Veckobrev åk 5-6, Slimmingeby skola

Dags för årets föräldraenkät

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som förälder att vara delaktig och kunna påverka och förbättra verksamheterna i Skurups kommun.

Svara därför på föräldraenkäten som i år genomförs under v 9 och v 10 det vill säga fr.o.m. den 29 februari t.o.m. 13 mars.
Mer info. Se http://www.skurup.se/utbildning-barn/foraldraenkat

Skola-Fritids Föräldrar 2016
Länk: https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=cae326316960

v. 11

Hej!

Ni fick ju ett brev i fredags, så det här blir ett väldigt kort.

Sexan har nu fått sin nya musiklärare, det blir Yvonne Vasseur. De kommer att ha musik udda veckor på fredagar.

Onsdag-fredag är jag ledig och klassen har då vikarie.

Läxor: Matte för åk 6 räkna 30 min häftet.

          Matte 30 min i boken åk 5.

Eng, åk 6 chapter 10A och oregelbundna verb + övn i workbook.

        Eng åk chapter 17

Ta med pengar till skoltidningen ni som beställt.

Ha ett riktigt härligt påsklov, så ses vi efter påsk!

Annika

         

v.10

Hej!

Idag håller vi på att "knyta ihop säcken" med allt material till tidningen. Förra veckan var riktigt, riktigt rolig och omväxlande med alla besök vi hade och det annorlunda upplägget på vår skolvecka, väldigt intensivt och ibland hektiskt men väldigt lärorikt. Vi tackar alla föräldrar som ställde upp och kom hit och delade med er av era skiftande yrken och även alla ni som ställde upp på telefonintervju. Det var väldigt lärorikt och jag tror säkert att det gav nya tankar och funderingar kring kommande yrkesval för barnen. Nyttigt att våga ringa samtal och prata kring annonser och andra kontakter utåt. Helt enkelt en härlig vecka!

Läxor får de imorgon.

Vill ni ha tidningar beställ hos mig 40kr/st eller köp 3 för 100kr.

Annika

v. 9

Hej!

Småstjärnorna före lovet blev riktigt bra och alla de som uppträdde gjorde bra ifrån sig och eleverna från skolrådet var väl förberedda (ingen nämnd, ingen glömd).

Den här veckan har vi skoltidningsvecka från tisdag-fredag med inriktning på temat YRKEN. Vi har flera olika inplanerade besök av  olika yrken (tjuvstartade idag med tandsköterska) och vi ska ju skriva artiklar om dessa och även annat kring yrken. Klasserna kommer att ha sina lektioner i idrott och slöjd som vanligt och de flesta övriga lektionerna kommer vi att jobba kring skoltidningen.

Vi erbjuder er också att annonsera i tidningen (se tidigare utskick), halv- eller helsida. Kontakta mig (Annika) om ni är intresserade.

Årskurs 6 säljer saker till förmån för sin skolresa; de säljer kakor och kläder från Newbody - tänkte ni alla kunde veta om ni är intresserade av att köpa.

Läxor: Matte 30 min i boken - gäller både åk 5 & 6

          NO, arbetsboken sid 28 + uppgift 5 på sid 29.

Återkommer kring försäljning av skoltidningen.

Gör gärna föräldraenkäten, som finns bifogat på skolans hemsida.

Hoppas på en extra skojig vecka med mycket roligt tidningsarbete.

Annika

Annika

v. 7

Hej !

Den här veckan blir det Småstjärnorna på fredag, tillfälle till att showa eller uppträda på något sätt inför skolan. Skolrådet håller i detta och vi hälsar er föräldrar välkomna om ni vill till gymnastiksalen 8.30-sista numret uppträtt, vilket jag i skrivande stund inte riktigt vet men jag skulle gissa på fram till lunchtid.

Vi har beslutat att endast föräldrar får filma eller fotografera sina barn och så kommer vi från skolan filma och fotografera - det delar vi gärna vidare till er som vill (Jörgen ordnar med detta).

