Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-06-24 [Utbildning & barn]

Grundskolor

Välkommen till Skurup kommuns grundskolor. Varje grundskola har en egen sida som berättar mer om varje verksamhet. 

2021-06-23 [Bygga, bo & miljö]

Dricksvatten

Dricksvatten är ett av våra viktigaste livsmedel. Det är också det livsmedel vi konsumerar i störst mängd. Därför är det viktigt att vattnet håller god kvalité.
2021-06-23 [Kommun & demokrati]

Ny vision

För ett halvår sedan blev vi 16 000 invånare och vi är alltså på god väg mot vårt mål i vision 2030 om att bli 18 000 invånare.

Nu behöver vi en ny vision som visar vägen framåt. En vision som är utmanande och visar riktningen för vår utveckling – en slags strategi för var kommunen och organisationen ska befinna sig i framtiden.

2021-06-17 [Bygga, bo & miljö]

Gatubelysning

Kommunteknik sköter nyanläggning, drift och underhåll av elanläggningar samt gatubelysning och övrig offentlig belysning. Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Felanmälan av ej fungerande gatubelysning görs via FixaMinGata, se länkar till höger.
2021-06-16 [Utbildning & barn]

Vi bygger Rydsgårds nya skola

Höstterminen 2022 slår Rydsgårdsskolan upp dörrarna för elever och personal. Skolan har åldersgrupperna från förskola till årskurs 6. På den här sidan kan du följa byggprocessen och läsa om visionerna med skolan. 

2021-06-16 [Bygga, bo & miljö]

Kommunikationer

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten med goda kommunikationer i alla väderstreck.

2021-06-14 [Bygga, bo & miljö]

Smart Little Village 2021

Smart Little Village är en konferens med fokus på mindre kommuner (5 000 – 50 000 invånare) och dess utvecklingspotential.

Syftet med Smart Little Village är att skapa ett ekonomiskt forum såsom Davos är för mindre kommuner och med en målgrupp bestående av personer med intresse av stadsutveckling för denna kommunstorlek.

För tredje året sedan 2017, hoppas vi i år att kunna genomföra Smart Little Village i Skurup. Som så mycket annat har vi fått skjuta fram konferensen drygt 1,5 år, men arbetar nu för fullt med ett genomförande den 25 november, 2021.

I samarbete med Skurups kommun, Skurups Sparbank samt ett antal företag och kommuner, har konferensen kunnat genomföras på ett framgångsrikt sätt med många intresserade deltagare från både privat näringsliv och kommunala verksamheter.

Årets Smart Little Village kommer att bli en hybridkonferens med både fysiskt deltagande och digitalt deltagande. Denna form ger Smart Little Village och samarbetspartners möjligheten att synas och nätverka med deltagare från hela Sverige, vilket vi ser som en positiv utveckling.

Årets program på temat ”Landsbygdsexplosionen” kommer torsdagen den 25 november att lyfta följande innehåll genom föreläsningar, dialoger och diskussioner.

  • Temat Lokal innovation - fokus på det ”futuristiska kreativa byalaget”. Varför har kommunerna inte någon innovationsbudget? Vad vill vi tillbaka till efter Covid-19 pandemin? Hur organiserar vi samarbete mellan kommunerna på nya sätt?
  • Temat Jobba smartare - hur kommunerna påverkas av samhällsutvecklingen och hur de måste arbeta smartare, b.la genom digitalisering
  • Temat Cirkulär ekonomi - visa på affärsmöjligheter där cirkulära kretslopp används i ett företag, samhälle eller i en organisation
  • Temat Attraktiv arbetsgivare - hur lyfter de anställda kommunens varumärke? Med vilka on-boarding processer skapar vi en positiv utvecklingsmiljö för våra nya medarbetare?

Moderator och Key note föreläsare är Göran Adlén, författare och föreläsare som bland annat utsetts till Årets föreläsare vid ett flertal tillfällen.

Varmt välkomna!

2021-06-11 [Utbildning & barn]

Aktuellt

Fredagen den 11 juni är det dags. Då kommer våra treor att springa ut på trappan. I en tid som inte liknar någon annan vill vi uppmärksamma de milstolpar och framgångar våra elever gjort. Vi kommer att fira studenten annorlunda i år men med samma glädje.

2021-06-09 [Uppleva & göra]

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas.
Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.
Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19