Stäng

Ny näringslivsansvarig på plats!

Jan Gyllenbok är ny näringslivsansvarig i Skurups kommun. Som näringslivsansvarig kommer Jan att vara företagens länk in i kommunen.

Man med gråsprängt hår, klädd i vit skjorta och blå kavaj, gatubild i bakgrunden

Vem är Jan?

Han bor i Lomma kommun och har bara 32 minuter till arbetet i Skurup, han ser fram emot att pendla på rätt håll! Jan drivs av utveckling och av att främja samarbetet mellan kommunen och näringslivet.

Som näringslivsansvarig kommer Jan att vara företagens länk in i kommunen. Han kommer arbeta med att utveckla näringslivet. Det kan handla om att möjliggöra för nya företag att starta, att befintliga företag på orten kan utvecklas men också om att attrahera nya företag att etablera sig i kommunen.

Jan kommer närmast från ett uppdrag som styrelseordförande på EP-service. Jan är en erfaren ledare som har arbetat som verkställande chef, managementkonsult, rektor för yrkeshögskolor och regionchef för studieförbund och har lång erfarenhet från många olika branscher, organisationer och bolag.

- Det känns fantastiskt att få börja arbeta i Skurups kommun. Det är enormt positivt att få komma in och börja i Skurup nu när det pekar uppåt för det lokala företagsklimatet, säger Jan Gyllenbok.

Jan berättar vidare att han har framför allt visionen av att det ska hända saker i Skurup, företagare som har en verksamhet ska också kunna etablera sig och bedriva sitt företag här. Det är viktigt att få i gång en bra city-samverkan i kärnan för att göra Skurup än mer attraktivt.

På längre sikt vill Jan att vi ska locka hit yrkeshögskolor till kommunen som matchar kompetensbehoven som de lokala företagen har. Vi ska locka med rätt utbildningar i Skurup!

Vilka utmaningar ser du?

Skurups kommun är väldigt företagartätt vilket kan innebära en utmaning, det är många mindre företag och de är lika viktiga som de stora företagen.

- Jag vill ta reda på vad vi kan göra för företagen, vad behöver de för att de ska utvecklas? Det ingår i mitt uppdrag som näringslivsansvarig att ha nära kontakt med företagen, jag kommer att ta reda på vad kan jag göra för dem och berätta vilket stöd de kan få, fortsätter Jan.

En öppen kommunikation och ständig dialog med näringslivet är oerhört viktigt. Jan ser sig själv som spindeln i nätet och då är det viktigt att vara tillgänglig när företagen behöver mig.

- Jag vill få i gång mer aktivitet i de digitala kanalerna, all information som näringslivet behöver ska vara lättillgänglig.

Jan kommer att vara på plats från om med den 24 maj och börjar direkt men en av årets höjdpunkter – näringslivsfesten.

– Under de första veckorna kommer jag att börja lära känna Skurup. Planen är att jag sedan under sommaren ska arbeta fram en långsiktigt plan och planera in exakt vad som ska hända under hösten till att börja med. En plan framåt så att alla vet vad som är på gång avslutar Jan.

Kontaktinformation

Telefon: 0411-53 64 16
Mejl: jan.gyllenbok@skurup.se
linkedin.com/in/jan-gyllenbok-99942836

Publicerad:
Senast uppdaterad: