Veckobrev åk 2

Dags för årets föräldraenkät

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som förälder att vara delaktig och kunna påverka och förbättra verksamheterna i Skurups kommun.

Svara därför på föräldraenkäten som i år genomförs under v 9 och v 10 det vill säga fr.o.m. den 29 februari t.o.m. 13 mars.
Mer info. Se http://www.skurup.se/utbildning-barn/foraldraenkat

Skola-Fritids Föräldrar 2016
Länk: https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=cae326316960
Veckobrev vecka 11
 
Hej!
Nu är det dags för påsklov! Imorgon kommer vi bland annat att påskpyssla och ha lite påskmys inför lovet.
 
Vi har arbetat med textuppgifter i matte hela veckan och i engelskan har alla fått presentera sig själva för några klasskamrater. I vårt tema har vi skrivit våra adresser och ritat våra hus, ritat våra sovrum och gjort ett collage med saker vi gillar. I musiken skapar vi egen musik, med sång och rytminstrument, och idag har två grupper redovisat för klassen. Det blev jättebra!
 
Det är ingen läsläxa över lovet!
 
Nu är det dags att lägga sin röst på vår blogg! Allmänhetens röst heter ett pris där ni kan hjälpa oss att komma långt. Glöm inte att säga till släkt och vänner också! Vi bifogar hur det går till att rösta.
 
Vi önskar er ett skönt påsklov och så ses vi igen tisdagen den 29/3!
 
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
 
Veckobrev vecka 10
 
Hej!
Vilket härligt vårväder vi har haft de senaste dagarna!
Nu är vår skoltidning färdig och vi ska börja trycka upp den i morgon. Har ni inte redan betalat för er beställning så är det dags att göra det nu! Det går fortfarande bra att beställa tidningar.
 
Tack alla föräldrar som varit och berättat om sina yrken för oss. Det har varit jätteintressant! Vi har haft besök den här veckan också och vi får mer besök nästa vecka. Är det någon som inte varit här men är sugen på att komma så är det bara att ni hör av er!
 
Den här veckan har vi kommit igång med att arbeta med "Vem är jag" och nu behöver vi bilden vi skrev om förra veckan! Några har skickat via mejlen och det fungerar bra. Det är dags att ta med sig informationen till släktträdet som barnen fick med sig hem i måndags. Vi ska arbeta med släktträden i morgon.
 
Vi har arbetat med multiplikation och division i matten och i engelskan arbetar vi just nu med att kunna presentera oss själva.
 
Det är läsläxa till tisdag den 15/3.
 
Förra året var vi med på att "Rocka sockorna" för allas lika värde (Downs syndrom dagen). Denna dag infaller i år på påsklovet, så vi har bestämt på skolan att de som vill vara med, "rockar sockorna" nästa fredag istället, den 18/3.
 
Vi bifogar info om sommarsimskolan i kommunen.
 
Ha en trevlig helg!
 
Vänligen
Helena, Amanda, Anna
 
 
 
Veckobrev vecka 9
 
Hej!
Den här veckan kommer veckobrevet några dagar tidigare eftersom vi har information som ni behöver ha redan nu!
 
Den här veckan har vi skoltidningsvecka på hela skolan. Nästa vecka kommer ni att kunna köpa vår skoltidning! Mer information om detta kommer i slutet av veckan. Skoltidningen har fokus på yrken, så vi har många spännande besök av föräldrar som berättar om sina yrken den här veckan! I vår klass arbetar vi med yrken och skoltidningen fram till lunch och sedan har vi "vanliga" lektioner efter lunch.
 
Det blir ingen läsläxa den här veckan, istället är läxan att intervjua någon om den personens yrke. Barnen har fått med sig ett papper hem som de ska använda när de gör intervjun. Man kan intervjua en förälder, annan släkting eller en bekant. Läxan är till fredag, den 4/3.
 
Det har upptäckts löss i klassen så kontrollera era barns hår!
 
Vi bifogar en länk till årets föräldraenkät. Glöm inte att göra den, era svar är viktiga!
 
