Sommarstationen

Var med och måla Skurups nya muralmålning – tillsammans ska vi skapa ett konstverk som väver samman allt det fantastiska som Skurup besitter. Vid Skurups station kommer färg, glädje och medskapande forma Sommarstationen. På fredag den 22 juli klockan med start klockan *14.00 är det invigning av Sommarstationen med bland annat en musikfestival. Invigningstalet hålls av kommunstyrelsens ordförande Lena Axelsson (S) kl. *15.00. Vi firar det nya motivet som alla deltagare skapat tillsammans och som blir helt färdigt måndag den 25 juli.

 

 

Alla är välkomna

Mellan den 19-21 juli klockan 14.00-16.30 (invigning 22/7) är alla välkomna och bidra till Sommarstationen. Var med och måla väggen, spela musik, uppträd, dansa, baka och sätt den stämning som vi vet bara Skurup kan skapa. Kulturknytis när den är som bäst! 

Sommarstationen är ett medskapande projekt och därför samlas bilder, historier & berättelser in för att skapa det bästa motivet någonsin. Vill du bidra till motivet? Skicka gärna in idéer till Streetcorners Instagram och skriv #sommarstationen. 

En person målar betongvägg i solsken.

(Bild: En av målarna från Streetcorner. Fler bilder finns här.)

Projektet drivs av Streetcorner – muralmålare som har satt färg på flera platser runt om i Sverige. Tillsammans med Skurups Kommun och ett flertal föreningar  & aktörer är Sommarstationen en del av det landsbygdsprojekt som Streetcorner leder under sommaren 2022, med stöd av Kulturrådet. Sommarstationen arrangeras i samarbete med Kulturrådet, Club Ufo, KRETS, Ett Skurup för alla och Skurups kommun.

Den 22 juli är det invigning av Sommarstationen – då firar vi Skurups nya muralmålning tillsammans!

Vill du uppträda på Sommarstationen scen? Eller har övriga frågor?

Kontakta gärna:
Club ufo: clubufo1@gmail.com
eller KRETS: anna.pauli@abf.se

Om Streetcorner

Streetcorner är en ideell förening med medlemmar i alla åldrar. Vi är muralmålare, bildpedagoger, socionomer, filmskapare m fl. Vår kärnverksamhet är kollektivt medskapande muralmålning där vi genomför monumentalmålning tillsammans med ungdomar/boende/medborgare m fl.

Tillsammans både arrangerar vi och utför projekt samt utvecklar egna metoder för gestaltad livsmiljö och kollektivt skapande och ägande. Vi är vana att samarbeta både lokalt och internationellt för att öka samverkan med konsten som verktyg.

Läs mer här om sommarstationen.

 

 

Affisch med två kossor text Sommarstationen
Sidansvarig: Anto Tomic
Sidan uppdaterad 2022-07-22