Veckobrev åk 4, Slimmingeby skola

Hej

Jag skriver redan i dag eftersom jag och Annika ska på kurs i Malmö på måndag. Det kommer en vikarie som heter Mimmi. Direkt på morgonen ska de påskpyssla med Jenny i förskoleklassen.

Skoltidningen är nu helt färdig och vi ska börja trycka upp den - vi kommer att trycka (kopiera upp den) efter hand. Påbörjar förhoppningsvis imorgon fredag. Vi har fått in beställningar från många av er, så ni kan skicka med era barn pengar så får de med sig tidning(ar) hem allteftersom vi trycker upp dem.

Skolsköterskan har börjat med hälsosamtalen och kommer att fortsätta med dessa på tisdagen, den dag hon är här i Slimminge.

Läxor; de kommer få läxa först på tisdag eftersom jag inte är här på måndag,de får en matte och en engelskläxa.

Ha en skön helg
Maria


Hej på er!

Tack till er alla föräldrar som engagerat er och varit här och berättat om era yrken. Det har varit en superrolig och inspirerande vecka, vi har lärt oss massor av nya spännande saker. Tack till alla er som också ställt upp på telefonintervjuer, det är så lärorikt att skriva frågor och våga ringa samtalen!
Vi kommer att jobba med skoltidningen idag och imorgon också, vi har haft lite svårt att hinna med allt som skrivas pga alla roliga besök.
Vi jobbar just nu med att färdigställa och sätta samman tidningen till en helhet.
Det är fortfarande möjligt att beställa skoltidningen 1 st 40 kr och 3 för 100 kr.

Jag delar ut läxan i morgon, det kommer att bli en matteläxa och en engelskaläxa.

Ha en bra vecka
Maria


Hej på er alla!

Välkommen tillbaks efter ett förhoppningsvis skönt sportlov. Barnen verkar nöjda med sitt lov, men verkar också tycka att det är kul att komma tillbaks. Vi har ju en rolig vecka framför oss med skoltidningsjobb från tisdag till fredag. Vi tjuvstartade lite idag med en "föreläsning" av en tandsköterska, jättekul och alla barnen har fått varsin tandborste, mycket uppskattat!
Vi har flera inplanerade besök av många olika yrkeskategorier under den här veckan.
Det finns fortfarande möjlighet att sätta in annonser i tidningen, fjärdedelssida 50 kr och halvsidesannons 100 kr. Skicka ett mail antingen till mig eller Annika om ni är intresserade. Barnen ritar gärna annonserna!
Vi återkommer om när och hur ni kan köpa tidningen.

Åk 6 säljer just nu Newbody och kakor till sin skolresa för er som är intresserade av all köpa något av dessa produkter.

Den här veckan är det bara matteläxa, de får ett arbetsblad med sig hem i dag.

Ha en bra vecka
Maria

Dags för årets föräldraenkät

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som förälder att vara delaktig och kunna påverka och förbättra verksamheterna i Skurups kommun.

Svara därför på föräldraenkäten som i år genomförs under v 9 och v 10 det vill säga fr.o.m. den 29 februari t.o.m. 13 mars.
Mer info. Se http://www.skurup.se/utbildning-barn/foraldraenkat

Skola-Fritids Föräldrar 2016
Länk: https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=cae326316960
den 5 oktober 2015 15:05
Hej!


Den här veckan är det småstjärnorna på fredag.Det är skolrådet som håller i hela arrangemanget och ni är hjärtligt välkomna att titta på alla dans/sånguppträdanden. Showen drar igång kl 08.30 i gympasalen.
Vi har i år beslutat att ni föräldrar endast får filma eller fota ert eget barns uppträdande. Vi på skolan kommer också att filma/fota och vi delar gärna med oss av detta till er föräldrar. (Jörgen ordnar detta)

Vi tackar också för alla lappar kring era yrken - vi kommer att höra av oss till er som på något sätt ska medverka.

