Stäng

Veckans meny för äldre

Varje vardag serverar vi två alternativrätter med kokta grönsaker och råkost. Du kan även dagligen köpa till dessert. Högtider uppmärksammar vi lite extra med tradtionella måltider.

Vecka 17 2024

Måndag: Senap-och gurkfyllt isterband med dillstuvad potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Äggakaka med fläsk och grönsaker.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Fiskgratäng med smak av dill och citron, potatismos, sås och gröna ärtor.
Alternativt: Köttfärscrepe med grönsallad och dressing.
Dessert Svartvinbärssoppa med skorpa.

Onsdag: Kyckling i currysås, med ris/potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Matjessill med kokt potatis, gräddfil, ägg och rödlök.
Dessert: Inlagda äpplen med kaffegrädde.

Torsdag: Kassler med potatisgratäng och grönsaker.
Alternativt: Tomatsoppa med små köttbullar, nybakat bröd.
Dessert: Brödpudding med sylt.

Fredag: Ostpanerad kycklingschnitzel med potatis, sås och kokt grönsak.
Alternativt: Wienerkorv med stekt potatis, senapskräm och grönsak.
Dessert: Gammeldags fruktkräm med kaffegrädde.

Lördag: Panerad rödspätta med remouladsås, potatis och grönsak.
Dessert: Mango-och passionsfruktsmousse.

Söndag: Brisket fläsk med potatis, portersås, rödkål och brytbönor.
Dessert: Marängsviss.

 

Vecka 18 2024

Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med äpple och senap, potatismos och grönsak.
Alternativt: Kycklinglevergryta med champinjoner och senap, potatis och grönsak
Dessert: Kräm.

Tisdag: Valborgsmässoafton: Helstekt kotlettrad med purjolökspotatis och rosépepparsås.
Alternativt: Husets paj med grönsallad och dressing.
Dessert: Rabarberkaka med visptopp.

Onsdag: 1:a maj: Ugnskokt lax med romsås, kokt potatis och ärtor och sparris.
Dessert: Parfait med hallon och maräng.

Torsdag: Dansk sjömansbiff med köttfärsbiff, grönsaker.
Alternativt: Krämig västkustsoppa med fisk, nybakat bröd.
Dessert: Mangosoppa med skorpa.

Fredag: Rimmad fläskbog med persiljesås, kokt potatis och kokta morötter.
Alternativt: Mexikanska tortillarullar (enchiladas)med kalkonfärs, grönsallad och crème fraiche.
Dessert: Persika med kaffegrädde.

Lördag: Kåldolmar med potatis, gräddsås och bukettgrönsaker.
Dessert: Citronfromage.

Söndag: Kycklinglårfilé med potatisgratäng och rödvinssås, broccoli.
Dessert: Mintpäron med visptopp.

 

Vecka 19 2024

Måndag: Köttbullar med kokt potatis, brunsås och morötter.
Alternativt: Pasta med ost- och skinksås, grönsaker
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad sej med kall örtsås, potatis och gröna ärtor.
Alternativt: Potatisbullar med stekt fläsk, lingonkål.
Dessert: Fruktsoppa med skorpa.

Onsdag: Vinmarinerad vildsvinsgryta serveras med potatis och grönsak.
Alternativt: Krämig broccolisoppa med tärnad skinka, nybakat bröd.
Dessert: Äppelkräm med kaffegrädde.

Torsdag: Kristi himmelfärdsdagen: Vårlig kycklingfilé med potatis och dragon- och dijonsenapssås, bukettgrönsaker.
Dessert: Rabarbersmulpaj med vaniljsås.

Fredag: Köttfärslimpa med katrinplommon, potatis, brunsås och grönsak.
Alternativt: Brantevikssill med potatis, gräddfil, rödlök, ägghalva, tomat och gurka.
Dessert: Päron med chokladsås.

Lördag: Fiskgratäng med dill- och citron á la Malmö med potatis och broccoli.
Dessert: Husets Eurovision dessert.

Söndag: Kassler med champinjonsås, stekt kulpotatis och haricotsverts.
Dessert: Chokladpudding med visptopp.

 

Vecka 20 2024

Måndag: Kyckling med currysås, ris/potatis, bukettgrönsaker.
Alternativt: Lönnebergaskinka med kall ananassås, kokt potatis och grönsak
Dessert: Kräm.

Tisdag: Fiskgratäng med citron och basilika, potatismos och gröna ärtor.
Alternativt: Lunchkorv med potatismos och gurkmajonnäs, grönsaker.
Dessert: Körsbärssoppa med skorpa.

Onsdag: Pannbiff med lök, brunsås, kokt potatis och bukettgrönsaker.
Alternativt: Kött-och grönsakssoppa med nybakat bröd.
Dessert: Persika med kaffegrädde.

Torsdag: Falukorvslåda med pepparrot och dill, potatis och broccoli.
Alternativt: Ängamatssoppa med baconkrisp och bulle.
Dessert: Ostkaka med sylt.

Fredag: Stekt fläsk med löksås, potatis och skärbönor.
Alternativt: 2 sorters sill med ägg, potatis, gräddfil, rödlök, tomat och gurka.
Dessert: Bärkräm med kaffegrädde.

Lördag: Pingstafton: Panerad rödspätta med sauce verde, färskpotatis, ärtor och sparris.
Dessert: Citronfromage med visptopp och hallon.

Söndag: Pingstdag: Marinerad fläskfilé med potatis, gräddig örtsås och haricots verts.
Dessert: Pannacotta med choklad och kaffe.

 

Vecka 21 2024

Måndag: Annandag pingst: Kassler med ananas och chilitäcke, potatis och broccoli.
Alternativt: Drumsticks ( kycklingklubba) med potatis, sås och grönsak
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panerad fisk med potatis, kall dillsås och gröna ärtor.
Alternativt: Fläskpannkaka med grönsak.
Dessert: Blåbärssoppa med skorpa.

Onsdag: Köttfärslimpa med potatis, brunsås och kokt morot.
Alternativt: Vårgrön soppa med ägghalva och baconkrisp, nybakat bröd.
Dessert: Silviakaka.

Torsdag: Ugnstekt falukorv med äpple, potatis, senapssås och bukettgrönsaker.
Alternativt: Fiskgratäng med potatismos och grönsaker.
Dessert: Päronkräm med kaffegrädde.

Fredag: Sötsur fläskgryta med ris/potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Hamburgare med klyftpotatis, dressing, sallad och picklad lök.
Dessert: Aprikos med hallongrädde.

Lördag: Persiljejärpe med gräddsås, potatis och broccoli.
Dessert: Rabarbersmulpaj med vaniljsås.

Söndag: Mors dag: Kalkonbröst med potatisbakelse, rosépepparsås och haricots verts.
Dessert: Prinsessbakelse.

 

 

Viktigt att veta

 

Är du i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost och önskar köpa din lunch på Restaurang Rutger så är du välkommen att förbeställa maten dagen innan, före klockan 9.00.

Restaurang Rutger

Stora Torggatan 11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: