Lärcentrum


Lärcentrum är en studiemiljö för dig som studerar i någon form av utbildning och behöver studiero eller tillgång till teknik som krävs för din utbildning. Du kan komma hit för att tentera, grupparbeta, bedriva självstudier, träffa andra studerande samt pfå handledning av våra lärare eller vår studiecoach.

Lokalerna
På vårt lärcentrum finns arbetsplatser och grupprum för självstudier. Det finns även möjlighet att låna datorer. 


Prövning
Anmälan till prövning görs via vår webbportal "Ansökan prövning". Kom ihåg att bifoga betyg för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om inte kursen finns att söka, vänligen kontakta expeditionen så ska vi göra den sökbar.

Vi tar ut en avgift på 500 kr för varje prövning, om du sedan tidigare har godkänt betyg i kursen.

Mer information om prövning kan du läsa på Skolverkets hemsida.


Nationella prov
Elever som läser kurser i svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik ska enligt Skolverket genomföra nationellt prov. Det nationella provet är obligatoriskt och ingår i den slutgiltiga betygsbedömningen kursen. Provet, som tar 4-6 timmar, görs på plats på Nils Holgersson vuxenutbildning i Skurup.

För att boka prov, maila Lärcentrum och ange namn, personnummer, telefonnummer, kurs, datum då du önskar skriva provet samt eventuella anpassningar. Märk mailet med "Anmälan NP"

Du kan redan i förväg förbereda dig genom att repetera studieguider, kursens litteratur och uppdrag.
Gamla nationella prov finns att ta del av på Skolverkets hemsida.


Tentamen
Som distansstuderande så har du möjlighet att göra din tentamen här hos oss på Lärcentrum. För tentamer tillkommer en tentamensavgift på 1000 kr/tentamen. 

Denna avgift skall vara betald senast vid tentamenstillfället.

För att anmäla dig till tentamen, skicka en förfrågan till Lärcentrum. Märk mailet "Förfrågan tentamen" och ange datum samt slut- och starttid för din tentamen.

Om Lärcentrum kan ta emot dig, så meddelas du per mail och du måste då komplettera med namn, adress och personnummer för att vi ska kunna skicka en faktura till dig.

Du får en bekräftelse per mail när din tentamensplats är bokad.

Det är du själv som kontaktar högskolan/universitet och anger att du ska skriva tentamen på Lärcentrum i Skurup och lämnar skolans kontaktuppgifter till dom.

Vid tentamen så gäller högskolans/universitets regler för tentamen på distans.
 

Kontakt med Lärcentrum

I första hand kan du kontakta Lärcentrum per mail: larcentrum@skurup.se

Våra lärare är på plats och bemannar Lärcentrum måndag - torsdag 08.30 - 15.00

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2020-10-09