Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas. Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.

 

Vinnare av Skurups kommuns Idrottspris 2021– Annika Berglund Skurups Kick- och Boxningsklubb

Kommunutvecklingsberedningen har beslutat att tilldela kommunens idrottspris till Annika Berglund.

”Annika tilldelas priset för sina framgångar som såväl utövare som ledare. Som utövare har Annika tagit SM-guld under 2018, 2019 och numer även representerar svenska landslaget. Utöver framgångarna som utövare är Annika även en uppskattad ledare i Skurups kick-boxningsklubb. Annika sprider positiv energi omkring sig och har tillsammans med andra engagerade ledare i klubben skapat en stark tillväxt i Skurups Kick-Boxningsklubb”

Person tittandes in i kamera med boxningshandskar,  i bakgrunden sandsäck och kampsportsutrustning och rep för boxningsrink.

 

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Syftet är att uppmärksamma särskilt värdefulla insatser inom det idrottsliga verksamhetsområdet. Idrottspriset utdelas till idrottsledare eller idrottsaktiva som är födda, bosatta eller verksamma i Skurups kommun.

Idrottspristagare, en eller flera, utdelas årligen under högtidliga former. Pristagarna får dela på summan 10 000:-. Förslag till idrottspristagare ska göras på blanketten "Skurups kommuns idrottspris" och lämnas till Skurups kommun senast 25 april.

Ansökan skickas:

Skurups kommun
Serviceförvaltningen
274 80 Skurup

Senast den 25 april

 

Vinnare av Skurups kommuns Idrottspris 2020 – Terese Rönnberg Skurups Kraftsport

Kommunutvecklingsberedningen har beslutat att tilldela kommunens idrottspris 2020 till Terese Rönnberg, Skurups kraftsport. 

Med motivering ”Efter att bara tränat styrkelyft på Skurups Kraftsport i ett år har Terese gjort stora framsteg. På sin första tävling slog Terese det sydsvenska rekordet för ungdomar. Hon tog guld som ungdom och senior på Distriktmästerskapen med tävlande från Skåne och Blekinge. Deltog på Svenska mästerskapen för ungdomar och tog guld. Terese blev klubbens första tjej att ta hem en medalj på ett Svenskt mästerskap. Hon blir junior till nästa år och Skurups Kraftsport tror att hon har goda chanser att ta många SM medaljer i framtiden”.

Då kommunens nationaldagsfirande är inställt med anledning av Covid-19 pandemin, kommer utdelningen av idrotts- och kulturpriset att genomföras vid ett senare tillfälle. 

 

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2021-09-14