Skurups kommun kommer tillsammans med företaget Hestia Agora att genomföra en livskvalitetsmätning för personer som är födda 1959 eller tidigare och som bor i Skurups kommun. Enkäten kommer även att innehålla frågor om förebyggande insatser och hur du, om behov uppstår, önskar kunna ta kontakt med kommunens vård och omsorg.
Målet för oss är att skapa en djupare förståelse för hur samhällets gemensamma insatser för seniorer kan bidra till att din livskvalitet bibehålls eller ökar. Enkätsvaren kommer att användas i arbetet med att planera och utveckla förebyggande insatser.
Du kan besvara enkäten digitalt genom att skanna QR-koden i brevet du fick hem med din mobilkamera eller surfplatta. Du kan också gå in på hestia-agora.com Länk till annan webbplats. och skriva in lösenordet du fick i ditt brev. Du kan genomföra enkäten via mobil, platta eller dator, enkäten tar cirka 10 minuter att genomföra. Du är helt anonym i undersökningen.
Om du önskar personlig hjälp med att fylla i enkäten, eller har andra frågor, är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Hammarqvist (välfärdstekniksamordnare) måndag-fredag 08.30-15.30. Du kan ringa 070-831 88 45, eller mejla till fredrik.hammarqvist@skurup.se, så hjälper han dig.
Du kan även vända dig till Kommunhusets reception eller till biblioteket för att få hjälp.
Dina svar är värdefulla och kommer att betyda mycket för oss i vårt arbete att erbjuda attraktiva, förebyggande insatser för seniorer och hjälper oss att skapa en ännu bättre framtid för alla våra seniora invånare.
I slutet av enkäten får du tips på hur du kan bibehålla din livskvalitet.
Här nedan har vi samlat alla tips som kan hjälpa dig att förbättra din livskvalitet.
I Skurup finns det närmre 100 föreningar inom många olika områden. Kanske hittar du här något som motsvarar just ditt intresseområde.
FöreningsregisterPå biblioteken i Skurups kommun kan du låna böcker, tidskrifter och filmer eller delta i någon av aktivitet som anordnas.
BiblioteksverksamhetSenior Sport School är en kurs där social gemenskap kombineras med kunskap och glädje med rörelse. Den lämpar sig för seniorer som vill träffa vänner, komma igång med fysisk aktivitet, alternativt lätt rehab från sjukdom, skada eller operation.
Senior Sport SchoolEn god hälsa och att känna välbefinnande beror på flera olika saker som samverkar och bidrar till ett gott liv. Därför strävar Skurups kommun att underlätta för dig som är senior att engagera dig i aktiviteter som främjar både ditt fysiska och mentala välmående. Här finner du en förteckning över de verksamheter som deltar i vårt program.
Hälsofrämjande aktiviteter för seniorerMat är en förutsättning för att må bra. Det ska vara gott att bli äldre. Mat och måltidsglädje är förutsättning för att må bra och fortsätta ha en god hälsa. Klicka här för att läsa om tre tips gällande mat.
Mat-tipsAktiviteterna på våra dagverksamheter är många och är alltid kostnadsfria om inget annat anges. Exempel på aktiviteter är bingo, sittgymnastik, melodikryss, temadagar och annat.
Aktiviteter och mötesplatser för äldreFixarservice är en tjänst som är till för dig som är pensionär eller har en funktionsnedsättning. Genom tjänsten kan du få hjälp med vissa moment i hemmet som kan svåra eller riskfyllda att utföra själv. Fixarservice är avgiftsfri, men eventuell materialkostnad står du själv för.
FixarserviceUpplever du ofrivillig ensamhet? Eller har funderingar på hur du kan göra din boendemiljö tryggare? Är du över 65 år har du möjlighet att få ett coachande samtal med en legitimerad personal inom den kommunala hälso- och sjukvården. Du kan t ex få veta vilka mötesplatser som finns i kommunen, vilka hjälpmedel som kan underlätta för dig eller få en översyn av din boendemiljö i fallförebyggande syfte.
Coachande samtalTrygghetslarm innebär för många äldre och funktionshindrade en avsevärt ökad trygghetskänsla. Här kan du läsa mer om hur du gör för att ansöka om trygghetslarm.
TrygghetslarmSyftet med trygghetsboende är att minska risken för ensamhetskänsla i det egna hemmet och att skapa möjlighet till social gemenskap.
TrygghetsboendeAnhörigstöd är till för dig som är över 18 år som vårdar eller stödjer någon som står dig nära? Som anhörig har du rätt till eget stöd. Du kan vara anhörig till någon som har psykisk ohälsa, ett beroende, en funktionsnedsättning eller en sjukdom. Det kan vara dina föräldrar, dina syskon, dina barn, granne eller vän.
AnhörigstödHjälpte informationen på den här sidan dig?