Läxor

Engelska kapitel 18 text och glosor
matte Läxa 1, arbetsblad

Nästa vecka SPORTLOV

Ha en bra vecka
Maria

Hej


Vi här är verkligen glada och stolta över att skolinspektionen gett oss så bra kritik, det har varit reportage om vår skola i tidningen, så kul!
Veckan efter lovet kommer vi att arbeta med att göra en skoltidning. Temat är yrken och ni borde ha fått en lapp angående detta av era barn. Ni är väldigt välkomna att berätta om era arbeten, det behöver inte alls vara något avancerat.
Den här veckan kör vi igång med multiplikation, vi kommer träna tabeller, uppställning och multiplikation med 10,100 och 1000.
Det finns massor av bra mattefilmer på youtube om man glömt hur det går till.

Läxor

Engelska kapitel 17, glosor och text finns på papper att skriva in hemma
matte Multiplikationsuppställning, arbetsblad: Den sista uppgiften är frivillig, det står på pappret.
musik redovisa favoritlåt, gäller bara Elise den här veckan.

Ha en bra vecka
Maria
Hej!


Det är många som är sjuka nu, det går både feber och maginfluensa. Vi hoppas att vi håller oss så friska som möjligt.
Vi har idag gjort några roliga experiment som alla handlar om värme. Vi har bla gjort egna "termosar". Några har faktiskt hållit värmen hela skoldagen!
Vi har också jobbat med sammansatta ord och särskrivning, detta kommer vi att fortsätta med under veckan.
De flesta har skrivit klart sina vikingasagor. De har skrivit jättebra historier, även faktamässigt! De kommer få hem sina berättelser den här veckan så ni kan läsa dem.

Läxa

Engelska kap 16, läsa och förstå texten samt glosor
No Arbetsboken sidan 34 och 35

Ha en bra vecka
Maria

Hej


Idag har vi börjat skriva på våra vikingasagor, någon blev väldigt inspirerad och ville gärna ta hem och fortsätta, det fick de naturligtvis. Bra om de tar med sig berättelsen så vi kan jobba vidare med den under veckan.
Våra runstenar kommer att "ställas ut" i matsalen innan de tar hem dem.
På torsdag kommer vi att jobba vidare med våra modeller ( hållbar utveckling ) kan vara bra om man inte har sin finaste tröja på sig då de både limmar och målar.

Vi ni kontakta oss eller era egna barn under skoldagen så är det bäst att ringa strax innan skolan börjar, strax innan rast eller i anslutning till vi slutar. Ni kan alltid skicka mail eller ett sms.

Läxa

Engelska korsord till onsdag, de flesta är nästan klara
kapitel 15, text och glosor till fredag

Matte Läxa 12, arbetsblad. som hjäp kan det vara bra att rita till uppgifter som känns svåra.

Ha en bra vecka
Maria
Hej på er alla!


Idag har vi varit i kyrkan och tittat på vårt fina, duktiga Luciatåg. Efter fikade vi på hembakade lussekatter och pepparkakor, jättemysig start på veckan!
Den här veckan är ju otroligt nog sista veckan för den här terminen och vi kommer givetvis ha massor av lektioner men också en del annat som julpyssel på onsdag. Vi pysslar hela skolan och som vanligt är det bra att ha med en namnad kasse att bära sitt julpyssel i. Om vi hinner kommer vi också att se en rolig film tillsammans med 5-6:an
Ingen läxa den här veckan, vi kommer att däremot att försöka avsluta kap 3 i matteboken.

Tack för den här terminen, ha en skön julhelg!
Maria

Hej på er alla!

Denna veckan har vi besök av Skolinspektionen tisdag-torsdag, vilket ni ju fått veta i ett brev vi skickade hem. Några av era barn kommer också att bli intervjuade.
På torsdag firar vi Nobel med middag, dans och i våra klasser ska vi också göra några experiment. Matrådet dukar fint i matsalen, vuxna serverar och det brukar vara ganska festligt. Några barn brukar tycka det är extra kul att sätta på sig något så de känner sig festliga.