Nästa vecka ska vi börja arbeta med "jag och min familj" och då skulle vi behöva lite hjälp av er. Barnen ska göra ett litet släktträd och då behöver de ha hjälp av er med namn på olika släktingar. Vi skickar med en lapp hem i slutet av veckan, så kan ni fylla i det ni kan och känner till. Tänk på att skriva så att era barn kan läsa det! I detta arbeta behöver barnen även bild av sig själva när de är små. Skicka med en bild eller mejla. Skriv gärna om barnen får använda den medskickade bilden eller om vi ska kopiera den. Tack för hjälpen!
 
Ha en bra vecka!
 
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
 
 
 
Veckobrev vecka 7
 
Hej allesammans!
 
Hoppas ni har det bra trots alla sjukdomar som härjar i detta vinterland. Denna veckan har vi arbetat vidare med multiplikation i matematiken, 5:ans och 10:and tabeller, ni får gärna öva hemma om lusten faller på.
 
I måndags fick eleverna konstruera modeller i trolldeg av sina fåglar och i onsdags målades dessa i vackra färger. Imorgon redovisar eleverna för klassen där de får berätta allt de lärt sig om sina fåglar. Det ska bli så spännande!
 
På musiken har vi arbetat med höger och vänster i en "skosång". Detta var en stor men rolig utmaning!
 
Vi har ingen läsläxa över lovet till allas stora besvikelse :-)
 
Imorgon ser vi fram emot att se elevernas talanger i småstjärnorna!
 
Ha ett fint sportlov och vila upp er ordentligt!
 
Mvh
 
Amanda, Helena och Anna
 

Veckobrev vecka 6

Hej!

Idag har vi dansat vals på musiken! Det gick jättebra! Vi lyckades sjunga "Nej, se det snöar" samtidigt. Vi ska försöka lägga ut en liten filmsnutt av dansen på bloggen!

Nu har vi kommit ganska långt med våra fågelplanscher och det är flera som har börjat träna på att redovisa. Vi har arbetat med 5:ans och 10:ans multiplikationstabeller i matten och på engelskan lärde vi oss nya ord från boken vi läser.

Imorgon är det dags för "visedag" för de som vill!

Det är läsläxa till tisdag och sedan gör vi ett uppehåll över lovet.

Fritids ber alla föräldrar att titta igenom lådorna med upphittade kläder snarast. Om det blir upphittade strumpor över så tänker fritids använda dem till något kul!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 5

Hej!

Då var vi inne i februari och det känns redan som att veckorna bara rasslar iväg! Vi fortsätter arbeta med vårt vintertema och nu fokuserar vi extra på fåglar. Alla har valt en fågel att fördjupa sig i och nu läser, skriver och ritar alla för att sedan kunna göra en plansch.

Vi har gjort fina trollspön på engelskan och i matten handlar det just nu om volym, med inriktning på liter och deciliter. Idag har alla arbetat med sina utvecklingsmål under ett arbetspass och det ska vi göra varje vecka nu. En del arbetar med dem även vid andra tillfällen beroende på vad man har för mål.

Fredagen den 19/2 är det dags för Småstjärnorna. Då får man uppträda för hela skolan på olika sätt, det kan t ex vara att sjunga, mima, dansa, trolla, spela på ett instrument eller något annat man vill visa upp. Anmälan måste klassläraren ha senast den 12/2.

Nästa fredag, den 12/2 har vi "visedag". Om barnen vill får de ta med sig något de vill visa och berätta om för sina klasskompisar. Det kan vara ett foto eller en sak. Alla som vill visa upp något måste träna på vad de ska säga hemma, så det blir som en liten muntlig presentation.

Vi bifogar en informationslapp angående årets enkäter.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 4

Hej!

Idag känns det helt plötsligt lite grann som vår! Sådan skillnad det gör när solen tränger igenom molnen!

Vi har fortsatt med vårt vintertema. I fredags var vi ute och tittade på alla fina snökristaller som bildats av dimman. Vi lekte och drack varm choklad och hade en riktigt mysig förmiddag. Den här veckan har vi läst om hur det ser ut i naturen på vintern och hur olika djur gör för att klara av vintern.

Vi har läst boken "Room on the broom" tillsammans på engelska och i matte har det handlat om symmetri. I svenska arbetar vi en del med att skriva fina bokstäver/välskrivning och vi har arbetat med läsförståelse.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Trevlig helg!

