Måltider

Välkommen att läsa om måltiderna inom Skurup kommuns skolrestauranger. Mat är ett av livets glädjeämne och berör oss alla!

 

Lunchpaket vid fjärrundervisning


Under vecka 6 och vecka 7 erbjuder Skurups kommun högstadieelever på Prästamosseskolan, som är folkbokförda i kommunen, att hämta ut varma lunchpaket från utvalda kök i kommunen. Detta gäller de elever som har fjärr/distansundervisning.


Ni anmäler er via formuläret som finns här anmälningsformulär och anmälan går att göra fram till söndag klockan 20.00.
Har ni frågor går det bra att maila oss på maltid@skurup.se och det går även bra att maila in beställningar fram till måndag morgon klockan 07.00 om det skulle vara något som inte fungerar.


Vi behöver elevens förnamn, efternamn, skola samt årskurs, behov av allergi/specialkost, vilken skola ni önskar avhämta skollunchen på samt vilka dagar ni önskar lunch.

Avhämtning av varma lunchpaket kan ske på följande skolor/förskolor:

  • Ankarets förskola i Abbekås
  • Hallenborgsskolan i Rydsgård
  • Mölleskolan i Skivarp
  • Prästamosseskolan i Skurup
  • Slimmingebyskola i Slimminge

Vi tillhandahåller inga kalla lunchpaket

 

Vanliga frågor och svar

Kan man hämta ut lunchpaket trots att man inte fått något bekräftelsemejl efter slutförd beställning?
- Det skickas inte ut något bekräftelsemejl vid anmälan av lunchpaket men i slutet av er beställning så ser ni att det står ”ditt svar är registrerat”, som då är er bekräftelse på att vi mottagit er anmälan.

Om jag får förhinder och inte kan hämta min beställda lunch, vad gör jag då?
- Kontaktar köket på det telefonnummer som är angivet på hemsidan för respektive skola. Vi arbetar aktivt med att minska på matsvinn så det skulle vara en stor hjälp i det arbetet.

 

Våra skolrestauranger

Det är Serviceförvaltningens måltidsenhet som ansvarar för måltiderna och köken inom skola. Alla skolor i Skurups kommun har tillagningskök där maten tillagas nära eleverna.

Du är välkommen att börja skoldagen med frukost i din skolrestaurang. Till lunch serveras det omväxlande maträtter av hög kvalitet som så långt det är möjligt är lagade från grunden. Varje dag serveras det två rätter att välja mellan, en animalisk och en vegetarisk, samt ett stort salladsbord med varierande och säsongsanpassade grönsaker.

Samband mellan matvanor och koncentration

Det finns ett tydligt samband mellan elevers matvanor och koncentrationsförmåga och engagemang i skolarbetet. Det är därför viktigt att måltiderna som serveras ses ur ett helhetsperspektiv. Måltiderna ska vara goda, vällagade, näringsriktiga och säkra. Det är också viktigt att måltiden blir en trivsam stund på dagen och integreras i verksamheten. När vi ser måltiderna som en helhet säkerställer vi att eleverna orkar med hela dagen i skolan.

Skurup kommuns övergripande mål är att livsmedelsinköpen ska vara hållbara ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Närproducerade och svenska livsmedel är också ett fokusområde som vi arbetar med.

Information om varje skolrestaurang samt kontaktuppgifter och matsedel finns under respektive skola i vänstermenyn.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd för skolmjölken i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med mörkblå bakgrund, gula stjärnor i en cirkel mitt på, svart text under logotypen på vit bakgrund där det står Skolmjölken finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket
Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket
Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-09-09