På torsdag har de ändå idrott som vanligt med Martin.

Vi har den här veckan inlett ett gemensamt toleranstema i åk 4-6, det kommer att fortsätta in på nästa termin

På fredag kommer vi att baka lussebullar som vi ska äta tillsammans med åk 5 och 6 på måndag efter Luciatåget.
Det är bra om de som har långt hår har en snodd att sätta upp håret med på fredag.

Ni är så klart hjärtligt välkomna till kyrkan på måndag morgon för att titta/lyssna på vårt fina Luciatåg. Vi börjar strax efter kl 0800.

Läxa

Engelska glosor och text kap 13
Matte sidan 105 eller 106 beroende på om man gör blå eller röda sidor.

Ha en bra vecka
MariaHej på er alla!


I torsdags hade vi besök av Annelie Medoc, hon är kommunens IKT-pedagog, hon informerade oss om upphovsrätt och hur vi kan hitta bilder på nätet som vi får använda oss av. Det var mycket information på kort tid men en del har vi i alla fall lärt oss.
I dag har vi påbörjat ett nytt avsnitt i matte och därför får de matteläxa först imorgon när jag hunnit gå igenom ordentligt. Vi kommer att arbeta med tvådimensionella former, vinklar och symmetri.
På torsdag 3/12 är det studiedag och eleverna är lediga.
Nästa vecka får vi besök av skolinspektionen. Ni ska ha fått hem ett informationsbrev om detta.

Läxa
Engelska korsord, delas ut tisdag
matte delas ut tisdag

Ha en bra vecka
Maria

Hej på er!


I slutet av den här veckan räknar jag med att alla kommer att vara klara med kapitel 2 i matteboken, vi kommer att ha en diagnos på det vi jobbat med.
Vi jobbar just nu lite extra med bla överslagsräkning och fördjupar oss i "vad är en fågel".
Idrott som vanligt i morgon och torsdag.
Jag och barnen har ordnat med inloggning till en väldigt bra matteträningsprogram. Det heter Nomp. Man kan själv välja vad man vill träna på tex klockan!

Nästa vecka på torsdag 3/12 är det A-dag, barnen är lediga, fritids är öppet som vanligt.


Läxa
Engelska text och glosor kap 12, rätta eventuelle fel i glosförhörsboken.
Matte arbetsblad 8, de som inte lämnat in förra veckans matteläxa måste komma ihåg att ge mig den.

Ha en bra vecka
Maria


Hej på er i höstrusket!


Vi är trots vädret ute alla raster i skolan så se gärna över utekläder.
Vi jobbar vidare med bla naturen på hösten och kommer att fördjupa oss lite mer om fåglar.
Vi reser vidare genom Sverige och har precis läst om Göteborg. För er föräldrar som vill går det bra att se Geografens testamente på NE.se, den är väldigt spännande och lärorik.

På matten lär vi oss olika strategier för subtraktionsräkning, har ni svårt med de strategier vi jobbar med så kan de ställa upp, det är alltid ok.

På torsdag kommer idrottsläraren åka med åk 6 för att kolla upp deras simning nu inför betygssättningen. Det innebär ingen ombytt idrott på torsdag. Jag och Annika gör ev något med fyror och femmor utan att de behöver byta om.

Läxa

Engelska glosor och text kap 11
Matte Läxa 7 arbetsblad, ligger på deras bänkar så de får den i morgon bitti.

Ha en bra vecka
Maria
Hej!

Välkomna tillbaks till skolan efter ett skönt höstlov!
Vi kör på i full fart med allt vi jobbar med i skolan!

Ni som ännu inte har haft utvecklingssamtal kan gärna höra av er så bestämmer vi en tid som passar.

På torsdag slutar barnen redan 13.00 som kompensation för de extra timmar de gjorde när vi var i Örtofta. Detta gäller även nästa vecka på torsdag.

