Stäng

Veckans meny för äldre

Varje vardag serverar vi två alternativrätter med kokta grönsaker och råkost. Du kan även dagligen köpa till dessert. Högtider uppmärksammar vi lite extra med tradtionella måltider.

Ett bord med grönsaker, frukt och kryddor

Vecka 6 2025

Måndag: Fläskkorv med skånsk senapssås, kokt potatis och smörslungade morötter.
Alternativt: Blodkorv med stekt fläsk, lingonkål.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Panko- och örtbakad vit fisk med potatismos, grönsaker.
Alternativt: Grekisk grönsakspaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Blåbärssoppa med skorpa.

Onsdag: Persiljebiffar med stekt potatis, brunsås och haricots verts.
Alternativt: Kalvsylta med kokt potatis, rödbetssallad och grönsaker.
Dessert: Mandariner med kaffegrädde.

Torsdag: Klar kött- och grönsakssoppa med kavring.
Alternativt: Janssons frestelse med ägghalva och kavring.
Dessert: Pannkaka med sylt.

Fredag: Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor.
Alternativt: Rökt kalkon med potatissallad och grönsallad.
Dessert: Aprikoskräm med kaffegrädde.

Lördag: Köttfärslimpa med katrinplommon, gräddsås, potatis och blomkål.
Dessert: Päronkaka med kardemummagrädde.

Söndag: Skinkstek med portersås, kokt potatis och romanobönor.
Dessert: Exotisk fruktsallad med vaniljvisp.

 

Vecka 7 2025

Måndag: Gratinerad falukorv med äpple och lök, potatismos, vit sås, grönsak.
Alternativt: Ost- och skinkpaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Sprödbakad fisk med tatarsås, potatis och gröna ärtor.
Alternativt: Raggmunk med stekt bacon, grönsaker.
Dessert: Jordgubbssoppa med skorpa.

Onsdag: Kålpudding med potatis, brunsås och grönsaker.
Alternativt: Thailändsk kycklinggryta med ris, grönsaker.
Dessert: Krusbärskräm med kaffegrädde.

Torsdag: Bruna bönor med falukorv och stekt fläsk, grönsaker.
Alternativt: Ost-och broccolisoppa med rökt skinka, nybakat bröd.
Dessert: Aprikos med kaffegrädde.

Fredag: Alla Hjärtans dag: Kycklingfilé med rosépepparsås, stekt kulpotatis och broccoli.
Alternativt: Spaghetti med köttfärssås, broccoli
Dessert: Vaniljhjärta.

Lördag: Fiskgratäng med mandel, potatis, vitvinssås och bukettgrönsaker.
Dessert: Bärpaj med vaniljsås.

Söndag: Fläskkarré med rödkål, brysselkål, stekt potatis och gräddsås.
Dessert: Päron under minttäcke, visptopp.

 

Vecka 8 2025

Måndag: Ost-och baconkorv med dillstuvad potatis och kokt grönsak.
Alternativ: Pytt i panna med stekt ägg och grönsak.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Fisk Bordelaise med potatismos, skirat smör och gröna ärtor.
Alternativ: Rökt skinka med mimosasallad och kokt potatis, grönsaker.
Dessert: Ananas med kaffegrädde.

Onsdag: Köttfärslimpa med brunsås, kokt potatis och smörslungade morötter.
Alternativ: Spenat- och skinkpaj med grönsallad och dressing.
Dessert: Hallonsoppa med skorpa.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativ: Blomkålsgratäng med strimlad skinka och potatis, grönsak.
Dessert: Fyriskaka (äppelsockerkaka).

Fredag: Ostpanerad kycklingschnitzel med potatis, gräddsås och grönsaker.
Alternativt: Matjessill med gräddfil, potatis, ägg och grönsak.
Dessert: Apelsinkräm med kaffegrädde.

Lördag: Biff Stroganoff med potatis, broccoli.
Dessert: Morotskaka.

Söndag: Kycklinglårfilé med potatis, gräddsås och slottsgrönsaker.
Dessert: Chokladmousse.

 

Vecka 9 2025

Måndag: Kassler med potatis- och rofruktsgratäng, grönsak.
Alternativ: Kryddig korvgryta med bulger, grönsaker.
Dessert: Kräm.

Tisdag: Orientalisk fisk med potatismos, haricots verts.
Alternativ: Raggmunk med bacon, grönsaker.
Dessert: Svartvinbärskräm med kaffegrädde.

Onsdag: Rotmos med rimmat fläsklägg och grönsaker.
Alternativ: Lasagne med varm bönsallad.
Dessert: Persika med kaffegrädde.

Torsdag: Minestronesoppa med baconströssel, nybakat bröd.
Alternativ: Lunchkorv med stuvade makaroner, grönsak.
Dessert: Ostkaka med sylt.

Fredag: Kyckling i currysås med ris och broccoli.
Alternativt: Fläskpannkaka med lingonkål.
Dessert: Fruktsoppa med skorpa.

Lördag: Panerad rödspätta med potatis, remouladsås, gröna ärtor.
Dessert: Smulpaj med vaniljsås.

Söndag: Vasaloppssöndag: Viltfärslimpa med gräddig lingonsås, kokt potatis, morötter.
Dessert: Vit chokladmousse med blåbärskompott och havrecrunch.

 

Viktigt att veta

 

Är du i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost och önskar köpa din lunch på Restaurang Rutger så är du välkommen att förbeställa maten dagen innan, före klockan 9.00.

Restaurang Rutger

Stora Torggatan 11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: