Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Skurups kommun. På denna sidan hittar du information om kommunens bibliotek, kontaktinformation, öppettider samt aktuellt. För att söka efter, låna om eller reservera böcker har biblioteket en extern hemsida som du hittar under rubriken Länkar. 

Skurups kommun har fyra bibliotek, folkbiblioteket i Skurups tätort samt biblioteken i Abbekås, Rydsgård och Skivarp. Kontaktuppgifter och öppettider till respektive bibliotek hittar du under respektive rubrik.

 

Aktuellt på biblioteken i Skurups kommun

Det händer mycket roligt på biblioteken i Skurups kommun. För fullständigt program över våra evenemang se vår externa sida alternativt klicka HÄR för att komma till kommunens evenemangssida

L

Bok på bad!

I sommar är biblioteket ute och cyklar! Vi besöker friluftsbadet i Skurup en eftermiddag i veckan, beroende på väder och vind. Bibliotekscykeln är lastad med tävlingar, böcker och pyssel för alla mellan 0 och 16 år. Håll utkik på våra sociala medier vilken dag vi är på plats.

Husfasad, vit dörr, grönska.

 

Rydsgårds bibliotek stänger den 31/5 2022

Bibliotekets personal har under våren förberett för att folkbiblioteket i Rydsgård ska stänga och flytta in i den nybyggda Rydsgårdsskolan och där integreras med skolans bibliotek.

Den 31/5-22 stänger biblioteket och det blir den sista dagen du kan låna böcker i vår lokal på Västra Storgatan.

Under sommaren kommer vi att flytta in i nya, fräscha lokaler med gott om utrymme för alla besökare; stora som små.

Vi räknar med att öppna ungefär samtidigt som skolan öppnar men vi ber er ha överseende med att vi kanske inte är helt färdiga med allt och att det kan bli lite stökigt i början.

På återseende i vårt nya bibliotek!
Bibliotekspersonalen

 

Låna flytväst på Skurups bibliotek

Nu börjar sommaren och vi börjar umgås mer utomhus. Visste du att du kan låna flytvästar på Skurups bibliotek? Välkommen att kontakta eller besöka oss så berättar vi mer.

 

Söka efter, låna eller reservera böcker

För att låna eller reservera böcker behöver man ett lånekort. Ett lånekort kan man både ansöka om på bibliotekens externa hemsida, alternativt ansöker man om ett lånekort på ett av kommunens biliotek under dess öppettider. Ansöker man på hemsidan hämtar man sitt lånekort hos ett av kommunens bibliotek.

När du har ett lånekort kan du börja låna och reservera böcker. Söka efter och reservera böcker kan du göra på bibliotekets externa hemsida. För att låna eller hämta ut reserverade böcker besöker du ett av kommunens fyra bibliotek.

 

Strömmande film!

Nu går det att strömma film via Skurups bibliotek! Biblioteket erbjuder strömmande film via två tjänster, Cineasterna och Viddla.

På följande länk kan ni lära mer om filmtjänsterna - välkomna!

Informationsbild: Viddla och Cienasterna - filmtjänster som erbjuds från biblioteket

Digital handledning för äldre

Leende person, ipad, grön soffa, biblioteksrum.

65+ och intresserad av internet och digitala verktyg?

Är du eller någon du känner 65 år eller äldre och vill veta mer om exempelvis hur man använder e-post, hur man surfar på internet, pratar med familj och vänner med hjälp av Skype eller någon annan app?

Skurups bibliotek erbjuder handledning för äldre som vill prova att använda digitala verktyg. Handledare Henriette Ellberg går igenom det du behöver veta i den takt som passar dig och hjälper dig att komma igång.

Låna en surfplatta

Välkommen att låna en surfplatta. För att göra det behöver du ha ett lånekort.

Surfplattorna är knutna till projektet ”Äldre och digital” och är tillgängliga för invånare i Skurups kommun som är 65 år eller äldre. Utlån sker över disk.

Så bokar du digital handledning

Vänligen ring: 0738-56 00 40

För att tala med handledaren, vänligen ring onsdagar kl. 10.00-12.00.

Den digitala handledaren finns på Skurups bibliotek måndagar och tisdagar kl. 10.00-16.00 Dock ej juli och augusti.

Varmt välkommen till Skurups bibliotek!

Med vänlig hälsning

Henriette Ellberg
Digital handledare

 

Bibliotek i samarbete: Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad


Sidansvarig: Anna Gustafsson
Sidan uppdaterad 2022-06-27