Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få ha utbilda Yrkesförare och Undersköterskor på plats ute på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Så drömmer du om att arbeta som undersköterska eller att köra lastbil, då kan du söka hit. Välkommen! 

Vård- och omsorgsutbildning

Vi är Vård och Omsorgs Collage certifierade. Vård- och omsorgsutbildningen är en gymnasieutbildning med möjlighet att erhålla slutbetyg inom utbildningen. Vi erbjuder platsförlagda, lärarledda teoretiska studier, det vill säga, närstudier. Du har möjlighet att kombinera yrkesarbete på deltid med studier på heltid. Teoretiska studier är fördelat på två heldagar. Du har även möjlighet till studiehandledning på måndagar.
 

Två kvinnor i vårdrelaterad miljö


Yrkesprogrammet ska förbereda dig att arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänsten. Eftersom utbildningen är en yrkesutbildning, samarbetar och samverkar vi med våra arbetsgivare i SÖSK (Ystad, Skurup, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla) kommuner. 

Om du har svenska eller svenska som andraspråk kvalificerar du dig till att börja utbildningen. Du som har reell kompetens genom att tillägna dig formell kompetens kan bli undersköterska. Vår kommun/arbetsgivare är medlem i Vård och Omsorgs College.

Utbildningen är CSN-berättigade.

Har du frågor är du välkommen att kontakta år studie- och yrkesvägledare eller vår vårdlärare.

Poäng: 1450 poäng
Kursstart: 21:e januari 2021
Studietid: 62 veckor
Studietakt: Heltid

 

Yrkesförarutbildning lastbil
- Ett jobb med goda framtidsutsikter! 

Utbildningen rustar dig för arbetslivet och arbetsmarknaden med goda framtidsutsikter. Du får en bred och gedigen utbildning med kundserviceinriktad profil. Utbildningen är på heltid och är CSN-berättigande.

Teoretisk undervisning varvas med körträning och praktiska moment. Utbildningen innefattar minst 15% arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din APL har du möjlighet att skapa kontakter, få erfarenheter och möjligheter till arbete efter avslutade studier.

Skolans placering erbjuder övningsmöjligheter på exempel landsväg, motorväg, stadskörning med mera. Vi har erfaren, engagerad personal och även egna examinatorer som fortlöpande kan examinera förarbevisen på plats.

Poäng: 850 poäng
Kursstart: Januari 2021
Studietakt: Heltid (det vill säga att du kan komma att vara på skolan alla dagar i veckan)

Ansökan öppnar under hösten 2020

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2021-01-05