Stäng

Luncherbjudande för seniorer i samarbete med lokala restauranger

Är du 65 år eller äldre? Då finns det möjlighet att äta lunch till ett rabatterat pris på diverse restauranger runt om i Skurups kommun.

En kvinna tittar i en meny på restaurang

Du som är 65 år eller äldre är välkommen att ta del av erbjudandet på i skrivande stund följande restauranger:

  • Restaurang Sara
  • Skurups pizzeria
  • Skurups salladsbar
  • Vietnam food
  • Fars hatt
  • Abbekås Golfrestaurang och Hotell
  • Station 8
  • Efes Restaurang
  • AA Torggrill

Förslaget om att införa rabatterade luncher för seniorer kom från socialnämndsutskottets ordförande Åsa Ekblad (M) och förste vice ordförande Niklas Sjöberg (SD) för att främja social samvaro, motverka ensamhet och sätta guldkant på tillvaron hos seniorerna i Skurups kommun.

– Vi vet att gemensamma måltider förenar näringsriktig mat med viktig social samvaro, säger Åsa Ekblad (M). Social samvaro är en extra krydda och ger mer innehåll åt vardagen. Vi är så glada att det lokala näringslivet nappade på initiativet och hoppas att fler sällar sig till listan med restauranger.

– Maten bidrar till att hålla både kropp och sinne i god form. Att äta bra kan också ha en positiv effekt på exempelvis minne, humör, ork och immunförsvar. Vi är glada att genom detta initiativ bidra till att motverka ensamhet samt stärka folkhälsan för våra äldre, säger Niklas Sjöberg (SD).

Publicerad:
Senast uppdaterad: