Stäng

Evenemang i Skurup

Det är i Skurups kommun det händer med olika evenemang året runt som både kommunen och privata aktörer anordnar. Oavsett om det handlar om marknader, bio, idrottsturneringar, allsång eller utställningar så kan du hitta evenemangen i kalendern.

En marknadsbild, person betalar, barn och tält i bakgrunden.

Skurups marknad - en folkfest.

Evenemang för stora som små i en kulturbygd

Det finns ett varierat utbud för alla i vår kommun som uppskattas av både äldre som yngre personer, säger Linda som arbetar som kommuniformatör på information Skurup. Är du arrangör av offentliga evenemang i kommunen? Publicera då dina evenemang i evenemangskalendern. Maila ditt evenemang till kulturfritid@skurup.se

Här kommer ett litet axplock av allt som händer:

  • En folkfest varje år är Skurups marknad som pågår en helg på försommaren där du hittar allt från lokala produkter så som från annat håll. Pltasen för marknad är vid området strax intill Folkets hus och Järnvägsstationen.
  • Allsång i Stadsparken är en annan uppskattad folkfest. Här samlas publiken till sång, musik och gemenskap ett par kvällar under sommaren och som leds av professionella artister. Sommarens allsång genomförs den 4 juli och 7 augusti, kl. 19:00.
  • Skurups Gatufest är ett arrangemang som kommunen arrangerar tillsammans med Skurups Sparbank. Under denna dag sker massa olika aktiviteter som riktar sig främst till barn och unga, platsen är Stortorget. Årets gatufest genomförs den 5 oktober.
  • Konstrundan är också välbesökt i runt om i kommunen där lokala hantverkare, konstnärer och föreningar visar upp sina alster. Många stratar på Svaneholms slott för att sedan fortsätt längs det vackra böljande landskapet och byarna som var och en har sin egen karaktär.

Skurups bibliotek - en mötesplats

Förutom att låna böcker, se strömmande video eller läsa dagstidningar och magasin, så anordnar biblioteket både utställningar, sagostunder och föreläsningar med jämna mellanrum. Att ta en kaffe och njuta av olika verk tillsammans med andra skapar en gemytlig mötesplats i vardagen.

Vill du arrangera ett evenemang?

Är du arrangör av offentliga evenemang i kommunen? Publicera då dina evenemang i evenemangskalendern. Maila ditt evenemang till kulturfritid@skurup.se

Information Skurup

Vi svarar på de flesta frågor eller hjälper dig vidare.
En artist spelar trummor, grönska och publik i bakgrunden.

Allsång i stadsparken genomförs varje år i Skurup - en uppskattad händelse.

Popcorn i en skål, mörk bakgrund.

Biografen Biorama - en pärla i Skurup med kiosk.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: