Aktuellt - arkiv

Söktext
2020-04-29 [Arbete & näringsliv]

Sommarlovsentreprenörer 2020

Är du mellan 16 och 17 år vill sommarjobba som egen företagare! Du får chans att prova att starta och driva ett eget företag och utveckla din egna affärsidé.

2020-04-25 [Uppleva & göra]

Simskola

Under sommaren 2020 erbjöds kostnadsfri simundervisning på Friluftsbadet i Skurups kommun för alla barn i Skurups kommun som inte har påbörjat årskurs 4 i grundskolan.

Över 330 barn deltog under sommarens simskola, vi vill tacka er alla för denna säsong som var lite speciell med tanke på rådande Covid-19 pandemi.

2020-04-24 [Utbildning & barn]

Kosläpp

Släpp loss korna, det är vår! Välkommen till webbsidan för kosläpp. I år direktsänds kosläppet på nätet, därmed sitter alla på första parkett när korna släpps ut i hagen. I år är det inte möjligt att fysiskt besöka oss, med hänsyn till covid-19. Men inspelningen går att se här på sidan i efterhand för de som inte kan följa direktsändningen.

2020-04-23 [Arbete & näringsliv]

Feriearbete

Välkommen till Skurup kommuns sida för feriearbete. Nedan finner du information för sommaren 2020. 

2020-04-15 [Omsorg & stöd]

Skurups kommun behöver dig!

Med anledning av covid-19-pandemin söker vi vikarier som med kort varsel kan ersätta ordinarie personal vid frånvaro. Är du utbildad undersköterska eller har tidigare erfarenhet från vård och omsorg är detta meriterande. Har du inte tidigare erfarenhet av vård och omsorg men är intresserad av människor, har empati och ett genuint intresse av att stödja personer i att klara sin vardag är du också varmt välkommen att söka.

2020-04-08 [Utbildning & barn]

Förskolan första steget i utbildningssystemet

Du kan fritt välja vilken förskola du vill placera ditt barn på. Vi gör allt vi kan för att du ska få den förskola du önskar till ditt barn.

Vi erbjuder förskola för alla barn i åldrarna 1-5 år i den omfattning som behövs med hänsyn till föräldrars förvärvsarbete, studier eller barnets eget behov enligt skollagen. För barn till föräldralediga erbjuds förskola 15 timmar per vecka under terminstid.

För all tre-, fyra- och femåringar finns allmän förskola. Det innebär att alla barn erbjuds 525 avgiftsfria timmar om året i förskola från och med höstterminen det år de fyller tre år. Den allmänna förskolan är frivillig.

------

Placering förskoleklass i Skurups tätort

Placeringar till förskoleklass höstterminen 2020 i Skurups tätort skickas ut till vårdnadshavarna den 30/4. Förseningar har skett på grund av Covid-19 och av att Mariaskolans elever hastigt har fått flytta från sina lokaler.

Tack för er förståelse!

Rektorerna i Skurups tätort

 

Att anmäla till barnomsorg

I kommunen har vi ett system som heter IST Förskola som du öppnar i internet. Systemet ger dig enkelt och snabbt möjlighet till:

  • utbud och ansökan till kommunens förskolor
  • information om barnets placering
  • anmälan av inkomst för att få rätt faktura

 

 

2020-04-01 [Bygga, bo & miljö]

Bo och bygga

Öppet hus på myndighetsenheten bygg är inställd tillsvidare fr o m 1/4.

2020-03-31 [Bygga, bo & miljö]

Naturvård

Naturvård är allt arbete med att skydda och bevara naturens variation av djur och växter, landskap, naturformer och geologiska terrängformer. Förutom att värna om naturvärdena handlar naturvård idag mycket om kunskapsspridning och att underlätta för allmänheten att uppleva naturen på nära håll.
2020-03-25 [Bygga, bo & miljö]

Earth Hour

Sista lördagen i mars varje år firas Earth Hour världen över för att uppmärksamma klimatfrågan och vad du kan göra för att minska din klimatpåverkan. Förra året deltog 188 länder och 260 kommuner i Sverige, däribland Skurups kommun. Tanken var att vi skulle delta även i år med det traditionella fackeltåget.

Klimatmanifestation och fackeltåget i Svaneholm 28/3 är inställt

Men med anledning  av de rådande omständigheterna kring Coronaviruset covid-19 så kommer Skurups kommun inte anordna fackeltåg vid Svaneholm under Earth Hour 2020. Vi beklagar verkligen men vi vill inte riskera någons hälsa och därför har vi valt att ställa in.

Det främsta budskapet med Earth Hour har alltid varit SLÄCK! - att vi alla ska släcka för klimatet, planeten och den biologiska mångfalden. Det kan vi göra tillsammans och då blir det ett tydligt budskap till världens ledare att agera för planeten. Så släck den 28 mars 2020 mellan kl 20.30-21.30.  Uppmana dina kollegor, vänner och bekanta att SLÄCKA

Här kan du läsa mer om hur du kan engagera dig i Earth Hour 2020 https://www.wwf.se/earth-hour/

 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19