se eller 0411-536120

Här ansöker du om plats på förskola

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad:

icon Innehåll på sidan