Trafiksäker miljö för våra barn

Med informationen nedan vill vi säkerställa en trafiksäker miljö för våra barn. Informationen nedan riktar sig till dig som hämtar och lämnar barn på Maria- och Prästamosseskolan. Genom att hjälpas åt och visa hänsyn kan vi hantera de förutsättningar som råder. 

Lämning av barn på Prästamosseskolan
Vårdnadshavare till barn på Prästamosseskolan uppmanas i första hand att låta de barn som har möjlighet att själva ta sig till skolan att göra det. Barn som får skjuts till Prästamosseskolan rekommenderar vi i första hand lämnas på parkeringen utmed Vaktgatan (d.v.s. ”badets parkering”). Lämpligast är att man kör in på parkeringen och där släpper av barnen.

Lämning av barn på Mariaskolan
Det är speciellt barn i Mariaskolans lägre åldrar som har ett behov av att lämnas med minsta möjliga gångavstånd till skolan.  De barn som själva kan gå de sista 100 m till skolan uppmanar vi att använda Stora Torggatan, där sträckan från Prästgatan och ned till vändplatsen erbjuder barnen en miljö där de kan ta sig till Mariaskolan utan att behöva korsa några vägar. Observera att det råder parkeringsförbud i vändzonen i slutet på Stora Torggatan, men det är tillåtet att stanna bilen och släppa av era barn. Däremot vill uppmärksamma er på att det är förbjudet att gå ur bilen och följa barnen till skolan från vändzonen.

Er som har mindre barn som måste följas in rekommenderar vi Kristensgatan, Observera att det råder stoppförbud på sträckan utanför skolan och i vändzonen på Mariagatan. Vi ber er vänligen respektera detta.

Tack för att ni medverkar till en trafiksäker miljö för våra barn i Skurups kommun.

Eva Lidén, rektor Mariaskolan. Kontakt: eva.liden@skurup.se

Mattias Liedholm, rektor Prästamosseskolan. Kontakt: mattias.liedholm@skurup.se

Sidansvarig: Eva Lidén
Sidan uppdaterad 2020-10-21