Öppen arena 2022

Höstens Öppen Arena är här!

 

Öppen Arenan i Skurup smäller upp dörrarna varannan fredag för en helkväll med aktiviteter för kommunens ungdomar.

Ålder och tid: Åk 7-18 år, kl. 16-22. 

Under kvällarna erbjuds besökare ett utbud av aktiviteter tillsammans med vuxna från olika verksamheter runt om i kommunen, föreningar och andra aktörer. Verksamheten utvecklas löpande tillsammans med ungas idéer och detta kan styra vissa kvällars aktiviteter.  

Vill du som förening eller företagare gästa under kvällarna? Hör då av dig till oss via tobias.embretsen@skurup.se / 0738-001437 

 

Datum och aktiveter under hösten.

Programmet uppdateras löpande:

9/12                                                                      

Avslutningskväll. Denna kväll erbjuds speciella aktiviteter i hallen, tävling i Bumperball, länk: Bumberball utlovas och vi bjuder alla besökare på pizza under kvällen. Föreningar på plats med "prova på aktiviteter" Under kvällen gästas vi av Svenska kyrkans ungdomsgrupp, Skurups pingisklubb. 

Kvällens tider / aktiviteter:

16.00-18.00 Bumperball, julpyssel, tävlingar och pingis

18.00 -  20.00 Fria aktiviteter i hallen, pizza, pyssel, tävlingar och pingis. 

20.00 - 22.00 Bumperball, pyssel och fika  

                                                                               

De aktiviteter som erbjuds vid varje tillfälle är:

Öppen hall-verksamhet med aktiviteter som basket, fotboll, innebandy, badminton, handboll och andra idrottsaktiviteter som går att ordna på plats. Vissa av kvällarna gästar även olika föreningar som erbjuder "prova på".

Enklare café med spel och häng i entréhallen. Kom och umgås med dina vänner och spela sällskapspel, prata med ledarna om olika teman och frågor. I arena finns även enkelt café som drivs av innebandyföreningen i Skurup som samtidigt kör A lags matcher som man kan titta på. Under vissa kvällar kan aktörer och föreningar gästa med aktiviteter.

Vad är Öppen Arena?

r en samverkan genom kommunens SSPF-arbete med koppling till utökad fritid för ungdomar. Samverkan mellan fritidsgårdarna, socialtjänsten, trygghetsvärdar, räddningstjänst och polis och föreningslivet. Aktivitetskvällarna sponsras utöver kommunal budget av Skurups sparbanks miljonprojekt, Skurups elverk, Action och trend.

 

Tidigare kvällar och aktiviteter: 

14/10                                                                  

Premiärkväll. Klassisk ÖA-kväll, kom och prova på olika sportaktiviteter. Vi bjuder på mat under kvällen. Skurups badminton gästar från ca 20.00 med prova på aktivitet och information om föreningen. Även Svenska kyrkans ungdomsgrupp är på plats för samverkan. Möt personalen och diskutera vad just nu skulle vilja ha under kvällarna i Arenan. 

28/10                                                                  

Blåljuskväll special. (Tid: 16:00-19:00) Denna kväll har vi delvis "prova på" med sportaktiveter. Under kvällen kommer Räddningstjänst i form av polis, brandkår och ambulans att vara på plats med "prova på" för alla ungdomar! MHF - Ungdom är även på plats tillsammans med polisen, med dem diskuteras alkohol och trafik och på plats kan alla prova på hur det känns att krocka eller varför inte prova på att volta med en bil? Tycker du detta är tråkigt så kan du självklart prova släcka brand med brandkåren eller varför inte prata med områdespolisen om deras arbete. Hela kvällen erbjuds en rolig och fartfylld inblick i Blåljuspersonalens arbete. 

11/11                                                                   

Aktivitetskväll. Kvällen bjuder på "prova på"-aktiviteter, bland annat basket, fotboll, innebandy, pingis och sällskapspel. Tävlingar med pris utlovas tillsammans med ungdomarna. Aktiviteterna formas under kvällen av ungdomarna. Föreningslivet gästar med "prova på"-aktiviteter.

25/11                                                                   

Förening och aktivitetskväll. Kvällen bjuder på Besök av föreningar:

Skurups Bågskytteklubb: Prova skjuta pilbåge tillsammans med tränarna.

- Friluftsfrämjandet Skurup kommun: Prova på aktiviteter, gör din egen krabbelur över öppen eld. Länk till förening: Friluftsfrämjandet Skurup

SRB: SRBs Facebook "prova på"-aktiviteter tillsammans med dem.

Utöver kommer bland annat basket, fotboll, innebandy, pingis och sällskapspel. Aktiviteterna formas under kvällen av ungdomarna. 

 

#skurup #mittskurup #ungiskurup #platsenfördetgodalivet

 

 

Tio personer med stora checkar, bankbyggnad i bakgrunden.
Sidansvarig: Tobias Embretsen
Sidan uppdaterad 2022-12-05