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 3

Hej!

Vi har verkligen tur med det härliga vintervädret eftersom vårt tema fram till sportlovet är "Vinter"! Vi har varit ute under alla våra temapass den här veckan och använt oss av snön och kylan på olika sätt. Vi startade temat med att åka pulka och prata om hur vi människor håller värmen när det är kallt och hur olika djur gör. Igår gjorde vi ett experiment med såpbubblor ute i kylan och vi tittade även lite närmre på hur snöflingor ser ut med hjälp av luppar. Idag har vi målat snöflingor och vi kommer att lägga upp dem på bloggen, så ni kan se dem där!

I matte har vi fortsatt med hälften/dubbelt och även kommit in på multiplikation och division med siffran 2.

Vi har börjat med nya läsgrupper och alla har fått läsläxa till tisdag. Den här terminen har vi två läsgrupper, så det blir halvklass när vi arbetar med läsläxan.

Vi har börjat arbeta med en ny bok på engelskan "Room on the broom" och i måndags tittade vi på en filmatisering av boken.

Igår la vi ut lite nytt på bloggen, så gå gärna in och titta! (www.härärvi.se)

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 2

Hej!

Välkomna tillbaka till en ny och spännande termin i årskurs 2! Vilket härligt vinterväder vi har nu! Barnen njuter av att vara ute i snön och leka och det gäller verkligen att passa på!

Den här veckan har vi fortsatt göra klart olika saker från höstterminen. Nästa vecka börjar vi med ett nytt spännande tema! I matten har vi arbetat med hälften, dubbelt, udda och jämt. Barnen har börjat skriva berättelser i svenska och vi har arbetat med läsförståelse. På tisdag kör vi igång med läsläxorna. 

Vi har börjat spela på olika rytminstrument i musiken och det är Anna som håller i musiken just nu. 

Här nedan kommer ett litet meddelande från Ulrika:

 

Under vårterminen kommer jag, Ulrika Fridh, att tjänstgöra på en annan skola i kommunen.
Som tf rektor och förskolechef kommer Martina Gregorius att vara på Slimmingeby skola och förskola fr o m v. 3
Vi kommer givetvis att samarbeta nära för att det ska bli en snabb och bra övergång.
Jag kommer att sakna era fantastiska barn!
Vi ses till hösten!
 
Ulrika Fridh
 

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 51

Hej!

Nu är det dags för en härlig paus i form av jullov!

Vi har lyssnat på Sveriges radios julkalender "Månsaråttan" här i skolan och vi tror att många av barnen vill fortsätta lyssna, så har ni möjlighet att lyssna vidare hemma så tror vi att det blir uppskattat! Gå in på www.sverigesradio.se så hittar ni den där.

Vårterminen startar tisdagen den 12/1 kl 8.00. Välkomna tillbaka då!

Vi önskar er en riktigt GOD JUL!

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 50

Hej!

Vilken härlig Nobelfest vi har haft idag! På morgonen arbetade vi med olika uppdrag inom de olika nobelpriserna i grupper och efter rasten dansade vi juldanser kring granen med alla i F-3. Efter dansen gick vi till matsalen för att äta en fin Nobelmiddag med varmrätt, efterrätt och tal Alla barn fick en medalj av självaste Alfred Nobel, som besökt oss hela dagen! Vi avslutade vårt Nobeltema med att läsa upp dikter som vi skrivit under dagen.

Vi har arbetat vidare med religion och den här veckan har det varit Kristendom som stått i fokus. I matten har vi tränat oss på att använda linjaler och även målat polygoner, månghörningar, i olika färger. Vi hade "julengelska" på engelsklektionen och vi har fortsatt att skriva på rymdresan.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt och då måste alla ha med sina böcker tillbaka för de ska lämnas tillbaka till biblioteket i Skurup!

Nästa vecka är det pysseldag för hela skolan på onsdag och på torsdag är vår klass inbjudna till kyrkan här i Slimminge för att få höra "En berättelse om julen". 

Busschaufförerna ber er att se till att barnen har ordentligt med reflexer när de står och väntar på bussen för det är svårt att upptäcka dem i tid annars och det är en stor olycksrisk om de inte syns!