Vi tackar också för alla lappar kring era yrken - vi kommer att höra av oss till er som på något sätt ska medverka.

Idag har klass 5 diagnos i NO (kroppen) och på fredag ska klass 6 ha ett prov på Frihetstiden.

Onsdag kväll 17 februari (inte mars som vi skrev) håller vi kort föräldramöte för enbart åk 6 klockan 17.30, då vi ska planera kring skolresan. Vi hoppas att ni alla kan komma, även era barn.

Läxor: Matte åk 5 30 min

          Matte åk 6 sid 104 matteboken

         Eng, chapter 15 åk 5

         Eng, 5 verb och workbook övn 3, 4a + 5 til chapter 8a

         Prov Frihetstiden åk 6 fredag

Nästa vecka: S P O R T L O V

               Annika

v. 6

Hej igen!

Trevliga nyheter förmedlades förra veckan; via Ystad allehanda eller skolans facebooksida. De glada nyheterna var att Skolinspektionens besök gav skolan "grönt ljus", d v s grönmarkerat vad gällde de områden den inspekterat som    t ex trygghet, studiero, undervisning och lärande med mera. Sammanfattningsvis skrev de att "Skolan har goda kunskapsresultat. I de allra flesta ämnen har man ett högre genomsnittligt medelvärde i jämförelse med kommunens andra grundskolor." Något vi givetvis är stolta och nöjda över.

Den här veckan blir det nationella prov i svenska för åk 6, tisdag och torsdag. De får/bör gärna ta med sig något att äta för att ge lite extra energi till hjärnan de här dagarna, inget godis eller läsk men andra bra mellanmål.

Musiken blev inställd förra veckan igen, men imorgon e m tar Peter igen det passet. Det kommer bli någon form av förändring vad gäller musiken för sexorna efter sportlovet - vet tyvärr  i nuläget ej mer än det. 

Nästa vecka har klass 5 diagnos i NO på måndagen - det är temat Kroppen och Maria har gett dem ett papper med instuderingsfrågor inför det. Kan man svaren på dem, så går diagnosen bra säger Maria. De har fått tid förra veckan till att jobba med dessa, men även något pass den här veckan.

Vi läste klart "Kungens spion" förra veckan och den här veckan läser vi nästa del: "Kungamördarna". Vi läser i skolan, men det blir också läsläxa varje dag - tills imorgon kap 2+3.

I religion jobbar vi alla 19 vidare med Judendom. 

Geografi Norden för åk 5 och Frihetstiden för åk 6.

Läxor: Engelska åk 6, fyra oregelbundna verb och övning 6 sid 64 workbook.

          Engelska åk 5, chapter 14 text + ord.

         Matte , åk 5 bli klar med kapitel 4 (t o m uppg 95) under veckan - även här ges tid under lektion till detta. 

        Redovisa sin favoritlåt gör denna vecka Martin, Oscar, Emma och Elise.

Annika

v. 5

Hej!

Skolarbetet rullar på och det blir bara en "läxrapport" från mig.

Religionstestet gick bra för de flesta - se nedan.

Läsläxa varje dag ett kapitel i Kungens spion - gäller alla.

NO- läxa för åk 5 och 

Eng, även detta för båda klasserna.

Matte, endast åk liten läxa

Omprov i religion för de som hade under 7 poäng.

Annika

v. 4

Hej!

Tyvärr slask och tö...vi som hade så kul med snö och is. Vi får hoppas på en ny köldomgång.

Kort brev den här veckan.

Läxor: Matte till fredag för både 5 och 6 (på papper).

          Eng, diagnos över kapitel 7-12 i åk 5 (de har fått en lapp med vad de behöver träna på) - diagnosen är på fredag.

          Eng, chapter 6B för åk 6

          Religionstest på fredag på begreppen som finns på sid 4 religionsboken.