A-dagen den 26/11 är flyttad till den 3/12. Alltså har vi en vanlig skoldag 26/11.

Tyvärr har det förekommit löss i klassen så ni kan väl vara lite extra uppmärksamma på detta hemma.

Läxa
Engelska kapitel 9, text och glosor
Matte, ges individuellt i morgon, jag ringar in i deras matteböcker för er föräldrar som vill veta vilka uppgifter de har.

Ha en bra vecka
Maria

Hej på er alla!

Tack för att ni tog er tid och hämtade barnen i torsdagseftermiddag efter utflykten. Vi hade en jättebra dag, lite mycket tågresa tyckte vissa och andra tyckte att tågresan var det roligaste på hela dagen.
Vi fick ett uppdrag på vårt äventyr, vi träffade en grupp som försöker hindra att tiden spolas tillbaka...vi ska nu hjälpa dem med detta! Fortsättning följer...

Vi jobbar vidare med redan påbörjade arbeten, vikingatidtexterna kan ni även läsa hemma på gafe.
På torsdag är det Jakobs sista dag för den här gången, han kommer igen men först om ett år.

Läxa
Eng-ingen ny text eller glosor, de får en mindre läxa
Ma-arbetsblad, delas ut innan läxhjälpen.

Nästa vecka är det höstlov, hoppas ni alla får en skön vecka
Maria
Hej

Så roligt att så många av er tog er tid för föräldramötet i torsdags.
Många har också lyckats boka in samtal vi den länk jag skickat er.

Idag har vi arbetet lite extra med kartkunskaper och vi har tillsammans gjort en stor fin karta över Sverige.
Vi kommer att fortsätta kartboksarbetet ännu mer den här veckan innan vi jobbar vidare i Kompassresan.

På torsdagens bildlektion är det inplanerat att vi ska gjuta egna runstenar i gips.

I fredags var sexorna på Gummifabriken och gjorde egna filmer. Vi har tillsammans tittat på dessa idag och vi är imponerade! Jättekul!

Läxa den här veckan
engelska
De har diagnos på fredag och sak då kunna följande - hälsningsfraser, räkna 1-10, a-an, presentera sig och sin familj, verben i kap 3.
Matte
Arbetsblad de får imorgon, idag spelade de spel på matten, så klart mattespel!

Ha en bra vecka
Maria

Hej!

Den utlovade länken med samtalstiden kommer lite senare idag, jag har inte glömt det...

Hoppas så många av er som möjligt kan komma på föräldramötet på torsdag 1/10 kl 18.30. Jag saknar en del anmälningslappar, det går bra för er som glömt att skicka ett mail till mig.
Vi samlas i matsalen eller gympasalen beroende på hur många vi blir.

Under de närmaste fyra veckorna har vi en lärarstudent hos oss. Han heter Jacob Hoff och går sitt tredje år på lärarhögskolan. Hans ämnen är främst idrott och matematik. Ni kommer säkert att höra talas om honom!

Vi inleder just nu ett område i matematiken som handlar om bl a likhetstecknets betydelse.
Vi jobbar vidare med vikingatiden och fortsätter även vår resa genom Sverige.

Torsdagen 15 oktober åker 4-6 på en utflykt, ville bara berätta i god tid så ni inte bokar in något annat den dagen. Vi återkommer med mer information.

Läxa; matematik och engelska

Ha en bra vecka
Maria & Jacob

Slimminge 21/9
Hej!
Den här veckan är lite kortare för eleverna eftersom det är studiedag på fredag. Läxan den här veckan är därför till torsdag istället.
Jag kommer den här veckan skicka ut en inbjudan till utvecklingssamtal. Jag skickar en länk där ni ser vilka tider som finns och ni bokar den tid som passar er. När tiden är bokad ser jag det och därmed är tiden bekräftad.Skulle ingen av tiderna passa så hör av er så kommer vi överens om en tid.
Nu har det gått ungefär en månad in på terminen och jag tycker det är en jättetrevlig klass, de arbetar bra och de är nyfikna och vakna på allt som vi sysslar med!
Jag tycker också att de leker bra med varandra på rasterna och att de är schyssta mot varandra, det är bra stämning i klassen.
Nästa vecka föräldramöte på torsdag 1/10 kl 18.30
Ha en bra vecka
Maria

Hej på er alla!

