Studie- och yrkesvägledaren informerar och vägleder ungdomarna inför framtida studier och yrkesval.
Har du svårt att välja eller har frågor om val till gymnasiet, högre utbildning eller arbetsmarknad, är du välkommen att vända dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola.
I årskurs 9 väljer eleverna vidareutbildning till gymnasieskolan. Gymnasieskolan erbjuder många möjligheter och det är viktigt att elever och föräldrar tar del av information och öppet hus för att kunna planera detta viktiga val.
Frågor om ansökan till gymnasieskolan eller om olika gymnasieutbildningar kan besvaras direkt via studie- och yrkesvägledningschatten på www.skanegy.se Länk till annan webbplats.. Chatten är bemannad året om.
Som en del av Skurups kommuns strategi gällande studie- och yrkesvägledning, samverkan skola-arbetsliv och entreprenöriellt lärande arbetar grundskolorna för att öka samarbetet mellan skola och arbetsliv. Tonvikten ligger på att skapa inblick i närsamhällets arbetsliv och ge eleverna konkreta erfarenheter av arbetslivet.
Prao ska erbjudas i grundskolan, både på kommunala och fristående skolor. Alla fristående skolor omfattas alltså av kravet om obligatorisk prao, oberoende om undervisningen i den fristående skolan bedrivs med en särskild pedagogisk inriktning. Enligt lag (10 kapitlet 8 a § skollagen) har eleverna rätt till 10 dagars prao och skolorna i Skurups Kommun har därför valt att dela upp dessa 10 dagar så här:
Elever på Prästamosseskolan, Alléskolan samt Rydsgårdsskolan har sin prao i årskurs 8. En gång på höstterminen och en gång på vårterminen.
På webbportalen Skanegy.se finns information om gymnasieprogram, skolor, tider för öppet hus med mera.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?