          Klass 5 ska också läsa sidorna 33-35 i geografiboken.

Annika

v. 3

Hej och välkomna till ny termin, vilket jag ju i och för sig skrev även i förra veckans brev som ni endast fick via mejl.

Jag hoppas att ni som har barn i åk 6 har tagit er tid att tillsammans titta på länken Maria  och jag mejlade ut; där man kan se, och få förklarat för sig, det nya betygssystemet.

De nationella prov som står på tur är ju de i svenska och det är ju i vecka 6 (9/2 och 11/2). Vill ni hjälpa era barn, så påminn dem om att de ska läsa böcker.

Vi har börjat med ett gemensamt tema i religion (klass 5 o 6) och det jobbar vi med främst på torsdagarna och det kommer vi att göra större delen av den här terminen.

Klass 6 fortsätter annars med historia i SO (1700-talet) och klass 5 ska jobba med Norden i SO. Kroppen i NO (åk 5) och Livets utveckling (åk 6).

Läxor: Åk 5 matte 30 min till fredag

                  eng, övn 7 sid 50 workbook

         Åk 6   matte läxa 7 (papper)

                  övn 7b chapter 6A i workbook - skriva kort berättelse max 50 ord

 

Annika

 

v. 51

Hej alla stolta föräldrar!

Visst var de duktiga allihop? Jag tycker verkligen det blev ett väldigt fint framträdande, där alla ställde upp på ett mycket positivt sätt. Vackert. Vi laddade uppe i klassrummet med diverse sega sötbitar, så att ingen skulle vara svimfärdig men inget sådant hände detta året. Skönt. Nu laddar vi om för vårt framträdande tillsammans med fyrorna på julavslutningen.

Stort tack till Christina Bergendahl, som alltid ställer upp och kompar/tränar med oss!

Efter luciatåget fikade vi i klassrummet - saffransbullar som fyran bakat.

Resten av veckan fyller vi med dels vanliga lektioner, julpyssel onsdag, säkert juldanser (!) och vi kommer nog även att se en film tillsammans. Läxor skippar vi helt den här veckan - om man nu inte behöver träna på julpotpurriet...

Inför pysslet på onsdag kan det ju vara bra att ha med en kasse med sitt namn på - att lägga sakerna i. Kan också vara bra att ha oömma kläder (lim, färg m m )

Vi ses kanske på fredag till avslutningen, som ju är i kyrkan klockan 8.20. Barnen ska dock gå upp till klassrummet, så att vi kan gå upp till kyrkan tillsammans.

Annars får ni alla ha en härlig julledighet och så laddar ses vi nästa år!

Tack för den här terminen :))

Annika

 

v. 50

Hej!

Känns ganska hektiskt hos oss nu; sexan gjorde muntliga nationella i engelska i fredags och muntliga matte idag. De har också haft prov i historia och musik. Vi lägger också en del tid på sjungande av luciasånger; idag tränade vi u t a n text och det gick bra på de flesta sångerna, men "Deck the hall" behöver alla träna mycket på och så var det någon vers av någon annan sång som kändes osäker. Alla som känner sig osäkra, ta hem och träna varje dag.

Efterlysning av vita linnen till Fredrik, Kevin och Axel - ni som har att låna ut i deras storlekar får gärna göra det. Strutar och stjärnor måste stjärngossarna själva ordna - finns i de flesta mataffärer.

Denna veckan har vi besök av Skolinspektionen tisdag-torsdag, vilket ni ju fått veta i ett brev vi skickade hem. Några av era barn kommer också att bli intervjuade.

På torsdag firar vi Nobel med middag, dans och i våra klasser ska vi också göra några experiment. Matrådet dukar fint i matsalen, vuxna serverar och det brukar vara ganska festligt. Några barn brukar tycka det är extra kul att sätta på sig något så de känner sig festliga. Idrott har de som vanligt med Martin.