Välkomna till Luciafirandet i kyrkan på måndag kl 8.20 och till Julavslutningen i kyrkan nästa fredag kl 8.20!

Ha en riktigt skön helg!

Helena, Amanda, Anna och Gertrud

Veckobrev vecka 49

Hej!

Nu när vi är inne i december så rullar det verkligen på snabbt! Idag har vi tänt det andra ljuset i vår adventsljusstake. Nästa vecka är det dags för Nobeldagen. På torsdag kommer vi att äta "Nobelmiddag" och det kommer att bli dans och lite andra aktiviteter kring Nobel.

Den här veckan har vi avslutat vårt arbete med den engelska boken "We're going on a bear hunt" med en rolig bilduppgift som ni kan se mer om på bloggen. Vi har fortsatt med religion och fokuserat på islam. I matte har vi arbetat med symmetri och haft "julmatte" med olika julkluringar.

Nästa vecka får vi besök av Skolinspektionen tisdag, onsdag och torsdag.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Måndagen den 14/12 är det dags för skolans Luciatåg. Vi har en vanlig skoldag, men går till kyrkan och tittar på Luciauppträdet kl 8.20. Ni föräldrar är välkomna till kyrkan och titta om ni har möjlighet!

Julavslutningen är fredagen den 18/12 kl 8.20 i kyrkan. Vi samlas som vanligt kl 8.00 i klassrummet och går tillsammans upp till kyrkan. Efter avslutningen samlas vi i klassrummet igen och skoldagen slutar kl 10.00 då bussarna går hem.

Ha en skön helg!

Helena, Amanda, Anna och Gertrud

Veckobrev vecka 48

Hej!

Äntligen dags att lysa upp mörkret med adventsljusen! Vi har redan tänt första ljuset i skolan idag så vi ska hinna tända alla fyra ljusen innan lovet.

Den här veckan har vi fortsatt med religion och fokuserat på judendomen. Vi tittat på film, lyssnat på berättelser och målat en brinnande buske som ni kan se på vår blogg.

I matte har det handlat om subtraktion med hjälp av tallinjen och vi har även fortsatt med att göra färdigt våra olika rymdsaker. Vi har börjat arbeta med en ny bok i svenska där vi tränar på läsförståelse.

I onsdags var vi på ett jättebra julspel i Skurups kyrka!

På tisdag nästa vecka kommer en ny resursperson att börja arbeta i klassen. Gertrud var och hälsade på oss igår och hon kommer att arbeta tre dagar i veckan fram till jul.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt.

Nästa torsdag, den 3/12, har barnen lovdag. Glöm inte meddela fritids om ditt barn ska vara där!

Barnen fick med sig en informationslapp angående skolinspektionens besök här vecka 50. Har ni inte fått den så fråga ert barn!

Förskolan Upptäckarna på andra sidan vägen har problem med att skolans föräldrar parkerar på deras parkering och det får man inte! De behöver sina parkeringsplatser själv. Var snälla och parkera på kyrkans parkering när ni lämnar och hämtar era barn!

Ha en mysig adventshelg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 47

Hej!

Vi hade en väldigt spännande och rolig utflykt till Malmöhus igår! Vi fick se och lära oss många spännande saker, både på akvariet och i slottet. 

Vi har börjat med ett nytt arbetsområde den här veckan, religion. Vi kommer att arbeta med religion fram till jullovet och det kommer att handla om kristendom, judendom och islam. Vi har lyssnat och tittat på berättelserna om Abraham den här veckan och pratat om vad religion är.

I matten har vi använt tallinjen för att räkna addition med tvåsiffriga tal. Vi har fortsatt med "We´re going on a bear hunt" på engelskan och nu kan vi göra hela boken som en ramsa med rörelser!

Nästa vecka ska vi till kyrkan i Skurup och titta på deras julspel. Vi åker dit på onsdag den 25/11 kl 11.00, så vi kommer att äta lite senare än vanligt.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt. Glöm inte att böckerna ska med till skolan då!

Trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 46

Hej!

Vi har fortsatt med vårt hösttema den här veckan också. Vi har läst om hur växter och djur gör på hösten och gjort fina bilder av djur med hjälp av löv som vi varit ute och plockat. 

