Rehabilitering, Aktivitetshuset Pomona

Pomona är en rehabiliteringsverksamhet för dig med långvarig psykisk ohälsa i åldern 18-65 år. För dig som är över 65 år erbjuder vi social samvaro några timmar i veckan. Vi finns i ljusa fina lokaler på Svantorget vid Kyrkogatan. Våra aktiviteter och sociala samvaro bedrivs i en stressfri och salutogen miljö i små grupper.

Med anledning av nya strängare restrektioner av covid- 19 2020-10-27 måste vi hålla Pomona stängt tom november ut. Återkommer med uppdaterad info så snart vi har ny information att delge er.

Insektshotell Stövlar i betong Picknickfilt

Vi erbjuder meningsfull sysselsättning

Meningsfull sysselsättning innebär aktiviteter utifrån egna intressen, förmågor och individuellt uppsatta mål. Syftet är att vara delaktig i återhämtningsprocessen genom arbetsuppgifter, gemenskap, delaktighet och ansvar.

Arbetsuppgifter

på Pomona kan vara egna projekt men också beställningar från privat personer och kommunala verksamheter. Exempel kan vara att klä om stolar, sy gardiner, snickra trähästar. 

Pomona har även en loppis butik där det förekommer arbetsuppgifter så som tvätta, laga kläder, prissätta kläder samt hänga upp och displaya saker.

Social samvaro

syftar till att undvika social isolering samt att träna sociala färdigheter över en kopp kaffe och fika i en rofylld miljö.


Tillsammans gör vi en genomförande plan som baserar på personens egna mål. Genomförande planen blir den röda tråden i rehabiliteringen. Beroende på de mål som sätts upp, intressen och förmågor kan steget efter Pomona se olika ut. Personen kan gå vidare till arbetsträning, studier eller vara kvar på Pomona en längre tid.

Ta gärna kontakt med oss om du tycker att vår rehabilitering är något för dig eller att någon annan du känner skulle må bra av att ta del av vår verksamhet.

Sidansvarig: Britt-Marie Ekroth
Sidan uppdaterad 2020-10-28