Läxor: Matte till fredag

          Träna på luciasångerna, speciellt "Deck the hall" till måndag

          Engelska, chapter 11 för klass 5

          Engelska, chapter 6 "I don´t like them" - läsa texten och översätta den. Göra övning 1 i workbook på sidan48. Inga glosor, men ni måste kanske titta i ordlistan för att förstå hela texten.

Välkomna till kyrkan och se era barn lussa på måndag morgon 14 december strax efter åtta.

 

Annika

  

 

v. 49

Hej !

Det blir ett kort veckobrev den här veckan.

Studiedag torsdag.

Luciatåget: Skolan ordnar pepparkakornas kläder, tärnornas glitter, band och ljus och så klart luciakrona. Övriga kläder hoppas jag att ni ordnar själv, i annat fall vill jag at ni hör av er till mig så ska jag försöka hjälpa till - det brukar kunna gå att låna ihop  t ex lucialinnen.

Läxor: Matte, multiplikationsuppställning (åk 6)

          Matte, 30 min (åk 5)

          Eng, chapter 10 åk 5

          Eng, tre verb + fortsätta med meningarna.

Annika

 

 

v. 48

Hej!

Det blir simning även denna veckan för de tre sexor som missade förra veckans tillfälle. Badkläder för de tre eleverna på torsdag. Övriga elever har idrott som vanligt med Martin på torsdagen.

De sexor som missade förra veckans Stormaktsprov får det nu på onsdag.

Den här veckan blir sista veckan för kapitel 2 i matteboken för åk 5 - så om någon har mycket kvar får man jobba på extra hårt denna veckan.

Vill också tipsa om en bra mattesida, som barnen kan ordna användarnamn på och träna på olika färdigheter på ett roligt sätt t ex klockan, multiplikation eller annat. Sidan heter www.nomp.se

 

Läxor: Eng, fraser för åk 6 + 3 verb draw, drink & drive.

          Eng åk 5, chapter 9 text+glosor och ni som inte gjort läxan från förra veckan övn 9 sid 34 workbook gör den också.

        Matte - räkna på så man når målet för denna veckan (åk 5+6)

Nästa vecka: studiedag torsdagen 3/12.

Annika

v. 47

Hej!

På grund av diverse sjukdom på personalsidan blev inte alla lektioenrna enligt ordinarie schema. Vi fösökte ändå lösa det på bästa sätt, men till exempel hade jag ingen individuell engelska med sexorna idag (det har jag med dem imorgon) och ingen individuell matte med femmorna, så har jag inte gett någon av dem läxor i just dessa ämnen. Läxorna får de dels idag och något imorgon.

På torsdag åker Martin och Jörgen med sexorna för att de ska kunna göra simprov inför betygssättningen - tyvärr blir det då ingen ombytesidrott för åk 3-5 som det ser ut i nuläget...Maria och jag tänkte ordna det på något annat sätt, men de behöver alltså inte idrottskläder. Sexorna däremot måste ju ha med sig badkläder.

På fredag har klass 6 prov på hela Stormaktstiden, som vi arbetat med en längre tid. Det är sidorna 132-165 som ligger till grund för provet, diverse anteckningar och så arbetsbladen Fundera och repetera m m. Bra att börja plugga på redan på måndagen och i och med detta så blir engelskläxan mildare. De har även diagnos i matte på torsdag, men det är ju inget de behöver plugga på utan det gäller att räkna på sitt bästa på målen och så gör man diagnosen för att se att alla förstått.

Läxor: Klass 6: Prov på Stormaktstiden (fre

                      Engelskläxa (får de imorgon)

                      Matte (målen)

         Klass 5: Engelska chapter 8 text och glosor + övn. 9 sid 34 workbook.

                     Matte (får de imorgon).

   

  Annika

                   

        

 

v. 46

Hej igen!