I matten har vi arbetat med tallinjen och att använda den som hjälpmedel när man räknar addition. Vi har även arbetat vidare lite med klockan och det är viktigt att vi fortsätter med klockan både i skolan och hemma så att alla blir säkra.

Det är dags för Framtidsråd på torsdag den 19/11 och särskild inbjudan kommer imorgon angående detta.

Glöm inte att det är utflykt på torsdag nästa vecka!

Läsläxan är till tisdag som vanligt.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 45

Hej!

Nu är höstrusket över oss och då passar vi på att arbeta några veckor med Hösten som tema. Vi har pratat och läst om hösten och varit ute och samlat höstfynd på skolgården. Nästa vecka behöver vi glasburkarna med lock som vi nämnde innan lovet, så har ni möjlighet så skicka med om ni inte redan gjort det! 

Vi har börjat med en ny bok i engelska, "We´re going on a bear hunt". Vi har tittat på den som en liten"film" och målat bilder till. I matten är det klockan som gäller den här veckan och det är bra om ni ger barnen möjlighet att träna hemma också. Det är alla klockslag analogt och det svåraste för de flesta är fem i halv och fem över halv.

Vi fortsätter med vår berättelse Rymdresan och gör även klart våra rymdsaker. Idag har vi börjat måla planeterna till tittskåpen.

Torsdagen den 19 november ska vi på utflykt till muséet på Malmöhus! Det är klass F-3 som åker buss till Malmö och vi är tillbaka på skolan lagom till två-bussarna går hem. Vi ska gå på två olika visningar, en om slottet och en om akvariet. Vi får lunch med från skolan, pastasallad med bulle och frukt. Alla måste ha med egen matlåda med lock och bestick. Vi får ingen dricka från skolan så det måste man ha med för hela dagen och det är bra med en liten fika eller förstärkt frukt till förmiddagen.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 43

Hej!

Då var det dags för höstlov och en skön liten paus i vårt intensiva arbete!

Den här veckan försöker vi göra klart så mycket som möjligt av vårt arbete om rymden. Vi gör färdigt våra rymdböcker, gör tittskåp med planeterna, gör färdigt våra raketer och fortsätter att skriva på berättelsen "Rymdresan". Berättelserna kommer vi att fortsätta med under resten av terminen för det ska bli en hel bok.

Vi har avslutat arbetet med "The Gruffalo" och efter lovet blir det en ny bok. I matte handlar det just nu om textuppgifter, "räknesagor", och hur man ska göra när man löser dem. Efter lovet blir det en ny omgång med klockan och då är det alla klockslag analogt som vi ska träna på.

Vi har lagt in en del nytt på bloggen den här veckan så glöm inte gå in och titta!

Det blir ingen ny läsläxa den här veckan. Vi tar uppehåll över lovet!

Efter lovet ska vi arbeta med ett nytt tema och då skulle vi behöva en ren glasburk med lock till varje barn. Har ni glasburkar över får ni gärna skicka med några!

Vi hoppas att alla får ett skönt och mysigt lov!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 42
 
Hej alla föräldrar i klass 2.
 
När mörkret smyger sig på och löven skiftar färg märker man att höstlovet närmar sig. I skolan jobbar vi på en vecka till innan vi alla får en liten paus.
 
Under veckan har vi arbetat vidare med Rymden i olika former. Eleverna har börjat skriva kapitel 4 i vår berättelse om "Rymdresan" och gemensamt har vi läst kapitel 6 ur "Leia och björndjuren". Vi har lärt oss mer om planeterna Neptunus, Merkurius och Venus samt jordens egen måne. Vi har tittat på en film om den första månlandningen och lärt oss mer om vårt solsystem. Vår högläsningsbok är väldigt spännande och vi är nyfikna på hur den kommer att sluta.
 
I matten har vi lärt oss använda miniräknare som verktyg och i engelskan har vi lärt oss nya ord från boken om "The Gruffalo". Vi placerade tillsammans ut ord och tillhörande bilder på tavlan. Parvis skulle vi sedan hitta dessa ord i klassrummet. På musiken har vi även gjort ett musikmemory med visor från Astrid Lindgrens olika sagor.
 
