Måltider

Välkommen att läsa om måltiderna inom Skurup kommuns skolrestauranger. Mat är ett av livets glädjeämne och berör oss alla!

 

Våra skolrestauranger

Det är Serviceförvaltningens måltidsenhet som ansvarar för måltiderna och köken inom skola. Alla skolor i Skurups kommun har tillagningskök där maten tillagas nära eleverna.

Du är välkommen att börja skoldagen med frukost i din skolrestaurang. Till lunch serveras det omväxlande maträtter av hög kvalitet som så långt det är möjligt är lagade från grunden. Varje dag serveras det två rätter att välja mellan, en animalisk och en vegetarisk, samt ett stort salladsbord med varierande och säsongsanpassade grönsaker.

Samband mellan matvanor och koncentration

Det finns ett tydligt samband mellan elevers matvanor och koncentrationsförmåga och engagemang i skolarbetet. Det är därför viktigt att måltiderna som serveras ses ur ett helhetsperspektiv. Måltiderna ska vara goda, vällagade, näringsriktiga och säkra. Det är också viktigt att måltiden blir en trivsam stund på dagen och integreras i verksamheten. När vi ser måltiderna som en helhet säkerställer vi att eleverna orkar med hela dagen i skolan.

Skurup kommuns övergripande mål är att livsmedelsinköpen ska vara hållbara ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Närproducerade och svenska livsmedel är också ett fokusområde som vi arbetar med.

Information om varje skolrestaurang samt kontaktuppgifter och matsedel finns under respektive skola i vänstermenyn.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd för skolmjölken i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med mörkblå bakgrund, gula stjärnor i en cirkel mitt på, svart text under logotypen på vit bakgrund där det står Skolmjölken finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket
Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket
Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2023-01-03