Ja, ni fick ju hem infopapper från SFF förra veckan och såg hur fint vi fått det med tak över vår sittplats utanför. Väldigt generöst av föräldraföreningen och de som gjorde själva byggarbetet.

Vi har fått ett tillskott vad det gäller lärare hos klass 4-6. Tomas Jönsson, tidigare lärare från Alléskolan som ska jobba 50% hos våra klasser! Detta tycker vi såklart är superbra för alla oss och vi kommer bland annat att kunna ha en del smågrupper med extra träning i matte tack vare denna resurs. Hjärtligt välkommen Tomas!!

Klass 5-6 tränar på sitt luciatåg för fullt och det går bra.

Idag gjorde sexan sitt första nationella prov i svenska (muntlig presentation) och i morgon ska de ha nästa del (samtal). Sedan blir det ett muntligt i matte om ett par veckor och engelska vecka 49. Dessa prov kan man inte förbereda sig till.

Även denna vecka slutar vi 13.00 på torsdag.

Läxor: Eng, text och glosor kap 7 - åk 5

          Eng, text och glosor (även verb) kap 4B - åk 6

          Matte, 30 min(åk 5) och mattemålen för åk 6 

Samtalen börjar rulla på från och med den här veckan, allt eftersom vi bokat in tider.

Annika

 

v. 45

Hej!

Välkomna tillbaka till skolan igen efter ett välbehövligt lov - nu blir det mer eller mindre "gasen i botten" fram till jul ;). Förstå mig rätt, men milt uttryckt så har vi mycket att jobba med både i femman och sexan, som ju ska få betyg för första gången.

Löss har upptäckts bland barnen i samma kapprum, så det vore bra om ni alla tittar efter extra noga...

Samtalstider kommer att komma ut under veckan.

På torsdag slutar barnen redan 13.00, som kompensation för de extra timmar som blev när vi var i Örtofta. Det blir även samma sluttid nästa torsdag.

OBS!! A-dagen den 26/11 är flyttad till torsdagen den 3/12.

Läxor: Matteplanering för åk 6 ligger på Classroom.

          Eng, chapter 4a åk 6

          Matteläxa till klass 5 får de imorgon tisdag.

          Engelska - bli klar med allt kapitel 4-6 i workbook.

 

Annika

 

 

 

v. 43

Hej!

En lyckad utflykt till Örtofta förra veckan med tågresa, som var både spännande och bitvis dryg på grund av signalfel och inställda tåg. Väl framme fick vi uppleva ett "litet äventyr" som era barn kan berätta om och det kommer en fortsättning på denna utflykt. Bland annat ser vi små filmer och får uppdrag av de vi träffade.

Lucia firar vi i år på måndagen den 14 december och det är just klass 5 och 6 som är själva luciatåget. Hoppas ni alla kan komma och titta på era fina tärnor, gossar, nissar och andra skönsjungande barn.

På fredag har båda klasserna diagnos i engelska.

Läxa: Mattemål åk 6

         Matte, 30 min åk 5

         Diagnos åk 5 chapter 1-3 ; klockan, a/an, sjukdomstillstånd, bokstavera sitt namn + kunna höra ord jag bokstaverar, my, your, his, her, our, your, their, ställa frågor med mera och så klart läsa texterna 1-3 noga.

        Diagnos åk 6 chapter 1a-2b; instrument, ställa frågor, datumskrivning 1st, 2nd, 3rd, 4th...jämföra med hjälp av adjektiv, berätta i dåtid, skriva om saker man gjort eller inte gjort och så läsa texterna 1a-2b noga (speciellt den om The Queen

Klass 6 håller DISCO på fredag - LYCKA TILL med det. Kanske ni som inte kunde hjälpa till förra gången kan ställa upp vid ett eventuellt nytt disco?

Ha ett skönt höstlov och så ses vi igen vecka 45!

Annika

v. 42

Hej!

