Måltider - skolrestaurang

Aktuellt 2021-04-09

Lunchpaket för högstadieelever

Under vecka 15 går samtliga elever som har sin skolgång i Skurups kommun tillbaka till ordinarie närundervisning i skolan.
Vi kommer erbjuda gymnasieelever och högstadieelever som är bosatta i Skurups kommun men går i skola i annan kommun att hämta varma lunchpaket även under vecka 15.
Önskar ni beställa så görs det via maltid@skurup.se och det går bra att maila in beställningar fram till måndag morgon klockan 07.00.
Vi behöver elevens förnamn, efternamn, skola samt årskurs/inriktning, behov av allergi/specialkost, vilken skola ni önskar avhämta skollunchen på samt vilka dagar ni önskar lunch.

Vi tillhandahåller inga kalla lunchpaket under vecka 15.
Från och med vecka 16 går det inte att beställa lunchpaket.

Elev eller vårdnadshavare hämtar lunchen vid respektive köks varumottagning. Lunchen får inte ätas på skolans område.

Lunchen hämtas mellan kl 11.00-12.30. 

På nedanstående grundskolor kan lunchpaket hämtas:

  • Alléskolan i Skurup
  • Ankarets förskola i Abbekås
  • Hallenborgsskolan i Rydsgård
  • Mölleskolan i Skivarp
  • Prästamosseskolan i Skurup
  • Slimmingebyskola i Slimminge

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer:

  • Håll avstånd till varandra
  • Tvätta händerna noga
  • Stanna hemma om du är det minsta sjuk

Viktigt att tänka på efter hämtning av lunchpaket

Från och med att maten hämtats har du själv ansvar för att maten är säker att äta. Detta innebär till exempel att maten inte ska sparas till dagen efter, och att den inte heller ska stå framme i rumstemperatur.

Övriga frågor och funderingar, vänligen kontakta oss på maltid@skurup.se Öppnas i nytt fönster

 

Instagramstafetten

Måltidsservices 17 kök sprider matglädje med sin instagramstafett som pågår fram till midsommar. Följ ett nytt kök varje vecka på Måltidsservices instagram maltidsserviceskurupskommun.

Våra skolrestauranger

Mat är ett av livets glädjeämne och berör oss alla. Det är Serviceförvaltningens måltidsenhet som ansvarar för måltiderna och köken inom skola. Alla skolor i Skurups kommun har tillagningskök där maten tillagas nära eleverna.

Du är välkommen att börja skoldagen med frukost i din skolrestaurang. Till lunch serveras det omväxlande maträtter av hög kvalitet som så långt det är möjligt är lagade från grunden. Varje dag serveras det två rätter att välja mellan samt ett stort salladsbord med varierande och säsongsanpassade grönsaker.

Samband mellan elevers matvanor och koncentration

Det finns ett tydligt samband mellan elevers matvanor och deras koncentration och engagemang i skolarbetet. Det är därför viktigt att måltiderna som serveras ses ur ett helhetsperspektiv. Måltiderna ska inte bara vara goda, vällagade, näringsriktiga och säkra. Det är också viktigt att måltiderna blir en trivsam stund på dagen integreras i verksamheten samt är hållbara miljömässigt, ekonomiskt och etiskt. När vi ser måltiderna som en helhet säkerställer vi att eleverna orkar hela dagen.

Skurup kommuns övergripande mål är att livsmedelsinköpen ska vara hållbara ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Närodlade och svenska livsmedel är även ett fokusområde som vi jobbar med.

Information om varje skolas restaurang samt kontaktuppgifter och matsedel finns under respektive skola i vänstermenyn.

Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2021-04-09