Saritslövs förskola

Saritslövs förskola ligger i centrala Skurup med en fin närmiljö och gröna områden.

 

Leken en viktig del

Förskolans verksamhet utgår från läroplanen för förskolan, Lpfö18. Hos oss är det viktigt med ett gott bemötande för att skapa goda relationer som leder till trygga och harmoniska barn vilket är en förutsättning för utveckling och ett lustfyllt lärande. Vi ser leken som en viktig del av barnens utveckling och lärande tillsammans med våra pedagoger. Hos oss ska det vara tryggt, roligt och lärorikt.

Vi har en stor och fin gård med stora gröna ytor och kullar som lockar till lek och rörelse. Vi har cyklar, sandlådor, klätterställningar och rutschkanor som uppmuntrar till lustfylld utelek. Vår fina gård använder vi dagligen i alla väder.

På Saritslövs förskola har vi 4 avdelningar, Gullvivan och Vallmon är de yngre barnens avdelningar och Solrosen och Prästkragen är för de äldre barnen. Prästkragen är i ett eget hus. 

Telefonnummer till avdelningarna:

Gullvivan:
0738 - 56 08 10
Vallmon:
0738 - 56 08 11
Solrosen:
0738 - 56 08 13
Prästkragen:
0738 - 56 08 12

Vi är glada för att ha ett eget kök med egen kokerska där maten lagas från grunden och barnen kan känna doften av nylagad mat och nybakat varje dag. 

Förskolans utvecklingsområden:

  • Flerstämmig undervisning i Skurups förskola - Undervisningsteorier
  • Ständigt pågående värdegrundsarbete
  • Språkutveckling - ett flerårigt utvecklingsprojekt med Skolverket där vi arbetar med språkutveckling på förskolorna i kommunen

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller funderingar.

Hoppas vi ses, varmt välkomna!

 
Sidansvarig: Helena Ravn
Sidan uppdaterad 2022-12-28