Seminarium inom energi- och klimatrådgivning

Välkommen till Skurups kommuns informationssida för föredrag inom energi- och klimatrådgivning.
 

Solenergi och laddstolpar - seminarium den 2 juni

Tid: den 2 juni kl. 15.00 
Plats: Skurups bibliotek, Kyrkogatan 31 i Skurup

Kom och ta del av information om solceller och hur man kan gå tillväga för att även ladda elbilen med kraft från solen. Det finns ett starkt intresse för att installera solceller och intresset för elbil har också ökat. Hur kan man förverkliga att installera laddstolpe och vad är bra att tänka på? Besök Skurups bibliotek och lyssna samtidigt till energirådgivaren om energitipsen. Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt. 

Varmt välkomna!
 

Kurs till Småhusägare 

Tid: Valfri tid senast 29 maj
P
lats: Webbsänt kurs. Länk till kursen

Vill du lära dig mer om småhus, energianvändning och inomhusmiljö? Hur du kan minska din energianvändning med enkla och billiga åtgärder? Eller med mer omfattande åtgärder, kanske i samband med renovering av ditt hus? Med sådana åtgärder kan du minska din kostnad för energi. I så fall är den här kursen något för dig!

Kursen är helt kostnadsfri och helt oberoende av leverantörer och tillverkare. Finansieringen sker från Energimyndigheten via ett forskningsprojekt. Kursen kan genomföras under valfri tid, dock senast 29 maj. 

Vi bedömer att hela kursen kan göras klart på knappt två timmar. Kursen är webbaserad och består av kortare filmavsnitt varvat med enkäter, där du svarar på frågor i en skala 1-5. Vi vill att du fullföljer hela kursen, eftersom det är dina svar på slutenkäten som ger oss underlag till forskningsprojektet.

Klicka på den här länken så kommer du till den hemsida där kursen finns.

 

Kommande föreläsningar

Föreläsningar arrangeras även av andra skånska energi- och klimatrådgivare som man också kan ta del av. För att ta del av evenemang som sker i andra orter eller digital sändning besök denna sida.

Om du har frågor kontakta Skurup kommuns energi- och klimatrådgivare terez.palffy@skurup.se

Kommunala energi- och klimatrådgivare ger råd till privatpersoner, organisationer och företag inom energieffektivisering och förnybar energi. Rådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst.

Sidansvarig: Teréz Palffy
Sidan uppdaterad 2022-05-09