Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-06-24 [Utbildning & barn]

Grundskolor

Välkommen till Skurup kommuns grundskolor. Varje grundskola har en egen sida som berättar mer om varje verksamhet. 

2021-06-23 [Bygga, bo & miljö]

Dricksvatten

Dricksvatten är ett av våra viktigaste livsmedel. Det är också det livsmedel vi konsumerar i störst mängd. Därför är det viktigt att vattnet håller god kvalité.

 

2021-06-17 [Bygga, bo & miljö]

Gatubelysning

Kommunteknik sköter nyanläggning, drift och underhåll av elanläggningar samt gatubelysning och övrig offentlig belysning. Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Felanmälan av ej fungerande gatubelysning görs via FixaMinGata, se länkar till höger.

 

2021-06-16 [Utbildning & barn]

Vi bygger Rydsgårds nya skola

Höstterminen 2022 slår Rydsgårdsskolan upp dörrarna för elever och personal. Skolan har åldersgrupperna från förskola till årskurs 6. På den här sidan kan du följa byggprocessen och läsa om visionerna med skolan. 

2021-06-16 [Bygga, bo & miljö]

Kommunikationer

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten med goda kommunikationer i alla väderstreck.

2021-06-09 [Uppleva & göra]

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas. Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.

 

2021-06-07 [Uppleva & göra]

Nationaldagen 2021 firas digitalt

Hjärtligt välkommen att fira Sveriges Nationaldag 2021, ett firande som i år blir digitalt på grund av rådande omständigheter. Sverige är fantastiskt - och vi har så mycket att fira mer än bara en dag och en flagga. Vi firar demokrati och rättvisa, fred och frihet, helt enkelt en dag för glädje, gemenskap och stolthet.

Nationaldagen firas just som du själv vill. Vi firar med flaggan i topp!

 

2021-05-31 [Uppleva & göra]

Kultur

Kulturen i Skurup ska ge upplevelser som berikar och stimulerar. Här hittar du ett brett spektrum av olika kulturaktiviteter som sker i kommunen. Föreningar, studieförbund och kommunen erbjuder en mängd upplevelser både inom musik, dans, nycirkus, konst, föreläsningar, film och teater.
2021-05-28 [Uppleva & göra]

Sommarsimskola

Sommarsimskolan 2021 är slut för denna gång. Vi tackar alla som har deltagit och hoppas vi ses även nästa sommar!

 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19