Studievägledning

Hur går jag tillväga för att söka?


Alla som bor i Skurups kommun är välkomna att boka ett individuellt studievägledningssamtal. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare pratar ni om de kurser du behöver, vilka utbildnings- och yrkesmål du har och hur du vill lägga upp dina studier. Allt sammanställs i en individuell studieplan just för dig.

På grund av Corona/Covid-19 så har vi inga fysiska möten med elever men det går bra att kontakta oss via telefon eller e-post. Vi har även möjlighet till digitala möten om så önskas.

Är du folkbokförd i Skurups kommun men vill studera i annan kommun


Om du bor i Skurups kommun och vill studera på en vuxenutbildning i annan kommun ska du använda ansökningsformulär från den kommun du söker till. Ansökningsformuläret skickas till vuxenutbildningen i Skurup. Skurup beslutar om din ansökan kan godkännas och beslutet skickas sedan vidare till den sökta kommunen. Du kommer att få besked om du är antagen från kommunen du sökt till.
Till ansökan ska bifogas: betygskopior, personbevis och personligt brev med motivering eller syfte med sökt utbildning eller kurs.

 

Vägledning under studier

  • Diskutera framtida planer
  • Vilka kurser och utbildningar finns?
  • Vad behöver jag för att nå mina mål?
  • Lägga upp en studieplan

 

Studie- och yrkesvägledare, Nils Holgersson vuxenutbildningen:
Valentina Bajramaj
valentina.bajramaj@skurup.se
0411-53 63 42
Telefontid: Mån-Fre kl. 9 - 10.30

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2020-10-09