Vill bara påminna om att den här och nästa vecka har vi rollerveckor, barnen tycker detta är jättekul!

På torsdag är det skoljogg, hela skolan åker till Svaneholm och har en friluftsdag.
Vi grillar hamburgare och de får en frukt. Ta med egen dryck och gärna en liten extra fika då de brukar bli sugna när man är på utflykt.
Vi kommer att gå runt sjön där åk 6 har förberett olika stationer. Vi kommer vi kommer dessutom springa/gå skoljoggen rundan.
Kläder och skor lämpliga att springa i.
OBS efter skoljoggen slutar ALLA kl 13.00, de som går på fritids går direkt till fritid och för resten går bussar hem.

Idag har alla barn fått egen inloggning till NE, de har fått med sig ett informationspapper om detta hem idag.

I fredags så diskuterades det kring flyktingströmmen från Syrien och alla barn här känner att de på något sätt skulle vilja hjälpa alla som kommer. Vi kommer att fortsätta att diskutera frågan på nästa klassråd och välkomnar förslag från er och ni får gärna diskutera mer med era barn hemma.

Nästa vecka på onsdag är jag och Annika på utbildning , vikarie kommer att sättas in
Nästa vecka på fredag är det studiedag och barnen är lediga, fritids öppet som vanligt

Veckans läxor:
Matte hopp på tallinjer
eng Chap 5 text och glosor

Ha en bra vecka
Maria


Slimminge vecka 37


Hej!

Vi välkomnar Grace Vear som idag går sin första dag här i Slimminge, vi är jätteglada att vi fått ytterligare en klasskompis i fyran.
På torsdag kommer kommunens Ikt-pedagog Annelie Medoc hit och hjälper klass 4-6 att starta upp Google classroom. Alla elever kommer att få en @skolanskurup.se e-postadress. När Annelie varit här skickar vi hem skriftlig information där ni kan läsa mer om detta.

Vecka 38 och 39 är det rollerveckor något som skolrådet önskat.
Skoljoggen går av stapeln 17/9 då åker hela skolan till Svaneholm och springer där. Vi grillar hamburgare, ta med egen dryck till hela dagen. De får gärna ta med en liten fika.

Den här veckan kommer vi avsluta kapitel 1 i matteboken. Nästa vecka kommer vi repetera det vi lärt oss och avslutar veckan med en diagnos.

Föräldramötet flyttar vi fram till 1/10 då även hela skolan ska ha ett inledande gemensamt möte och därefter ska föräldrarna delas upp på de olika klasserna. Vi vet att en del har barn i flera klasser och tycker det är mindre bra , men det finns också de som tycker det är en fördel. Det gemensamma mötet börjar 18.30 och beräknas ta 30-40 min.

Ha en bra vecka
Maria

v. 36

Hej!

Veckorna rusar på och vi är redan inne på andra...tredje (!) veckan.
Våra rutiner börjar sätta sig, men vi kan säkert finslipa någon detalj.

Lekvecka denna vecka med ordnade lekaktiviteter av Trivselrådet varje tio-rast.

Föräldramöte imorgon kväll 18.30.
Det blir ingen dryck, men frukt att köpa för 5 kr/styck.
Välkomna!

Läxor: matteläxa och läsläxa två kapitel i Drakskeppet OBS läsningen är till i morgon, ni får om ni har tid gärna läsa högt, det är korta kapitel och tar ca 10 minuter att läsa.

Ha en bra vecka
Maria
Sidansvarig: Jörgen Wensmo
Sidan uppdaterad 2016-03-17

Kontakt

Kontaktpersoner:

Klassrummet

Tel: 0411 - 53 62 53

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?