Kallare väder kände jag när jag stod och bussvaktade...brrr.

Vi har gjort en del tester i svenska för att se hur de ligger till i läsförståelse och stavning (även ordförståelse för åk 5) -vi pratar om resultaten på samtalen efter lovet. Ni har ännu inte fått ut några tider, men det kommer.

På torsdag åker vi på utflykt till Örtofta, som ni ju fick en grön infolapp om i fredags - ville bara slå ännu ett slag för sköna skor, varma kläder och ett par mellanmål.

OBS! Vi åker inte iväg förrän efter deras idrottslektioner, så det blir idrott som vanligt på torsdag.

Läxor: Matte, 30 min (eller mer för de som behöver). Klass 6 börjar med mattemål från och med denna vecka och det kan innebära flera matteläxor/vecka eller färre, allt beroende på hur man jobbar i skolan.

          Engelska, chapter 6 text och glosor åk 5

          Engelska, jobba med antingen NYC-texten eller LA och därtill hörande ord. Även ett lösblad med en cykel på. Träna på cykelns delar åk 6.

Den här veckan börjar vi med att träna inför Lucia. Det närmar sig ju...

Annika

  

v. 41

Hej!

Den här veckan börjar vi inte på ett nytt kapitel i engelska - vi satsar istället på att befästa det vi redan jobbar med. Inga nya texter alltså vare sig för sexor eller femmor.

Idag ska vi titta på filmerna, som klass 6 gjorde i fredags på Gummifabriken.

Det var roligt att så många av er kom till vårt föräldramöte i torsdags. Útvecklingssamtalen tänkte vi ta från början av november - vi återkommer med tider.

Läxor: Till fredag: ENG åk 5 workbook sidan 24 övn 13

                          ENG åk 6 workbook sidan 24-25 övn 5

                          MATTE - samma typ av läxa gäller för båda grupperna; göra klart och/eller rätta på det gamla kapitlet. Är man redan klar med grunden kan man räkna under repetition. Lagom tid tycker vi är 30 minuter. 

Annika

v. 40

Hej!

På torsdag 1/10  är det föräldramöte klockan 18.30 för alla på skolan. Vi samlas i matsalen eller gympasalen (beroende på hur många som kommer) och fortsätter sedan i våra lokaler på ovanvåningen i gamla huset. Vi har fått in ett antal anmälningslappar, men relativt få...

Klass 6 har fått möjlighet att tjäna pengar till sin resa genom att sälja kakor på mötet. Alla i sexan som vill bidra kan gärna baka till mötet. Hör av er till Anette Hagen, som redan har anmält sig till att baka. Det behövs ju fler än Anette som bakar, så hoppas ni kan lösa det under veckan. Kan tänka mig att flera barn gärna bakar.

På fredag ska klass 6 på Skapande skola-projekt i Gummifabriken. De ska ha med dricka, bestick och tom matlåda som de fyller med sallad härifrån. Dagen slutar först 15.00 för dem, som jag ju skrev förra veckan. Hämtar ni dem själva där eller vill ni hämta dem i Slimminge ca 20 minuter senare? Lämna besked till mig senast torsdag före klockan tolv.

Idag hade vi återigen besök och undervisning av Anellie Medoc, IKT-pedagogen. Intressant och lärorikt för oss alla.

Den  15 oktober åker 4-6 på en utflykt - ville bara berätta i god tid, så ni inte bokar in något annat denna dag.

Idag och fyra veckor framåt har vi Jakob Hoff, en lärarstuderande hos oss.

Läxor : Engelska, text och ord

           Matte: 30 min

Annika

 

 

v. 39

Hej!

Skoljoggen blev lyckad i torsdags, både vad gällde väder och engagemang. Femmor och sexor fick beröm för ansvaret i grupperna och väl planerade stationer! Bra jobbat.

På onsdag får klasserna vikarie när Maria o jag är på fortbildning. På fredag är det studiedag.