Läsläxa är till tisdag som vanligt!
 
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 41

Hej!

Nu är hösten här och vi får passa på att njuta av att tända lite mer ljus och ha innemys!

I skolan har vi fortsatt med våra olika arbeten om Rymden och Astrid Lindgren. Vi har lärt oss mycket om 3 nya planeter, Jupiter, Saturnus och Uranus. Vi har fortsatt att skriva på våra Rymdresor i svenskan och idag började vi på en ny högläsningsbok. Vi läser en jättespännande högläsningsbok som vi fick tips om på Biblioteket, "När månen är full", och den handlar om rymden.

I matten har vi fortsatt träna på att fylla på till 10 och talen 11-20. Vi gjorde en rolig lek om färger på engelskan och sedan fick vi måla en Gruffalobild där instruktionerna var på engelska.

OBS! Viktigt meddelande: A-dagen (Lovdag för barnen) som skulle vara den 26/11 är flyttad till den 3/12!

Vi bifogar ett nyhetsbrev från föräldraföreningen om Halloween.

Läsläxan är till tisdag som vanligt!

Det är några som inte bokat utvecklingssamtal ännu, gör det gärna snarast!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 40

Hej!

Vi njuter av det fantastiska höstvädret och vi hoppas att ni också gör det!

Den här veckan har vi börjat läsa en riktigt spännande historia "Leia och björndjuren". Den är utgiven av Rymdstyrelsen och bygger på fakta, men är samtidigt en spännande saga. Vi har lärt oss mycket om björndjur och om planeten Mars.

I matte har vi arbetat med talområdet 0-20 och haft extra fokus på tiokamraterna. Det är viktigt att barnen är helt säkra på tiokamraterna, så vi kommer att skicka hem ett papper som barnen kan ha till hjälp när de tränar hemma. 

I svenska har vi fortsatt att skriva på "Rymdresan" och vi läser just nu Madicken som högläsning. 

På tisdag, den 6/10, är det dags för vaccination. Ska man följa med sitt barn när det vaccineras, så är det kl 8.00 som gäller, annars följer vi med när det är dags.

På onsdag, den 7/10, är det vikarier i klassen för vi är alla på utbildning.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Glöm inte gå in och boka samtal! När ni har valt tid är det viktigt att ni sparar er tid annars registreras den inte! Här är länken igen:

http://doodle.com/poll/3hk8wzz3pvp5ez5d

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 39

Hej!

Den här veckan har vi börjat med två nya "projekt". Vårt nya tema är "Rymden" och ni kan se lite av det vi gjort på bloggen. Vi har även börjat skriva egna böcker i svenskan och de handlar om en rymdresa. I engelska har vi sett filmen om "The Gruffalo" och nu ska vi fortsätta arbeta med boken några veckor framöver.

I matte har vi fortsatt med talen 1-20 och det har handlat om mönster och talfamiljer.

Vi hade ett trevligt besök på biblioteket  i tisdags då vi fick lite boktips och även möjlighet att låna lite böcker. Vi passade på att låna faktaböcker om rymden till klassen.

I föräldramötesinbjudan saknades tiden och den är 18.30-20.00. Glöm inte lämna in lappen senast på måndag.

Vi bifogar några inbjudningar angående läs- och skrivsvårigheter och dyslexi för de som är intresserade.

Imorgon är det lovdag för alla barn!

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 38

Hej!

Idag har vi haft en härlig och rolig dag i Svaneholm! Alla barn har fått en rejäl dos frisk luft och motion så de är nog ganska trötta ikväll. Det var riktigt roligt att se hur bra de samarbetade i de olika grupperna och hur bra de äldre tog hand om de yngre.

Vi avslutar vårt vattentema imorgon med att binda ihop allt vi gjort till vattenböcker. Våra fina fiskar och annat som lever i vatten har vi fått upp på väggen och ni kommer att kunna se mer av detta på bloggen, eller varför inte kika in i klassrummet den närmsta veckan!

I matte har vi arbetat mer med talområdet 1-20, med bland annat talkamrater och talgrannar. Vi har avslutat vårt engelskarbete om "The very hungry caterpillar" och ni kan se vår egen larv ovanför dörren i klassrummet. 

