Studievägledning

Vi studie- och yrkesvägledare erbjuder dig vägledning både för studier och yrken. Det gäller från grundläggande nivå till högskola. Vi kan hjälpa dig att konkretisera dina tankar och önskemål. Vi kan även hjälpa dig bli medveten om dig själv och dina möjligheter.

 

Individuell studieplan och validering

Tillsammans gör vi upp en individuell studieplan. Den bygger på de kunskaper och erfarenheter du redan har. En studieplan är ett hjälpmedel för dig att se vilka kurser som behövs för att nå ett bestämt mål. Den bör också innehålla en tidsplan.

Validering innebär att kunskaper som du redan har bedöms och värderas. Dessa kunskaper kan du ha skaffat genom andra studier eller av dina yrkeserfarenheter. Detta kan göra att du kan förkorta dina studier.

Hur går jag tillväga för att söka?


Alla som bor i Skurups kommun är välkomna att boka ett individuellt studievägledningssamtal. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare pratar ni om de kurser du behöver, vilka utbildnings- och yrkesmål du har och hur du vill lägga upp dina studier. Allt sammanställs i en individuell studieplan just för dig.

Är du folkbokförd i Skurups kommun men vill studera i annan kommun


Om du bor i Skurups kommun och vill studera på en vuxenutbildning i annan kommun ska du använda ansökningsformulär från den kommun du söker till. Ansökningsformuläret skickas till vuxenutbildningen i Skurup. Skurup beslutar om din ansökan kan godkännas och beslutet skickas sedan vidare till den sökta kommunen. Du kommer att få besked om du är antagen från kommunen du sökt till.


Till ansökan ska bifogas: betygskopior, personbevis och personligt brev med motivering eller syfte med sökt utbildning eller kurs.

 

Studie och yrkesvägledare 

Valentina Bajramaj
Tel: 0411-53 63 42, mån-fre kl. 8.30-10.00

Postadress: 
Nils Holgerssongymnasiet
274 80 Skurup
 
Besöks-leveransadress: 
Nils Holgerssongymnasiet
Skurup 108
274 93 Skurup
Se karta

 

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-04-11