Människor på scen med prischeckar i händerna

Se och göra

Stort grattis till alla Skurupsbor som vann i Postkodlotteriet!

Vinster för 118 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra söndagen den 9 oktober på Stortorget i Skurup.

I förra veckan avslöjades det att postnummer 274 37 i Skurup hade vunnit i Grannyran. Under söndagen samlades de 130 vinnarna på Stortorget för att ta emot sina checkar och för att få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna. 

När det avslöjades att den vinnande postkoden var VK, hördes jubel i publiken. I postkoden bor 16 lottköpare som blev uppbjudna på scenen för att dela på hälften av vinstpotten, 59 miljoner kronor. Rickard Sjöberg kunde dela ut guldkuvert på löpande band till vinnarna, som alla blev miljonärer. På deras önskelistor fanns bland annat resor, renoveringar och solceller. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 14 oktober klockan 19.30. 

Vacker natur med offentliga grillplatser

Skurups kommun finns det offentliga grillplatser i den vackra naturen, till exempel Svaneholm, Bräknehus och Mossbystrand. Se filmen nedanför - och låt dig inspireras, men glöm inte grilla säkert och släcka glöden efteråt. Välkommen till Skurups kommun!

Vår mest barnvänliga badplats med grundare och vänligare vatten är Bingsmarken. Foto: Kenneth Hellman
Vår barnvänligaste badplats med grundare och vänligare vatten är Bingsmarken. Här finns också finns badbrygga som är tillgänglighetsanpassad.
Strandliv på sydkusten
Mossbystrand med sina vassruggar och sanddyner är sydkustens riviera! Foto Kenneth Hellman
Foto:Jenny Brandt
Svaneholms slott med slottsmuseum och restaurang är tillsammans med sin vackra park och vandringsstigar runt sjön ett av Skurups kommuns största besöksmål. Foto: Jenny Brandt
Dam läser bok i hamnen_Foto_Jenny_Brandt
Ta det lugnt en stund och koppla av i en av åra mysiga hamnar. Foto: Jenny Brandt
Sidan uppdaterad 2022-10-10