Nästa fredag 2/10 ska klass 6 till Gummifabriken och lära sig göra film inom ramen för Skapande skola. Denna dag slutar de 15.00 vid Gummifabriken.

Antingen hämtar ni dem där vid 15.00 eller tar de buss till Slimminge och så hämtar ni dem här vid skolan efter det. Hör av er via mejl eller lapp vilket er familj väljer.

Läxor: Denna vecka till torsdag

          Eng åk 6 - papper

          Ma åk 6 - räkna i boken - de behöver bli klara med åk 5-boken

          Eng åk 5 - rita stadskarta, wb s.19 övn.10

          Ma åk 5 - läxa 2

Annika

 

v. 38

Hej!

Den här veckan och nästa vecka är det "rullorveckor", som ni ju redan fått veta. Mycket uppskattat. På torsdag är det Skoljoggen  - hela skolan åker till Svaneholm och har en friluftsdag där. Vi grillar hamburgare till lunch och alla får varsin frukt, men dricka måste var och ta med sig. Man kan också ta en minfika till förmiddagen. Upplägget för dagen blir rundan runt sjön (2,6 km) med uppehåll runt sjön, där åk 6 förberett olika stationer. Sedan springer alla ett kortare lopp tillsammans (ca 2-3km); Skoljoggenrundan.

OBS! På torsdag slutar alla 13.00 och åker hem efter Skoljoggen eller går till fritids.

Denna vecka kommer alla elever att få inloggning till NE.se och ni får infobrev hem om detta och det innebär att ni även kan få tillgång till det hemma. Bra.

I fredags tittade vi på nyheterna och pratade en del kring det här med flyktingar. Barnen tog upp att de gärna ville hjälpa till på något sätt (kanske sälja kakor eller något, som någon elev sa) och vi bestämde att vi ska prata vidare om detta nästa klassråd. Ni får också gärna komma med förslag om ni diskuterar det här hemma med era barn.

Läxor: NO - frågor till Alperna (åk 5)'

          NO - Rymden (åk 6)

          Eng text + glosor

          Matte - papper

Nästa vecka: Maria och jag är på utbildning ons 23/9 och barnen får vikarie.

                   Studiedag fredag 25/9

Annika

       

 

 

 

 

v. 37

Hej!

Jag är tillbaka igen efter en rejäl virusomgång...synd att vi fick ställa in mötet, men jag var inte i stånd att klara av ett möte och jag tror inte heller ni velat träffa mig.

Nu på torsdag kommer IKT-pedagogen Annelie Medoc och hjälper klass 4-6 att starta igång Google Classroom. Alla elever kommer att få en @skolanskurup.se-adress i och med detta. Vi skickar hem skriftlig information kring detta efter hennes besök.

Skoljoggen går av stapeln torsdag den 17 september i Svaneholmsskogen. Vi grillar hamburgare, men ni får som vanligt ordna med dricka.

Föräldramötet flyttar vi fram till den 1 oktober, då även hela skolan ska ha ett inledande gemensamt möte och därefter ska föräldrarna delas upp på olika klasser. Vi vet att en del av er tycker det här är mindre bra om man har fler barn, men det finns också de som tycker det är en fördel. Det gemensamma börjar 18.30 och tar cirka 30-40 minuter sedan delar vi upp oss.

Sexorna kommer att få en skriftlig information inför årets nationella prov, som delvis kommer att vara redan under hösten. Under provperioderna beviljas inga ledigheter.

Veckorna 38-39 blir det rollerveckor - något som skolrådet önskat.

Läxor: Eng, text + ord.

          Matte, 20 min i boken (åk 5).

          Matte, göra klart repetitionen (åk 6).

Annika

Sidansvarig: Jörgen Wensmo
Sidan uppdaterad 2016-05-30

Kontakt

Kontaktpersoner:

Klassrummet
Tel: 0411 - 53 62 54

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?