Barnen har fått ny läsläxa till tisdag.

På tisdag morgon åker vi till biblioteket efter samlingen. Glöm inte skicka med lånekortsansökningarna om ert barn ska ha ett lånekort! Vi kommer tillbaka strax efter 10 och resten av dagen är som vanligt.

Nästa torsdag, den 24/9, är Amanda på kurs och vi har en vikarie för henne. På fredagen, den 25/9, är det lovdag för barnen.

Vi har rollervecka ytterligare en vecka. Det finns en del "lånerullskridskor" och "lånehjälmar", men ska man ha lånehjälm kan det vara bra att ha en tunn mössa under, med tanke på våra lusproblem.

Det har hittats löss i klassen den här veckan, så var noga med att luskamma och behandla, annars fortsätter det bara att vandra runt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 37

Hej!

Vi fortsätter att njuta av det mestadels vackra vädret och passar på att ha två "rollerveckor" vecka 38 och 39. Efter önskemål från klasserna har skolrådet bestämt att det är så roligt med rollerveckor att vi ska ha det på hösten också! Det är samma regler som vanligt: Alla som åker något måste ha hjälm, övriga skydd bestämmer familjerna själva över. Det är småhjulsfordon som gäller, t ex skateboard, rullskridskor och sparkcykel. 

Den här veckan har vi fortsatt med vatten och det har handlat bottendöd och om vattnets kretslopp. Nästa vecka blir den sista med vatten och då ska vi göra klart olika saker och avsluta temat. I matten har vi arbetat med att storleksordna tal och att se samband mellan tal. Idag har vi läst färdigt Boken om Lotta på Bråkmakargatan och det väntar nya Astrid Lindgren-äventyr imorgon!

Vår blogg har blivit ändrad när vi anmälde att vi ville fortsätta detta läsåret och detta innebär att allt vi lagt ut efter den 2 juni har försvunnit. Vi har lyckats återskapa det mesta som vi lagt ut i höst, men alla kommentarer är tyvärr borta! 

Tisdagen den 22/9 ska vi till biblioteket och bland annat få boktips. Barnen kommer att kunna få egna lånekort om de inte har ett sedan tidigare. Vi skickar med lappar hem imorgon som ska fyllas i och tas med tillbaka snarast om ert barn ska ha lånekort.

I vårt nästa stora tema kommer vi att behöva skokartonger, en till varje barn. Har ni skokartonger över får ni gärna skicka med dem till skolan, så sparar vi dem här tills vi ska använda dem. 

På tisdag, den 15/9, kommer det att vara vikarier i klassen för vi ska på en kurs hela dagen. På grund av detta skjuter vi på läsläxan till onsdagen istället.

På torsdag, den 17/9, ska hela skolan ha friluftsdag i Svaneholm. Mer information kommer i början av nästa vecka!

Priset för frukosten har höjts till 10 kr för de äter frukost och inte går på fritids.

Detta var riktigt mycket info, vi hoppas att ni kan ta till er allt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Veckobrev vecka 36

Hej!

Vilket härligt sensommarväder vi får njuta av nu! Det inbjuder verkligen till mycket utelek på rasterna!

Denna vecka har vi fortsatt med vattnets olika faser och varför det blir mindre fiskar i våra vatten. Vi har börjat läsa om Lotta på Bråkmakargatan som högläsning och avslutat våra olika Pippi-projekt.

I matten har det varit fokus på hälften-dubbelt och idag har vi testat med lite division. Vi fortsätter med "The very hungry caterpillar" på engelskan och har målat varsin del till vår egen larv. 

Nu har läsgrupperna och läsläxan kommit igång igen och det är viktigt att läsläxan kommer tillbaka till skolan senast på tisdagar eftersom vi bara arbetar med det då!

Det är barn i klassen som har haft löss i veckan, så var snälla och kontrollera er barns hår snarast och behandla om det behövs!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

 

Sidansvarig: Jörgen Wensmo
Sidan uppdaterad 2016-03-17

Kontakt

Kontaktpersoner:

Klassrummet:

Tel: 0411 - 53 62 52

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?