Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-05-20 [Omsorg & stöd]

Boenden

När behovet av tillsyn eller kravet på trygghet och säkerhet inte längre kan ses till i det egna hemmet finns möjlighet att flytta till särskilt boende. Hos oss får du då god vård, omsorg och service efter ditt behov. Du kontaktar biståndshandläggaren för ditt område om du vill ansöka om särskilt boende.

 

2021-05-12 [Omsorg & stöd]

Brottsförebyggande rådet, BRÅ

Kommunövergripande förebyggande insatser som riktar sig mot brott och som är trygghetsskapande hanteras i huvudsak av BRÅ, (Brottförebyggande Rådet), Trygghetsgruppen och SSPF (Socialtjänst, Skola, Polis och Fritidsverksamhet).

 

2021-05-07 [Omsorg & stöd]

Familj, barn och ungdom

Vi på Individ- och familjeomsorgen arbetar med stöd till barn och ungdomar och deras familjer, med rådgivning och annat stöd till missbrukare, försörjningsstöd samt vissa insatser till psykiskt funktionshindrade.
2021-04-29 [Uppleva & göra]

Skånestafetten

Skurups kommun deltar i Landshövdingestafett för att uppmärksamma Friluftslivets år!

I år är det för första gången Friluftslivets år i Sverige och runt om i landet görs olika insatser för att främja friluftslivsaktiviteter. För att uppmärksamma friluftsåret 2021 har Skåne läns landshövding Anneli Hulthén initierat den så kallade Skånestafetten – en cykeltur genom 33 naturreservat i Skånes alla 33 kommuner. 

2021-04-22 [Arbete & näringsliv]

Företagsinformation om coronavirus/Covid-19

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset (covid-19) har vi samlat ett antal länkar där du som företagare i Skurups kommun kan hitta viktig information.

2021-04-20 [Kommun & demokrati]

Magasin Skurup

Hur är det att bo i Skurup? Vad finns det att göra här? I kostnadsfria Magasin Skurup  målar vi porträttet av en bygd som sjuder av liv och rörelse, naturupplevelser och företagarliv. I 2021 års utgåva läser vi bland annat:

  • Parkourarenan - fritidsaktiviteter med hopp
  • Hemma hos-reportage
  • Företaget som gick från Sverigestörst till gasbilspionjär
  • Underbara sydkusten
  • Spa, restauranger och smakliga utflyktstips

Vill du ha ett magasin i handen eller dela ut på ditt företag? Välkommen till Information Skurup på kommunhuset där du hämtar ett eller flera magasin.

 

2021-04-20 [Utbildning & barn]

Kosläpp

Släpp loss korna, det är vår!
Även detta år kan ni glädjas av kornas vårhopp hemifrån.


2021-04-19 [Uppleva & göra]

Kulturpris, kulturstipendium och arkitekturpris

Varje år delas ett kulturpris och ett kulturstipendium ut på vardera 10 000 kronor den 6 juni under kommunens nationaldagsfirande. Syftet är att uppmärksamma insatser som bidrar till att utveckla kulturlivet i Skurups kommun.
Skurups kommun har också ett arkitekturpris. Detta pris delas ut till personer, grupp eller organisationer för att uppmuntra god arkitektur i kommunen.

Ansökan till priserna/stipendiet ska vara inlämnad senast den 25 april.

2021-04-16 [Uppleva & göra]

Föreningar

Här samlar vi information till föreningslivet angående coronaviruset.

 

2021-03-17 [Arbete & näringsliv]

Feriearbete och sommarjobb 2021

Välkommen till Skurup kommuns sida för feriearbete för dig som är född 2006 samt sommarjobb för dig som slutat gymnasiet 2020 eller slutar gymnasiet 2021.

Nedan finner du information för sommaren 2021. 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19