Aktuellt - arkiv

Söktext
2020-10-28 [Omsorg & stöd]

Rehabilitering, Aktivitetshuset Pomona

Pomona är en rehabiliteringsverksamhet för dig med långvarig psykisk ohälsa i åldern 18-65 år. För dig som är över 65 år erbjuder vi social samvaro några timmar i veckan. Vi finns i ljusa fina lokaler på Svantorget vid Kyrkogatan. Våra aktiviteter och sociala samvaro bedrivs i en stressfri och salutogen miljö i små grupper.
2020-10-23 [Uppleva & göra]

Lovaktiviteter för barn och unga i Skurups kommun

Under ​loven kommer kultur och fritid bestående av fritidsgårdarna, biblioteket, kulturskolan, Biorama och även föreningslivet att erbjuda olika aktiviteter för barn och ungdomar i kommunen. Observera att några aktiviteter kräver föranmälan.

Vill du som förening eller företag erbjuda aktiviteter under våra lov för ungdomar? 

Då ska du skriva ett mail till kulturfritid@skurup.se. ​Berätta vilken aktivitet du skulle vilja erbjuda så återkommer vi. 

 

2020-10-12 [Bygga, bo & miljö]

Är du en restkock?

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. 

2020-10-12 [Utbildning & barn]

Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få ha utbilda Yrkesförare och Undersköterskor på plats ute på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Så drömmer du om att arbeta som undersköterska eller att köra lastbil, då kan du söka hit. Välkommen!

2020-10-08 [Kommun & demokrati]

EU-information och Skurups EU-arbete

EU påverkar på något vis de flesta verksamheter i en kommun. Enligt Sveriges kommuner och Landsting påverkas ungefär 60 procent av de frågor som finns på dagordningen i kommunfullmäktige direkt eller indirekt av EU. Det är även på regional och kommunal nivå som de flesta EU-beslut genomförs i praktiken. Europa står inför många gemensamma utmaningar och som kommun har vi möjligheter att utveckla våra verksamheter genom EU:s fonder och program tillsammans med andra aktörer.

2020-09-25 [Uppleva & göra]

Föreningsstöd

Skurups kommun anser att föreningarnas sociala insatser, deras engagemang för främst ungdomar, och deras funktion som inspiratörer i folkhälsoarbetet är betydelsefulla för kommunen. Därför vill man på olika sätt, dels genom olika ekonomiska stöd och subventioner av lokalhyror, samt praktiskt, genom att tillhandahålla funktionella anläggningar av olika slag, stödja deras verksamheter.
Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19