Trafikantveckan 16-22 september 2019

Trafikantveckan 2019 äger rum den 16–22 september och temat för 2019 är ”Säker trafik till fots och cykel”. I år sammanfaller Trafikantveckan med Skurups kommuns Hållbarhetsvecka och veckan kommer därför att bjuda på blandade arrangemang om hållbarhet och resande. 

Serviceförvaltningen kommer att finnas på Rydsgårds station den 19 september och på Skurups station den 18 september, båda dagarna mellan kl 6.30 och 8.30. OBS, ombytt datum mellan Rydsgård och Skurup!

– Då bjuder vi pendlare på kaffe och te och svarar på såväl smått som stort gällande kollektivtrafik och infrastruktur, berättar Corfitz Nelsson, infrastrukturstrateg, och fortsätter:

– De som har dåligt med tid innan tåget går kommer via sin smartphone att i lugn och ro kunna skicka in frågor och kommentarer medan de dricker kaffe på tåget. Självklart kommer även de som inte åker tåg att kunna tycka till och fråga via samma funktion som öppnas måndag 16 september. En länk kommer då att finnas på denna sidan. Svaren kommer sedan att sammanställas och presenteras så att alla kommuninvånarna kan ta del av dem. 

Inför Trafikantveckan kommer Skurups kommun också att städa cykelställen runt stationerna i Rydsgård och Skurup så att alla flitiga cyklister ska få plats med sina cyklar i ställen.

Södergatans nya GC-väg kommer också att öppnas, dock blir det inte förrän veckan efter Trafikantveckan som den officiella öppningen sker. Stora delar av sträckan kommer dock att vara "cyklingsbar" redan under Trafikantveckan. 

 

Sidansvarig: Jennie Luthander
Sidan uppdaterad 2021-05-19